HERREMAD 

   MENU 18. DEC. 2007

HOLD 1

FJERKRÆ
af en eller anden slags

Risalamande ( Det er jo trods alt JUL)

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

FJERKRÆ

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet4-8 stk fjerkræ (afhængig af størrelsen)
bullet12-16 chalotteløg
bullet8 hele fed hvidløg
bullet4 skiver håndskåren bacon
bullet1-2 dl rødvin
bulletca. 3 dl bouillon
bulletvisk af: 2 stilke persille,1 kvist timian, 1 laurbærblad
bulletca. 1 dl piskefløde
bulletevt. 1-2 tsk. maizena
bulletsalt, peber
bullet40 g smør.
Tilbehør: Ristede kartofler med bladselleri, brøndkarse.
FREMGANGSMÅDE:
  1. Pil løgene. Kog dem næsten møre i vand. Hæld dem til afdrypning.
  2. Skær guleroden i ½cm tykke skiver.
  3. Pil hvidløgene og halvér dem på langs.
  4. Skær bacon i strimler på tværs. Rist dem i en dyb pande til de er gyldne. Tag dem op med en hulske. 
  5. Svits kogte løg, gulerødder og hvidløg i baconfedt. 
  6. Tilsæt 1dl rødvin. Lad det koge næsten ind.
  7. Tilsæt bouillon og visk og kog sovsen 10 min. 
  8. Tilsæt fløde (evt. kulør) og evt. mere rødvin. Jævn evt. sovsen med maizena udrørt i rødvin.
  9. Hæld sovsen i et ovnfast fad. 
  10. Gnid fuglene med salt og peber ind. og udvendig.
  11. Ombind med bomuldsgarn. Brun dem i smør.
  12. Læg dem i fadet med brystet opad. Dæk med folie. Sæt dem på ovnristen midt i ovnen ved 250* i ca. 10-12 min.
  13. Sluk for ovnen. Åben ovndøren. Lad fuglene trække 10 min. Fjern folie og visk. Varm bacon på en tør pande.
  14. Servering: Drys bacon over fuglene. Byd ristede kartofler med bladselleri og brøndkarse til.
 
Ristede kartofler med bladselleri: Skær 3/4 skrællede kartofler i terninger. Tør dem i et viskestykke. 
Rist dem i olie til de er gyldne og møre. Tilsæt 4-6 stængler bladselleri skåret i 2 cm brede stykker de sidste 2-3 min. Tilsæt salt og peber. Drys med brøndkarse eller hakket persille.
 
Risalamande

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet65 g grødris
bullet½ l mælk
bulletkorn af ½ stang vanille
bullet1-2 spsk. sukker 
bullet50-75 g mandler
bullet3-5 dl piskefløde
 
Tilbehør: Kirsebærsovs.
bullet1 glas henkogte kirsebær (ca. 400 g)
bullet½ dl. vand
bullet1 spsk. majsstivelse
FREMGANGSMÅDE:
  1. Kog ris, mælk og vanille ved svag varme under låg ca. 50 min.
  2. Rør sukker i.
  3. Afkøl grøden.
  4. Smut mandlerne og hak dem. Rør dem i.
  5. Pisk fløden. Vend den i grøden.
  6. Sæt desserten koldt.
 
Kirsebærsovs:
 
 
Bring kirsebærrene i kog. Udrør majsstivelsen i vand. Rør jævningen i sovsen, til den har en passende konsistens. Kog sovsen 1 min. Serveres lun !