Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
LETTUCE-SUPPE MED KØDBOLLERINGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 kylling |
| 300 g
flæskefars |
| 2 ds. saltet
lettuce (kål) |
| 2 stk. hvidløg |
| 2 stk. koreander |
| 1 løg |
| 2 forårsløg |
| l glasnudler |
| 2 spsk.
fiskesauce |
|
1 tsk. af det
tredje krydderi |
| ½ tsk. hvid
peber |
| 8
hele peberkorn |
| 1
tsk. sukker |
| 1
tsk. salt |
| 1
l vand |
| 1
kop Dried Black (tørrede sky -øre svampe) Fungus |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Kom glasnudler i en gryde og hæld varmt vand over.
Lad dem stå i 15 minutter hvorefter vandet sies
fra. Læg glasnudlerne på en tallerken, og
stil den til side.
- Skyl koreanderen godt under vandhanen og rens roden
grundigt. Roden skæres fra og
gemmes.
Koreanderstængel og -blade skæres i ca. 2 cm
stykker.
Kom det på en lille tallerken, og stil den til side.
- Skyl forårsløgene grundigt under vandhanen og skær
dem op i ca. 2 cm
stykker.
Kom dem på en lille tallerken ,og stil den til side.
- Saltet lettuce tages op af dåsen og skæres i små
stykker.
Kom det på en lille tallerken, og stil den til
side.
Væden i dåsen gemmes til senere.
- Snit et helt hvidløg i små
tern. Tag
en pande og kom lidt olie i bunden, hæld hvidløgene i og rist dem
gyldne. Kom de ristede hvidløg på et stykke køkkenrulle og lad dem
dryppe af. Læg dem på en lille tallerken, og stil den
til side.
- Ca. en stor kop svampe kommes i en gryde og
overhældes med lunken vand. Lad dem stå ca. 15
minutter. Derefter gnides svampene
godt med hænderne og skylles efter i lunken
vand.
Svampene skæres i små stykker, kun bladene
bruges.
Læg dem på en lille tallerken, og stil den til side.
- Skær kødet fra kyllingen og kom skroget og alle
benene i en gryde med 2 liter vand. Tilsæt 1 løg, 2 fed hvidløg, 8
hele peberkorn, 1 koreanderrod og lidt
salt.
Kog det hele i mindst ½ time hvorefter suppen sies.
- Kom farsen i en skål og rør den godt sammen med 2
spsk. fiskesauce, ½ tsk. hvid peber og 1 tsk. det tredje
krydderi.
Når farsen er rørt godt laves små kødboller der lægges på en
tallerken.
- Ca. 1,2 liter af suppen hældes i en gryde og varmes
op med den skårne lettuce og saften derfra og med
svampene. Når suppen koger
kommes kødbollerne i, og det hele koger i ca. 4 minutter. Skum af -
og smag til med fiskesauce og sukker, tilsæt glasnudlerne og lad det
koge et par minutter mere, tilsæt de ristede hvidløg, koreander og
forårsløg.
Suppen er nu klar til servering, evt. med ris. |
|
KYLLING I GUL
KARRY PASTA
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 4 stk. kyllingebryst |
| 3 store kartofler |
| 2 store løg |
| 1 ds. kokosmælk |
| ½ dl. vand |
| 2 spsk. gul karrypasta |
| 3 spsk. fiskesauce |
| 2 tsk. sukker |
| ½ tsk. af det tredje krydderi |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Hvert kyllingebryst udbenes og deles i 4-5 stykker.
De skylles godt i koldt
vand.
Læg dem på en stor tallerken og stil dem til side.
- Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Skyl
dem.
Læg dem på en stor tallerken og stil den til side.
- Pil skallen af løgene og skær hvert løg i 6
både.
Læg dem på en lille tallerken, og stil den til side.
- Kom kokosmælk og vand i en gryde, og varm den op.
Rør rundt til man får en ensartet
blanding.
2/3 af blandingen hældes over i en anden gryde, og når det koger
tilsættes karrypastaen under omrøring.
- Nu tilsættes kyllingestykkerne der vendes godt i
blandingen. Tilsæt resten af kokosmælken og kartoflerne.
- Lad retten koge op og skru derefter ned for varmen og
lad retten simre i ca. 20 minutter.
- Nu tilsættes løg, og retten smages til med sukker,
det tredje krydderi og fiskesauce. Lad retten simre i ca. 5 minutter
indtil løgene er møre. Retten serveres varm med agurkesalat og ris.
|
|