HERREMAD
MENU
29.10.2024 |
Ovnstegte fasaner med
hasselback-kartofler, sauce, sellerigratin og svampe
Æbletærte
|
Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025 |
Ovnstegte fasaner med
hasselback-kartofler, sauce, sellerigratin og svampe: Ingredienser til
4 personer .
| 2 fasaner |
| 2 pk baconsvøb |
| Smør/olie |
| Salt og peber |
| 1 dl kyllinge fond |
Ingredienser til saucen:
| 1 løg |
| 3 spsk æbleeddike |
| 2 ½ dl kyllingefond |
| 2 dl fløde |
| 200 g mark champignon |
| Smør, salt og peber |
Ingredienser til sellerigratin:
| ½ knold selleri ca 350 g |
| 3 æg |
| 1 ½ dl piskefløde |
| 1 tsk groft salt |
| Friskkværnet peber |
Ingredienser til Hasselback kartofler:
| 12 stk mellemstore kartofler |
| 1 sp.sk smør |
| 1 ½ tsk groft salt |
Ingredienser smørstegte svampe:
| 200 g svampe |
| 1 sp.sk smør |
| Salt og peber
|
|
Ovnstegte fasaner med hasselback-kartofler,
sauce, sellerigratin og svampe: Fremgangsmåde:
-
Skyl og tør 2 fasaner og brun dem på alle sider i en gryde med
smør/olie.
-
Tag dem op, tilsæt salt og peber og rigelig baconsvøb fast gøres med
husholdningssnor.
-
Et fad smøres i olie og ca. 1 dl fond hældes i hvorefter fasanerne
lægges i og fadet
sættes i ovnen 30-40 min. 180 grader til de bliver møre. Ikke varm luft.
Fremgangsmåde saucen:
-
Svits 1 løg og 200 g markchampignon i lidt smør/olie.
-
Tilsæt 2 ½ dl kyllingefond og 3 spsk æbleeddike.
-
Kog
et par min. og pisk 2 dl fløde i.
-
Giv
saucen et opkog før servering, smag til og tilsæt evt. maizena for at
tykke saucen
Fremgangsmåde sellerigratin:
-
Skær den halve selleri i mindre stykker og kom den i en gryde kogende
vand og kog dem møre under låg i ca. 10 min.
-
Hæld dem til afdrypning i en sigte.
-
Kom
stykkerne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Rør 1 ½ dl fløde og
derefter 3 æg i
et ad gangen.
-
Tilsæt salt og peber.
-
Rør
blandingen godt igennem. Fordel gratindejen i fire smurte ovnfaste
skåle.
-
Bag
sellerigratinerne midt i ovnen.
Fremgangsmåde Hasselback kartofler:
-
Skræl 12 kartofler og skær dem næsten igennem i tynde skiver på tværs.
-
Læg
dem i et smurt ovnfast fad og pensel med smør/olie. Drys salt over.
-
Bag
kartoflerne midt i ovnen til de er møre.
Fremgangsmåde smørstegte svampe:
-
200
g svampe steges let i smør i gryde.
-
Smag til med salt og peber.
Serveres med tyttebær marmelade/syltetøj.
|
Æbletærte: Ingredienser til
4 personer.
Bund
| 160 g hvedemel |
| 45 g flormelis |
| 1 knivspids salt |
| 70 g smør |
| 1 æg |
FYLD
| 200 g marcipan |
| 60 g smør |
| 60 g sukker |
| 2 æg |
| 25 g hvedemel |
| 2-3 æbler |
| 0,5 tsk. kanel |
| 2 spsk sukker
|
|
Æbletærte: Fremgangsmåde:
-
Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte.
-
Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i
skålen
-
Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den på frost i
30 min
-
Rul nu mørdejen ud i en cirkel på ca 28 cm i diameter,
den skal passe til en tærteform på ca 20-22 cm i diameter.
-
Læg dejen i formen og skær kanterne til. Stil den på køl.
-
Nu skal Mazarinmassen laves
-
Ovnen tændes på 175 grader varmluft.
-
Pisk blødt smør, marcipan og sukker godt sammen. Pisk derefter æg i.
-
Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
-
Fordel Mazarinmassen ovenpå mørdejen.
-
Skræl æbler og fjern kernehus, og skær i både.
-
Fordel æbleskiverne oven i Mazarinmassen.
-
Vend sukker og kanel sammen. Drys det ovenpå.
-
Bag tærten i ca. 20-25 min, alt efter din ovn. Hold øje med den efter ca
18 min.
-
Server den lun, evt. med Creme fraiche. Man kan blande Vaniljesukker i
Creme fraichen.
|