Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Fyldt
svinemørbrad med æbler, bacon og soltørrede tomater
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 stor svinemørbrad |
| 1
æble i tern |
| 75
g bacon i tern |
| 20
g soltørrede tomater i olie, skåret i tern |
| salt |
| peber |
Sauce:
| 2
rødløg
|
| smør
til stegning |
| 3
dl. appelsinjuice |
| 3
dl hønsefond |
| salt |
| peber |
| maizena
udrørt i kold vand |
| stegesky
fra mørbrad |
Tilbehør:
| 1 kg. kartofler i både |
| 1 dl blandede hakkede krydderurter (f.eks. persille, purløg,
basilikum, timian) |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Mørbraden
afpudses, og der skæres et snit ned igennem.
- Læg
et stykke film eller en pose ud på bordet, og læg kødet fladt på
filmen. Læg endnu et stykke film ovenpå, og bank med håndfladen til
mørbraden er ensartet flad.
- Steg
bacon på en varm pande uden fedtstof.
- Kom
æbletern og soltørrede tomater i, og sauter i 2 min.
- Fordel
fyldet på mørbraden, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bøj
hver ende ind, og rul kødet sammen, og snør det med kødsnor. Sørg
for at mørbraden er lige tyk over det hele.
- Mørbraden
brunes på alle sider i smør i en stegepande, og steger videre i
ovnen ved 160 grader i ca. 30 min.
- Lad
mørbraden hvile tildækket i ca. 15 min.
- Tag
kødsnoren af, og skær kødet i 1½ cm tykke skiver.
Sauce:
- Varm smørret i en gryde.
- Kom rødløgsringe i, og sauter uden at de bliver brune.
- Kom appelsinjuice ved, og lad det koge godt op, og tilsæt derefter
hønsefonden.
- Lad det hele koge igennem i ca. 15 min.
- Smag til med salt og peber, og jævn saucen med maizena udrørt i
koldt vand.
- Hæld stegeskyen fra mørbraden, og kom det i saucen.
Kog kartoflerne møre, og drys med krydderurteblandingen lige inden
servering.
Forslag til yderligt tilbehør.
Smørdampede grønne asparges, forårsløg og søde ærter.
|
|
Ferskner med toscadej
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 dåse ferskner (evt. en lille dåse abrikoser) |
| 75 g smuttede og hakkede mandler |
| 75 g sukker |
| 75 g smør |
| 2 spsk. kaffefløde |
| 1½ spsk. mel |
Tilbehør: is eller flødeskum |
Ferskner med toscadej
FREMGANGSMÅDE:
- Frugterne hældes over i en sigte, så al saften sies fra.
- De lægges i et smurt ildfast fad med den runde side opad.
- De øvrige ingredienser (mandler, sukker, smør, fløde, mel) røres
sammen i en gryde, og massen varmes op, men må ikke koge.
- Når den er grødagtig, fordeles den over frugterne.
- Desserten bages midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.
- Serveres lun med is eller flødeskum.
|
|