HERREMAD 

   MENU 23. OKT. 2007

HOLD 1

CREMET SELLERISUPPE MED PERSILLEOLIE OG BACON

KOGT TORSK

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

CREMET SELLERISUPPE MED PERSILLEOLIE OG BACON

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 selleri 
bullet2-3 mellemstore kartofler 
bullet1 løg
bullet25 g smør
bullet1½ l hønse- eller kalvebouillon
bulletsalt og peber
bullet1 bdt. persille
bullet1 fed hvidløg
bullet3 spsk. olivenolie
bullet150 g bacon (terninger eller strimler)
bulletTILBEHØR: godt brød
FREMGANGSMÅDE:
  1. Skær skrællen af sellerien og kartoflerne, og skær dem i mellemstore terninger.                                                     
  2. Pil og hak løget fint.
  3. Smelt smørret i en stor gryde og svits alle urterne heri et par minutter til de er blanke.
  4. Hæld bouillonen over og bring det i kog.
  5. Kog suppen under låg til urterne er meget møre, ca. ½ time.
  6. Blend suppen direkte i gryden. 
  7. Smag til med salt og peber. Smagen skal være mild og konsistensen ret tyk.
  8. Skyl persillen, dup den tør og blend den sammen med hvidløg.
  9. Kom olie i lidt ad gangen til det er cremet (persillen kan hakkes meget fint og piskes med olie).
  10. Server suppen med bacon på toppen og dryp af persilleolie eller stil begge dele på bordet sammen med suppen.
 
KOGT TORSK

INGREDIENSER TIL  4 PERSONER:

bullet1 torsk (ca. 1-2 kg.)
bullet1½ liter vand
bullet1 tsk. salt
bulleten lille dusk dild
bullet5 peberkorn
bulletSennepssovs
bullet25 gram smør
bullet2-3 spsk. hvedemel
bulletvandet fra den kogte torsk
bullet1 dl. mælk
bullet2 spsk. fiskesennep
bullet1 tsk. salt
bulletTilbehør:
bullethakkede kogte æg
bulletristet baconstrimler
bulletrødbeder i tern
bullethakket løg
bulletkapers
bulletreven peberrod
bulletalmindelig rå fiskesennep
FREMGANGSMÅDE:
  1. Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig.
  2. Vandet tilsat sorte peberkorn, salt og dild bringes i kog.
  3. Del gerne torsken i portionsstykker og kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
  4. Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.
  5. Sennepssovs:
  6. Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet.
  7. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk.
  8. Smag til med salt.
  9. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.
  10. Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.