Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Forloren
Skildpadde
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 700
g kalvehoved/kalvebov |
| 3-4 gulerødder |
| 1
selleri |
| 2
løg |
| fiskeboller |
| små frikadeller |
Sauce:
| 1
gulerod
|
| 1
selleri
|
| 1
løg
|
| laurbærblade
|
| timian
|
| hele, sorte peberkorn |
| tomatpuré
|
| en håndfuld mel |
| cognac
|
| sherry
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Kødet
småkoges i vand tilsat salt i 2½ - 3 timer under låg, til kødet
løsner sig fra benet. Husk at skumme godt.
- Kødet
pilles fra og lægges på et fad hvor det afkøles under let pres.
- Når
det er koldt, skæres det i terninger (kødet kan evt. koges dagen før
skildpadden skal bruges).
- De
udskårne urter brunes og krydderurter tilsættes.
- Suppen
fra kødet tilsættes herefter, og det hele småkoger under låg 1 - 1½
time.
- Suppen
sies og kan yderligere indkoges hvis den ikke er kraftig nok.
- Af
mel og fedtstof laves en afbagning der spædes med suppe.
- Tomatpuré,
paprika, salt og peber tilsættes og sovsen småkoger ca. 10 min. før
den smages til med sherry og evt. cognac.
- Af
kødfars laves små kødboller der koges i let saltet vand og små
frikadeller der steges i fedtstof på panden.
-
Kalvekødet
varmes forsigtigt i sovsen og halvdelen af fiskeboller (fra dåse),
frikadeller og kødboller blandes i. Den færdige forlorne skildpadde
må være af passende konsistens og den serveres i et ret fladt fad,
overdrysset med boller og frikadeller, pyntet med overskårne æg og
garneres eventuelt med butterdejssnitter.
- Æggene
koges i ca. 8 min. pilles og overskæres på langs.
- Snitterne
laves af frosset butterdej umiddelbart før serveringen.
|
|
Abrikos- og valnøddetærte
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
Dej:
150 g hvedemel
150 g usaltet smør
100 g sukker
1 stk. æg
Fyld:
50 g valnødder
50 g pistacienødder
100 g tørrede abrikoser
1 spsk. honning
1/2 tsk. kanel
1 stk. æg
Pynt:
frisk Legro citronmelisse
2 spsk. flormelis
|
Fremgangsmåde:
- Mørdej: Mel, smør, sukker og æg æltes godt sammen
og stilles i køleskabet 1 time.
- En tærteform smøres med smør.
- Derefter rulles dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og lægges i tærteformen.
Den stilles i fryseren i 1 time.
- Fyld: Hak valnødder, pistacie og abrikoser groft.
- Rør det sammen med honning, kanel og æg.
- Hæld fyldet i tærteformen og bag den i en forvarmet ovn ved 160°C
i ca. 50 minutter.
- Serveres lun eller kold og pyntes med citronmelisse og flormelis.
|
|