HERREMAD
MENU 8. JAN. 2008
HOLD 1 |
THAILANDSK
KYLLINGESUPPE
(Tom Kha Gai)
FISKEFRIKADELLER
m/tomatsovs og gulerodssalat
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
THAILANDSK KYLLINGESUPPE
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 l hønsefond (evt. 2-3 bouillonterninger) |
| 2 stilke citrongræs |
| et lille stykke frisk ingefær (skrælles og snittes fint) |
| 4 friske kafir limeblade (rives i små stykker) |
| 100.125 g friske champignon |
| 1 lille porer eller forårsløg (snittes fint) |
| ca. 300 g skært kyllingekød, f.eks. bryst |
| 1 ds. kokosmælk |
| 3 spsk. fiskesauce |
| lidt tørret chili, knust |
| smages til med salt, sukker, citronsaft |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Kyllingekødet skæres i tynde strimler og kommes i fonden
som bringes i kog. Skum for evt. urenheder.
- Tilsæt alle ingredienser undtagen champignon,
porre og kokosmælk, og lad det koge ca. 10 min.
- Tilsæt de (groft) snittede champignon og porren. Kog
yderligere i 5 min. for svag varme.
- Tilsæt kokosmælk og rør rundt i
suppen som bringes op på kogepunktet.
- Smag til med salt, sukker og citronsaft.
Som tilbehør kan gives rejechips. |
|
FISKEFRIKADELLER
m/tomatsovs og gulerodssalat
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 400 g fiskefilet, gerne blandet (sej, torsk, laks, gedde m.m.) |
| 1 fint hakket/revet løg |
| 1 æg |
| 2 spsk. mel |
| 1½ dl. mælk |
| 1 tsk. salt |
| lidt peber |
| olie/plantemargarine/smør til stegning |
| gulerødder |
| appelsiner |
| citronsaft eller sukker |
| 1 løg |
| 2 fed hvidløg |
| 1 ds. hakket tomat m. timian (evt. frisk) |
| friskhakket persille |
| olie til stegning |
| bouillon |
| salt og peber |
| kartofler
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Fiskefileter skæres i mindre stykker og
hakkes/blendes.
- Tilsæt alle ingredienserne og rør farsen godt.
- Opvarm panden til fedtstoffet er gyldent.
- Form fiskefrikadellerne med en spiseske dyppet i den
varme olie.
- Steges ca. 5 min. på hver side.
Revet gulerod
1. De skrællede gulerødder rives.
2. Appelsinsaft fra friske appelsiner presses og hældes over.
3. Tilsmag evt. med citronsaft eller sukker.
Tomatsovs
1. Løg og hvidløg svitses klare i olien.
2. Tilsæt tomat og persille og evt. timian.
3. Lad sovsen simre i 5 min.
4. Tilsæt bouillon og smag til.
Der serveres kogte kartofler til.
|
|