HERREMAD 

   MENU 8. JAN. 2008

HOLD 1

THAILANDSK KYLLINGESUPPE
(Tom Kha Gai)

FISKEFRIKADELLER
m/tomatsovs og gulerodssalat

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

THAILANDSK KYLLINGESUPPE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 l hønsefond (evt. 2-3 bouillonterninger)
bullet2 stilke citrongræs 
bulletet lille stykke frisk ingefær (skrælles og snittes fint)
bullet4 friske kafir limeblade (rives i små stykker)
bullet100.125 g friske champignon 
bullet1 lille porer eller forårsløg (snittes fint)
bulletca. 300 g skært kyllingekød, f.eks. bryst
bullet1 ds. kokosmælk
bullet3 spsk. fiskesauce
bulletlidt tørret chili, knust
bulletsmages til med salt, sukker, citronsaft
FREMGANGSMÅDE:
  1. Kyllingekødet skæres i tynde strimler og kommes i fonden som bringes i kog. Skum for evt. urenheder.
  2. Tilsæt alle ingredienser undtagen champignon, porre og kokosmælk, og lad det koge ca. 10 min.
  3. Tilsæt de (groft) snittede champignon og porren. Kog yderligere i 5 min. for svag varme. 
  4. Tilsæt kokosmælk og rør rundt i suppen som bringes op på kogepunktet.
  5. Smag til med salt, sukker og citronsaft.

Som tilbehør kan gives rejechips.

 
FISKEFRIKADELLER
m/tomatsovs og gulerodssalat

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet400 g fiskefilet, gerne blandet (sej, torsk, laks, gedde m.m.)
bullet1 fint hakket/revet løg
bullet1 æg
bullet2 spsk. mel
bullet1½ dl. mælk
bullet1 tsk. salt
bulletlidt peber
bulletolie/plantemargarine/smør til stegning
bulletgulerødder
bulletappelsiner
bulletcitronsaft eller sukker
bullet1 løg
bullet2 fed hvidløg
bullet1 ds. hakket tomat m. timian  (evt. frisk)
bulletfriskhakket persille
bulletolie til stegning
bulletbouillon
bulletsalt og peber
bulletkartofler

FREMGANGSMÅDE:
  1. Fiskefileter skæres i mindre stykker og hakkes/blendes.
  2. Tilsæt alle ingredienserne og rør farsen godt.
  3. Opvarm panden til fedtstoffet er gyldent.
  4. Form fiskefrikadellerne med en spiseske dyppet i den varme olie.
  5. Steges ca. 5 min. på hver side.

Revet gulerod
1. De skrællede gulerødder rives.
2. Appelsinsaft fra friske appelsiner presses og hældes over.
3. Tilsmag evt. med citronsaft eller sukker.

Tomatsovs
1. Løg og hvidløg svitses klare i olien.
2. Tilsæt tomat og persille og evt. timian.
3. Lad sovsen simre i 5 min.
4. Tilsæt bouillon og smag til.

Der serveres kogte kartofler til.

 

Fiskefrikadeller