Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
ESTOFADOINGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| ½ kg kalvekød eller lammekød i tern |
| 1 tsk. Oscar kalvebouillon |
| 8 fed hvidløg |
| 1 løg |
| 3 laurbærblade |
| 12 stk. hele peberkorn |
| 6 gulerødder |
| 1 stang kanel |
| 1 dåse flåede tomater |
| 200 g ærter |
| 1 knivspids safran |
| 1 lille håndfuld rosiner |
| 3 dl. hvidvin |
| salt |
| peber |
| 2 små persillerødder |
| 4 gulerødder |
| 4 små rødbeder |
| 1 kg. små kartofler |
| rosmarin (tørret eller frisk) |
| timian (tørret eller frisk) |
| 50 g smør |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Brun kødet i lidt olivenolie.
- Tilsæt ca. 2 dl. vand, hvidvin, laurbærblade, peberkorn, løg
skåret i både, kanelstang og safran.
- Lad det snurre til kødet næsten er mørt.
- Tilsæt derefter gulerødder, hvidløg i hele fed,
ærter, rosiner og flåede tomater.
- Lad det koge til kødet er helt mørt.
- Jævn det let med kartoffelmel udrørt i vand..
- Smag til med salt og peber.
Serveres med ovnstegte kartofler:
- Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 1 cm
tykkelse.
- Lægges på en stegepande og dryppes med olie, salt,
peber og krydderier.
- Bages i ovn ved 180 grader i 40-45 minutter.
- Persillerødder, gulerødder og rødbeder renses og
skæres i bjælker på 1x1x5 cm.
- Rist ovenstående bjælker i smør på en pande MEN
RØDBEDER FOR SIG, så de andre grøntsager ikke tager farve.
|
|