7

HERREMAD 
   MENU
29.10.2024

 

Ovnstegte fasaner med hasselback-kartofler, sauce, sellerigratin og svampe

Æbletærte

 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Ovnstegte fasaner med hasselback-kartofler, sauce, sellerigratin og svampe:

Ingredienser til 4 personer .

bullet2 fasaner
bullet2 pk baconsvøb
bulletSmør/olie
bulletSalt og peber
bullet1 dl kyllinge fond

Ingredienser til saucen:

bullet1 løg
bullet3 spsk æbleeddike
bullet2 ½ dl kyllingefond
bullet2 dl fløde
bullet200 g mark champignon
bulletSmør, salt og peber

Ingredienser til sellerigratin:

bullet½ knold selleri ca 350 g
bullet3 æg
bullet1 ½ dl piskefløde
bullet1 tsk groft salt
bulletFriskkværnet peber

Ingredienser til Hasselback kartofler:

bullet12 stk mellemstore kartofler
bullet1 sp.sk smør
bullet1 ½ tsk groft salt

Ingredienser smørstegte svampe:

bullet200 g svampe
bullet1 sp.sk smør
bulletSalt og peber

 


 

Ovnstegte fasaner med hasselback-kartofler, sauce, sellerigratin og svampe:

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og tør 2 fasaner og brun dem på alle sider i en gryde med smør/olie.

  2. Tag dem op, tilsæt salt og peber og rigelig baconsvøb fast gøres med husholdningssnor.

  3. Et fad smøres i olie og ca. 1 dl fond hældes i hvorefter fasanerne lægges i og fadet
    sættes i ovnen 30-40 min. 180 grader til de bliver møre. Ikke varm luft.
     

Fremgangsmåde saucen:

 

  1. Svits 1 løg og 200 g markchampignon i lidt smør/olie.

  2. Tilsæt 2 ½ dl kyllingefond og 3 spsk æbleeddike.

  3. Kog et par min. og pisk 2 dl fløde i.

  4. Giv saucen et opkog før servering, smag til og tilsæt evt. maizena for at tykke saucen
     

Fremgangsmåde sellerigratin:

 

  1. Skær den halve selleri i mindre stykker og kom den i en gryde kogende vand og kog dem møre under låg i ca. 10 min.

  2. Hæld dem til afdrypning i en sigte.

  3. Kom stykkerne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Rør 1 ½ dl fløde og derefter 3 æg i
    et ad gangen.

  4. Tilsæt salt og peber.

  5. Rør blandingen godt igennem. Fordel gratindejen i fire smurte ovnfaste skåle.

  6. Bag sellerigratinerne midt i ovnen.
     

Fremgangsmåde Hasselback kartofler:

  1. Skræl 12 kartofler og skær dem næsten igennem i tynde skiver på tværs.

  2. Læg dem i et smurt ovnfast fad og pensel med smør/olie. Drys salt over.

  3. Bag kartoflerne midt i ovnen til de er møre.

 

Fremgangsmåde smørstegte svampe:

  1. 200 g svampe steges let i smør i gryde.

  2. Smag til med salt og peber.

Serveres med tyttebær marmelade/syltetøj.

 

Æbletærte:

Ingredienser til 4 personer.

Bund

bullet160 g hvedemel
bullet45 g flormelis
bullet1 knivspids salt
bullet70 g smør
bullet1 æg

FYLD

bullet200 g marcipan
bullet60 g smør
bullet60 g sukker
bullet2 æg
bullet25 g hvedemel
bullet2-3 æbler
bullet0,5 tsk. kanel
bullet2 spsk sukker


 
Æbletærte:

Fremgangsmåde:

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte.

  2. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen

  3. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den på frost i 30 min

  4. Rul nu mørdejen ud i en cirkel på ca 28 cm i diameter,
    den skal passe til en tærteform på ca 20-22 cm i diameter.

  5. Læg dejen i formen og skær kanterne til. Stil den på køl.

  6. Nu skal Mazarinmassen laves

  7. Ovnen tændes på 175 grader varmluft.

  8. Pisk blødt smør, marcipan og sukker godt sammen. Pisk derefter æg i.

  9. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.

  10. Fordel Mazarinmassen ovenpå mørdejen.

  11. Skræl æbler og fjern kernehus, og skær i både.

  12. Fordel æbleskiverne oven i Mazarinmassen.

  13. Vend sukker og kanel sammen. Drys det ovenpå.

  14. Bag tærten i ca. 20-25 min, alt efter din ovn. Hold øje med den efter ca 18 min.

  15. Server den lun, evt. med Creme fraiche. Man kan blande Vaniljesukker i Creme fraichen.