HERREMAD
MENU 9. JAN. 2007 |
EMPANADAS (Det var
hensigten at denne tapas også hørte med til aftenens spanske menu, men
af hensyn til tid, madens fylde og det at prøve at bage, valgte vi i
stedet den spanske kage til dessert.)
PAELLA
TORTE DE ALMENDRA
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007 |
EMPANADAS
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 2 æg |
| 40 g hakkede grønne oliven |
| 30 g cheddar |
| 300 g skinke |
| 3 plader optøet butterdej |
| 1 let pisket æggeblomme |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Kog æggene i 10 minutter, køl dem af, pil og hak
dem derefter.
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Bland æg, oliven, skinke (som hakkes i små
stykker), og cheddar i en skål.
- Rul dejen ud så der kan skæres fem cirkler med 10
cm i diameter af hvert dejstykke.
- Læg en spiseske fyld midt på hver dejcirkel. Læg
dejen over fyldet og klem kanterne godt sammen. Pensl med æggeblomme.
- Læg postejerne på bageplader (benyt bagepapir), ca.
2 cm fra hinanden.
- Bag på midterste rille i 15 minutter - eller til
postejerne er lysebrune og høje. Dæk postejerne med
stanniol hvis de begynder at blive for brune efter 10 minutters
bagning.
- Servér postejerne varme.
|
|
PAELLA
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
|
2 rødløg, grofthakkede. |
|
1 gul peberfrugt i tern. |
|
2 fed fintrevne eller pressede hvidløg. |
|
havsalt og friskkværnet sort peber. |
|
en halv flaske spansk hvidvin. |
|
4 kyllinge fileter i mindre stykker. |
|
4-8 kammuslinger. |
|
100 gram rejer, drænet for væske. |
|
Hvidvin. |
|
Lammefilet eller lammemørbrad svarende til 200 gram. |
|
12 skiver røget svinemørbrad. |
|
8 blåmuslinger. |
|
2 dl gode ris, koges. |
|
Gurkemeje - et par tsk. |
|
God karry - efter styrke, men ca. et par tsk. |
|
Bredbladet persille. |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Løgene og den gule peber kommes på en varm pande med høje kanter.
- Hæld
lidt hvidvin ved og sautér det.
- Kom kylling, kammuslinger, rejer, lam og
svinemørbrad ved og vend det ofte, spæd med hvidvin, og lad det simre i
ca. 10 minutter.
- Kom blåmuslingerne ved og lad dem få lidt varme.
- Vend
ris, gurkemejer og karry i og hold retten våd med hvidvin, ikke for våd,
blot så den hænger sammen og ikke i. Smag til.
-
Pynt ved servering med skyllet og tørret bredbladet persille.
Tilbehør:
1. En enkel salat bestående af iceberg, dryppet med citron og sprayet med
god olie.
2. Serveres med en spsk. fromage frais eller fromage blanc pr.
person.
3. Fromagen kan evt. røres med en smule god olivenolie.
4. Rist evt.
solsikkekerner eller græskarkerner og hæld på toppen af salaten.
|
|
TORTE DE ALMENDRA
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
| 450 g smuttede hele
mandler, let ristede |
| 150 g blødt usaltet smør |
| 400 g strøsukker |
| 6 æg |
| 150 g hvedemel |
| 2 tsk. citronskal |
| 2 spsk. citronsaft |
| flormelis til drys |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Varm ovnen op til 170o.
- Smør en springform let.
- Mal mandlerne fint i en foodprocessor.
- Pisk smør og sukker hvidt med piskeris.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt for hvert æg der
tilsættes.
- Vend mel, malede mandler og citronskal i det piskede smør, sukker
og æg. Benyt en stor metalske.
- Rør - ikke pisk! - til det er blandet og næsten glat.
- Hæld dejen i den smurte form og bag den i 1 time og 20 minutter -
eller til der ikke sætter sig dej på et spid når man stikker den
ned i midten af kagen.
- Lad kagen køle af i 5 minutter.
- Pensl derefter kagen med citronsaft oven på.
- Læg kagen på en rist og lad den køle helt af.
- Lav et korsmønster på toppen med drysset flormelis - brug evt. en
skabelon.
|
|