HERREMAD 

   MENU 5. FEB. 2008

HOLD 1

Forloren Skildpadde

Abrikos- og valnøddetærte

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

Forloren Skildpadde

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet700 g kalvehoved/kalvebov
bullet3-4 gulerødder 
bullet1 selleri 
bullet2 løg
bulletfiskeboller 
bulletsmå frikadeller

Sauce:

bullet1 gulerod
bullet1 selleri
bullet1 løg
bulletlaurbærblade
bullettimian
bullethele, sorte peberkorn 
bullettomatpuré
bulleten håndfuld mel 
bulletcognac
bulletsherry
FREMGANGSMÅDE:
  1. Kødet småkoges i vand tilsat salt i 2½ - 3 timer under låg, til kødet løsner sig fra benet. Husk at skumme godt.
  2. Kødet pilles fra og lægges på et fad hvor det afkøles under let pres. 
  3. Når det er koldt, skæres det i terninger (kødet kan evt. koges dagen før skildpadden skal bruges).
  4.  De udskårne urter brunes og krydderurter tilsættes.
  5. Suppen fra kødet tilsættes herefter, og det hele småkoger under låg 1 - 1½ time. 
  6. Suppen sies og kan yderligere indkoges hvis den ikke er kraftig nok. 
  7. Af mel og fedtstof laves en afbagning der spædes med suppe. 
  8. Tomatpuré, paprika, salt og peber tilsættes og sovsen småkoger ca. 10 min. før den smages til med sherry og evt. cognac. 
  9. Af kødfars laves små kødboller der koges i let saltet vand og små frikadeller der steges i fedtstof på panden. 
  10.   Kalvekødet varmes forsigtigt i sovsen og halvdelen af fiskeboller (fra dåse), frikadeller og kødboller blandes i. Den færdige forlorne skildpadde må være af passende konsistens og den serveres i et ret fladt fad, overdrysset med boller og frikadeller, pyntet med overskårne æg og garneres eventuelt med butterdejssnitter. 
  11.  Æggene koges i ca. 8 min. pilles og overskæres på langs. 
  12. Snitterne laves af frosset butterdej umiddelbart før serveringen.  

 

Abrikos- og valnøddetærte

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Dej:
150 g hvedemel
150 g usaltet smør
100 g sukker
1 stk. æg

Fyld:
50 g valnødder
50 g pistacienødder
100 g tørrede abrikoser
1 spsk. honning
1/2 tsk. kanel
1 stk. æg

Pynt:
frisk Legro citronmelisse
2 spsk.  flormelis

 

Fremgangsmåde:
  1. Mørdej: Mel, smør, sukker og æg æltes godt sammen og stilles i køleskabet 1 time.
  2. En tærteform smøres med smør.
  3. Derefter rulles dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og lægges i tærteformen. Den stilles i fryseren i 1 time.
  4. Fyld: Hak valnødder, pistacie og abrikoser groft.
  5.  Rør det sammen med honning, kanel og æg.
  6. Hæld fyldet i tærteformen og bag den i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 minutter.
  7. Serveres lun eller kold og pyntes med citronmelisse og flormelis.