HERREMAD HOLD 1 |
Hot Pot med oksekød, øl og lakridsrod Blødende chokoladekage med stout sabayonne. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Forside Opskrifter Menu 2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex Hot Pot med oksekød, øl og lakridsrodINGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
|
FREMGANGSMÅDE:
KØDET: 1.
Fjern evt. sener og fedt fra kødet. Er kødet en hel steg så del den i
4-6 stykker. Vend kødstykkerne i melet krydret med salt og peber. 2.
Skær løg, bladselleri, hvidløg og gulerødder i mindre stykker. 3.Opvarm
smør i en tykbundet gryde og brun kødet på alle sider. 4.
Tag det op. Tilsæt grønsagerne og chili og sautér dem til de begynder
at ændre farve. Kom en skævt vineddike ned til grøntsagerne og kog det
næsten bort. 5.
Kom kødet tilbage i gryden. Kom svesker, laurbærblade, rosmarin og
lakridsrod i gryden. Hæld al væsken i. Kog op og skum urenhederne bort.
Læg låg på kog kødet til det er så mørt at det falder let fra
hinanden når du stikker i det med en gaffel (tid afhænger af type kød.
Men 1½ time vil nok være passende). 6.
Tag kødet op fra gryden og hold det varmt. Fisk lakridsrod, laurbær og
rosmarin op og smid det ud. Si skyen fra svesker og urter og kog den ind
til en passende koncentration. Smag den til med salt og peber
og en ½ tsk. sukker. Tilbehør
Serveres
med: Smadrede ovnstegte kartofler 8
store bagekartofler 1.
Bag kartoflerne 50
- 60 minutter afhængig
af størrelse ved 185 grader. 2.
Tag dem ud. Slå dem delvis i stykker med håndroden. De skal mases noget,
men ikke gå i stumper og stykker. 3.
Smelt smørret. Pensl kartoflerne med smørret (eller vend dem rundt i
det). Krydr med salt og peber. 4.
Steg kartoflerne gyldne ved høj varme 15 minutter øverst i ovnen. 5. Lige inden servering tilsættes den hakkede persille eller blandede krydderurter. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blødende chokoladekage med
stout sabayonne.
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
|
FREMGANGSMÅDE: Kagen:
Sabayonne:
Kage og Sabayonne serveres sammen og stout drikkes til.
|