Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
FJERKRÆINGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 4-8 stk fjerkræ (afhængig af størrelsen) |
| 12-16 chalotteløg |
| 8 hele fed hvidløg |
| 4 skiver håndskåren bacon |
| 1-2 dl rødvin |
| ca. 3 dl bouillon |
| visk af: 2 stilke persille,1 kvist timian, 1 laurbærblad |
| ca. 1 dl piskefløde |
| evt. 1-2 tsk. maizena |
| salt, peber |
| 40 g smør.
|
Tilbehør: Ristede kartofler med bladselleri, brøndkarse.
|
FREMGANGSMÅDE:
- Pil løgene. Kog dem næsten møre i vand. Hæld dem
til afdrypning.
- Skær guleroden i ½cm tykke skiver.
- Pil hvidløgene og halvér dem på langs.
- Skær bacon i strimler på tværs. Rist dem i en dyb
pande til de er gyldne. Tag dem op med en hulske.
- Svits kogte løg, gulerødder og hvidløg i
baconfedt.
- Tilsæt 1dl rødvin. Lad det koge næsten ind.
- Tilsæt bouillon og visk og kog sovsen 10 min.
- Tilsæt fløde (evt. kulør) og evt. mere rødvin. Jævn
evt. sovsen med maizena udrørt i rødvin.
- Hæld sovsen i et ovnfast fad.
- Gnid fuglene med salt og peber ind. og udvendig.
- Ombind med bomuldsgarn. Brun dem i smør.
- Læg dem i fadet med brystet opad. Dæk med folie. Sæt
dem på ovnristen midt i ovnen ved 250* i ca. 10-12 min.
- Sluk for ovnen. Åben ovndøren. Lad fuglene trække
10 min. Fjern folie og visk. Varm bacon på en tør pande.
- Servering:
Drys bacon over fuglene. Byd ristede kartofler med bladselleri og
brøndkarse til.
Ristede kartofler med bladselleri:
Skær 3/4 skrællede kartofler i terninger. Tør dem i et
viskestykke.
Rist dem i olie til de er gyldne og møre. Tilsæt 4-6 stængler
bladselleri skåret i 2 cm brede stykker de sidste 2-3 min. Tilsæt salt
og peber. Drys med brøndkarse eller hakket persille.
|
|
Risalamande
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 65 g grødris |
| ½ l mælk |
| korn af ½ stang vanille |
| 1-2 spsk. sukker |
| 50-75 g mandler |
| 3-5 dl piskefløde |
Tilbehør: Kirsebærsovs.
| 1 glas henkogte kirsebær (ca. 400 g) |
| ½ dl. vand |
| 1 spsk. majsstivelse |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Kog ris, mælk og vanille ved svag varme under låg
ca. 50 min.
- Rør sukker i.
- Afkøl grøden.
- Smut mandlerne og hak dem. Rør dem i.
- Pisk fløden. Vend den i grøden.
- Sæt desserten koldt.
Kirsebærsovs:
Bring kirsebærrene i kog. Udrør majsstivelsen i vand. Rør
jævningen i sovsen, til den har en passende konsistens. Kog sovsen 1
min. Serveres lun !
|
|