HERREMAD 
   MENU 9. JAN. 2007

EMPANADAS (Det var hensigten at denne tapas også hørte med til aftenens spanske menu, men af hensyn til tid, madens fylde og det at prøve at bage, valgte vi i stedet  den spanske kage til dessert.) 
PAELLA
TORTE DE ALMENDRA

Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007

 

 

EMPANADAS

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet2 æg
bullet40 g hakkede grønne oliven
bullet30 g cheddar
bullet300 g skinke
bullet3 plader optøet butterdej
bullet1 let pisket æggeblomme

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Kog æggene i 10 minutter, køl dem af, pil og hak dem derefter.
  2. Forvarm ovnen til 220 grader.
  3. Bland æg, oliven, skinke (som hakkes i små stykker), og cheddar i en skål.
  4. Rul dejen ud så der kan skæres fem cirkler med 10 cm i diameter af hvert dejstykke.
  5. Læg en spiseske fyld midt på hver dejcirkel. Læg dejen over fyldet og klem kanterne godt sammen. Pensl med æggeblomme.
  6. Læg postejerne på bageplader (benyt bagepapir), ca. 2 cm fra hinanden.   
  7. Bag på midterste rille i 15 minutter - eller til postejerne er lysebrune og høje. Dæk postejerne med stanniol hvis de begynder at blive for brune efter 10 minutters bagning.  
  8. Servér postejerne varme.
 

PAELLA

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

2 rødløg, grofthakkede.

bullet

1 gul peberfrugt i tern.

bullet

2 fed fintrevne eller pressede hvidløg.

bullet

havsalt og friskkværnet sort peber.

bullet

en halv flaske spansk hvidvin.

bullet

4 kyllinge fileter i mindre stykker.

bullet

4-8 kammuslinger.

bullet

100 gram rejer, drænet for væske.

bullet

Hvidvin.

bullet

Lammefilet eller lammemørbrad svarende til 200 gram.

bullet

12 skiver røget svinemørbrad.

bullet

8 blåmuslinger.

bullet

2 dl gode ris, koges.

bullet

Gurkemeje - et par tsk.

bullet

God karry - efter styrke, men ca. et par tsk.

bullet

Bredbladet persille.

FREMGANGSMÅDE:
  1. Løgene og den gule peber kommes på en varm pande med høje kanter. 
  2. Hæld lidt hvidvin ved og sautér det.
  3.  Kom kylling, kammuslinger, rejer, lam og svinemørbrad ved og vend det ofte, spæd med hvidvin, og lad det simre i ca. 10 minutter.
  4. Kom blåmuslingerne ved og lad dem få lidt varme.
  5.  Vend ris, gurkemejer og karry i og hold retten våd med hvidvin, ikke for våd, blot så den hænger sammen og ikke i. Smag til.
  6. Pynt ved servering med skyllet og tørret bredbladet persille.
 

Tilbehør:

1. En enkel salat bestående af iceberg, dryppet med citron og sprayet med god olie. 
2. Serveres med en spsk. fromage frais eller fromage blanc pr. person. 
3. Fromagen kan evt. røres med en smule god olivenolie. 
4. Rist evt. solsikkekerner eller græskarkerner og hæld på toppen af salaten.

 
TORTE DE ALMENDRA

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet450 g smuttede  hele mandler, let ristede
bullet150 g blødt usaltet smør
bullet400 g strøsukker
bullet6 æg
bullet150 g hvedemel
bullet2 tsk. citronskal
bullet2 spsk. citronsaft
bulletflormelis til drys
FREMGANGSMÅDE:
  1. Varm ovnen op til 170o.
  2. Smør en springform let.
  3. Mal mandlerne fint i en foodprocessor.
  4. Pisk smør og sukker hvidt med piskeris.
  5. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt for hvert æg der tilsættes.
  6. Vend mel, malede mandler og citronskal i det piskede smør, sukker og æg. Benyt en stor metalske.
  7. Rør - ikke pisk! - til det er blandet og næsten glat.
  8. Hæld dejen i den smurte form og bag den i 1 time og 20 minutter - eller til der ikke sætter sig dej på et spid når man stikker den ned i midten af kagen.
  9. Lad kagen køle af i 5 minutter.
  10. Pensl derefter kagen med citronsaft oven på.
  11. Læg kagen på en rist og lad den køle helt af.
  12. Lav et korsmønster på toppen med drysset flormelis - brug evt. en skabelon.