HERREMAD 
   MENU
01.10.2024

 

Cremet pasta med laks, fløde og grønt

Vildtgryde

 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Cremet pasta med laks, fløde og grønt:

Ingredienser til 4 personer .

bullet4-500 g pasta
bullet500 g laksebøffer
bullet350 g cherrytomater, halveret
bullet1 squash, uden kerner - skåret i mindre stykker
bullet1 løg, grofthakket
bullet4 fed hvidløg, revet eller presset
bullet1 håndfuld friske basilikumblade
bullet1/2-1 frisk chili, fint snittet - evt. uden kerner
bullet2 1/2 dl piskefløde
bullet2 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
bullet80 g parmesan, fintrevet
bulletOlie
bulletSalt og peber
 


 

Cremet pasta med laks, fløde og grønt:

Fremgangsmåde:

  1. Fjern evt. ben fra laksebøfferne, og krydr med salt og peber.

  2. Varm en smule olie på en pande, og steg laksebøfferne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side. Læg dem til side på en tallerken og dæk med folie. Har laksen skind på, så starter jeg med at stege kødsiden. Pres evt. med en pallet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, - så sikrer du en flot "stegeskorpe". Vend derefter stykkerne og lad dem stege 3 minutter på skindside.

  3. Tør panden over med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt olie og steg løg, chili og hvidløg af et par minutter.

  4. Tilsæt tomater, basilikum og squash, og steg med i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber. Gem evt. en lille håndfuld squash og basilikumblade til at vende i retten til sidst, - det giver en flot farve.

  5. Hæld hvidvinen over og kog den ind i små 5-8 minutter.

  6. Tilsæt fløde og parmesan, og lad saucen små simre i 10 min., - kog i mellemtiden pastaen al dente. Gem en smule pastavand.

  7. Smag saucen til med salt og peber, og vend de sidste basilikumbalde og squash i - hvis du gemte lidt fra tidligere.

  8. Vend den drænede pasta i saucen, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.

  9. Del laksen i grove stykker med 2 gafler og vend det forsigtigt i pastaen.

  10. Server med friskkværnet peber på toppen, og evt. ekstra parmesan og frisk basilikum.

 

Vildtgryde:

Ingredienser til 4 personer.

bullet500 g vildt
bullet2 spsk. koldpresset rapsolie
bullet2 løg
bullet4 gulerødder
bullet200 g knoldselleri
bullet400 g kartofler
bullet100 g tørrede bær
bullet100 g Perlebyg
bullet4 dl. øl
bullet6 dl. vand
bulletsalt og peber
bullet1 bundt bredbladet persille
bullet3 spsk. revet peberrod
 
Vildtgryde:

Fremgangsmåde:

  1. Klargør alle grøntsagerne.

  2. Varm en stor gryde godt op. Skær kødet (fx rådyr eller krondyr) i terninger og brun det herefter i rapsolie, til det er flot gyldent.

  3. Skær grove terninger af løg, gulerødder, knoldselleri og kartofler. Kom grøntsagerne og de tørrede bær (fx solbær, kirsebær, tranebær eller blåbær) i gryden, og lad dem stege sammen med kødet i ca. 5 minutter.

  4. Skyl perlebyggen i en si, og kom den i gryden.

  5. Tilsæt øl, og lad det koge op.Tilsæt vand, og lad kødet simre under låg i 1-1½ time.

  6. Smag efter, om kødet er mørt, efter en times tid. Hvis ikke, så lad det simre lidt længere.
    Krydr med salt, peber og nogle dråber eddike.

  7. Drys hakket persille og revet peberrod over retten lige inden servering.

  8. Sæt gryden på bordet, og spis brød til