HERREMAD
MENU 23. OKT. 2007
HOLD 1 |
CREMET
SELLERISUPPE MED PERSILLEOLIE OG BACON
KOGT TORSK
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
CREMET SELLERISUPPE MED PERSILLEOLIE OG
BACONINGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 selleri |
| 2-3 mellemstore kartofler |
| 1 løg |
| 25 g smør |
| 1½ l hønse- eller kalvebouillon |
| salt og peber |
| 1 bdt. persille |
| 1 fed hvidløg |
| 3 spsk. olivenolie |
| 150 g bacon (terninger eller strimler) |
| TILBEHØR: godt brød |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skær skrællen af sellerien og kartoflerne, og skær dem i
mellemstore terninger.
- Pil og hak løget fint.
- Smelt smørret i en stor gryde og svits alle urterne heri et par
minutter til de er blanke.
- Hæld bouillonen over og bring det i kog.
- Kog suppen under låg til urterne er meget møre, ca.
½ time.
- Blend suppen direkte i gryden.
- Smag til med salt og peber. Smagen skal være mild og
konsistensen ret tyk.
- Skyl persillen, dup den tør og blend den sammen med
hvidløg.
- Kom olie i lidt ad gangen til det er cremet
(persillen kan hakkes meget fint og piskes med olie).
- Server suppen med bacon på toppen og dryp af
persilleolie eller stil begge dele på bordet sammen med suppen.
|
|
KOGT TORSK
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 torsk (ca. 1-2 kg.) |
| 1½ liter vand |
| 1 tsk. salt |
| en lille dusk dild |
| 5 peberkorn |
| Sennepssovs |
| 25 gram smør |
| 2-3 spsk. hvedemel |
| vandet fra den kogte torsk |
| 1 dl. mælk |
| 2 spsk. fiskesennep |
| 1 tsk. salt |
| Tilbehør: |
| hakkede kogte æg |
| ristet baconstrimler |
| rødbeder i tern |
| hakket løg |
| kapers |
| reven peberrod |
| almindelig rå fiskesennep |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig.
- Vandet tilsat sorte peberkorn, salt og dild bringes i kog.
- Del gerne torsken i portionsstykker og kog den i 15 minutter
uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
- Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.
- Sennepssovs:
- Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet.
- Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk.
- Smag til med salt.
- Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag
til.
- Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede
kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg,
kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.
|
|