HERREMAD 

   MENU 20. NOV. 2007

HOLD 1

ESTOFADO

CREME BRULEÉ

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

ESTOFADO

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet½ kg kalvekød eller lammekød i tern 
bullet1 tsk. Oscar kalvebouillon 
bullet8 fed hvidløg
bullet1 løg
bullet3 laurbærblade
bullet12 stk. hele peberkorn
bullet6 gulerødder
bullet1 stang kanel
bullet1 dåse flåede tomater
bullet200 g ærter
bullet1 knivspids safran
bullet1 lille håndfuld rosiner
bullet3 dl. hvidvin
bulletsalt
bulletpeber
bullet2 små persillerødder
bullet4 gulerødder
bullet4 små rødbeder
bullet1 kg. små kartofler
bulletrosmarin (tørret eller frisk)
bullettimian (tørret eller frisk)
bullet50 g smør
FREMGANGSMÅDE:
  1. Brun kødet i lidt olivenolie.                                     
  2. Tilsæt ca. 2 dl. vand, hvidvin, laurbærblade, peberkorn, løg skåret i både, kanelstang og safran.
  3. Lad det snurre til kødet næsten er mørt.
  4. Tilsæt derefter gulerødder, hvidløg i hele fed, ærter, rosiner og flåede tomater.
  5. Lad det koge til kødet er helt mørt.
  6. Jævn det let med kartoffelmel udrørt i vand.. 
  7. Smag til med salt og peber. 

Serveres med ovnstegte kartofler:

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 1 cm tykkelse.
  2. Lægges på en stegepande og dryppes med olie, salt, peber og krydderier.
  3. Bages i ovn ved 180 grader i 40-45 minutter.
  4. Persillerødder, gulerødder og rødbeder renses og skæres i bjælker på 1x1x5 cm.
  5. Rist ovenstående bjælker i smør på en pande MEN RØDBEDER FOR SIG, så de andre grøntsager ikke tager farve.
 
CREME BRULEÉ

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet4 dl. fløde
bullet1 stang vanille
bullet4 æggeblommer
bullet2 x 50 g sukker
bullet4 dl. presede appelsiner
bullet2 spsk. rørsukker
bullet2 spsk. rosiner

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Sæt ovnen på 150 grader.
  2. Varm fløde og en vanillestang op i en gryde til lige under kogepunktet.
  3. Tage gryden af varmen og lad det trække ca. 10 minutter under låg
  4. Fjern vanillestangen.
  5. Pisk æggeblommerne luftige med halvdelen af sukkeret og rør den varme vanillefløde i.
  6. Si cremen over i 4 portionsforme.
  7. Bag cremen 40 - 50 minutter i et varmt vandbad der når halvt op på formene til cremen er stivnet.
  8. Lad cremen blive kold i køleskabet.
  9. Kog appelsinjuicen ind til det halve med rørsukker.
  10. Si siruppen gennem en fin sigte og tilsæt rosinerne.
  11. Sæt siruppen til afkøling.
  12. Drys resten af sukkeret over cremen.
  13. Sæt cremen under ovnens grill 2-3 minutter.