HERREMAD
MENU 11. DEC. 2007
HOLD 2 |
Opskrifter
der dannede udgangspunkt for julefrokosten
HAMBURGERRYG
FRIKADELLER
STUVET SPINAT
RØDKÅL
KORENDEKAGER |
|
Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
HAMBURGERRYG
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 3/4 kg hamburgerryg |
| ½ l vand |
| ½ l rødvin |
| farin |
| 40 g smør |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Hamburgerryggen koges i vand/rødvin i ca. ½ time ved svag varme.
-
Hinden flås af før kødet afkøles.
-
Hamburgerryggen lægges på rist i en bradepande.
-
Peber og farin lægges på og trykkes fast omkring kødet.
-
Hamburgerryggen stilles i ovnen ved 225 grader til glasuren er smuk
brun.
-
Spæd og dryp jævnligt med lidt suppe fra kogningen og med rødvin
uden at skylle glasuren af.
-
Lad hamburgerryggen stå 10-15 minutter før den udskæres.
|
|
FRIKADELLER
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 500 g grofthakket fars |
| 1 æg |
| 1 løg |
| ca. 1½ dl mælk |
| ca. 1½ dl rødvin |
| ca. 3-4 spsk. havregryn |
| salt |
| peber |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Rør farsen sammen med ægget, det hakkede løg, mælk, rødvin,
havregryn, salt og peber.
- Smag farsen til.
- Sæt farsen skefuld for skefuld på en varm pande vædet med smør.
- Frikadellerne er klar når de er gennemstegte.
|
|
STUVET SPINAT
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 3/4 kg frisk spinat |
| 3/4 spsk. 40% kalciumkloridopløsning |
| 40 g smør |
| 2 dl mælk |
| 3 spsk. mel |
| salt |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Damp den hakkede spinat med kalciumkloridopløsningen 5 min.
- Smør og mel afbages med mælken.
- Den afbagte sauce spædes med vand fra dampningen og smages til med
salt.
|
|
|
RØDKÅL
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 lille rødkålshoved |
| 50 g smør |
| 1 dl eddike (rødbedeeddike) |
| ribssaft |
| sukker |
| salt |
| 2 æbler |
| lidt kommen |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Smørret smeltes i en gryde.
- Eddiken kommes i sammen med den fintsnittede rødkål.
- Blandingen koges unde låg ved svag varme i 15 minutter.
- Derefter tilsættes ribssaft, salt, og sukker efter smag.
- Blandingen koger videre ved svag varme til rødkålen er mør - det
varer 1 time.
- OBS. Man kunne tilsætte et par skrællede syrlige æbler og lidt
kommen!
|
|
|
KORENDEKAGER
INGREDIENSER TIL 30 stk.:
| 100 g smør |
| 1 dl sukker |
| 1 æg |
| 200 g mel |
| 1 tsk. bagepulver |
| 1 dl korender |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skyl og tør korenderne
- Blødgør smørret, rør det med sukker, tilsæt æg, og rør det
godt.
- Bland det blødgjorte smør, sukker og æg med melet og bagepulver
og bland det sammen med korenderne.
- Sær dejen på plade som små toppe - med to teskeer - og bag
dem højt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.
|
|