Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
BONDESUPPEINGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
|
5oo g hakket oksekød |
|
1 løg mellemstort( hakket) |
|
2 spsk. smør |
|
salt
og peber |
|
1 oksebouillon (1
l vand plus terning) |
|
4 mellemstore
kartofler i tern. |
|
1 ds. flåede
tomater |
|
l/4 fint snittet
hvidkålshoved |
|
1 spsk. stødt
basilikum |
|
1spsk. soja |
|
1 lille
s.koncentreret tomatpure |
|
hakket persille. |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Svits kød og løg i smørret i en gryde.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt oksebouillon, kartofler i tern, dåsetomater
med væden, basilikum, soja og lidt tomatpure.
- Lad suppen snurre for svag varme 10 - til 15
minutter.
- Tilsæt derefter det finthakkede hvidkål.
- Lad det koge i 5-10 minutter.
- Smag til med krydderier, timatpure.
- Server suppen med persilledrys.
- Bon Appetit
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
MØRBRAD M/ABRIKOS - a´la PRINS HENRIK
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 2
stk svinemørbrader |
| 1
spsk. olivenolie |
| 40
g smør |
| 3
hakkede løg |
| 1
- 2 fed knust hvidløg (alt efter ønsket smag) |
| 1
spsk. stødt kanel |
| 1
spsk. stødt kommen |
| 1
spsk. gurkemeje |
| 1
spsk. friskhakket koriander (østens persille) |
| 1
spsk. honning |
| 1
glas hvidvin |
| evt.
1½ spsk. Oscar svinebouillon
til skyen (røres op med honningvandet) |
| 200
g tørrede
abrikoser, skåret i halve på langs |
| salt
og peber |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Mørbraderne
afpudses (befries for sener m.m. )
- Hæld
olien i tykbundet gryde eller sauterpande
med låg, og smelt smørret heri.
- Svits
løg og hvidløg og brun mørbraderne
godt heri på alle sider, det skal være et meget varmt blus når mørbraderne
kommes
i ellers forlader saften kødet,
og det bliver kogt i stedet.
- Lad
mørbraderne
simre i 15 – 20 minutter (gerne under låg i sauterpande),
tag dem op og lad dem
svale, skær dem i passende
bøffer - ikke for store.
- Tilsæt
krydderierne i stegeskyen.
- Rør
honningen ud i en ½ liter kogende vand, hæld vin oveni skyen.
- Kom
derefter de udskårne bøffer i.
- Lad
det simre ca. 30 minutter under låg.
- Tilsæt
abrikoser de sidste 10 minutter, smag til med salt peber.
- Det
er nok en fordel at jævne sovsen med lidt Maizena da den er meget
tynd, tag bøfferne op inden, så er det nemmere at røre rundt i
sovsen.
- Retten
kan laves i forvejen kom det hele (- abrikoser) i et ovnfast fad, sæt
det i ovnen ved 200 grader
ca. 20 min før serveringen og husk abrikoserne
de sidste 10 min.
- Pynt
med koriander inden serveringen. ( Drys med rund hånd
.)
Serveres
med salat, løse ris og eller flutes. |
|