Cremet pasta med laks,
fløde og grønt: Ingredienser til
4 personer .
| 4-500 g pasta |
| 500 g laksebøffer |
| 350 g cherrytomater, halveret |
| 1 squash, uden kerner - skåret i mindre stykker |
| 1 løg, grofthakket |
| 4 fed hvidløg, revet eller presset |
| 1 håndfuld friske basilikumblade |
| 1/2-1 frisk chili, fint snittet - evt. uden kerner |
| 2 1/2 dl piskefløde |
| 2 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon) |
| 80 g parmesan, fintrevet |
| Olie |
| Salt og peber |
|
Cremet pasta med laks, fløde og grønt: Fremgangsmåde:
-
Fjern evt. ben fra laksebøfferne, og krydr med salt og peber.
-
Varm en smule olie på en pande, og steg laksebøfferne ved god høj varme
i ca. 3 minutter på hver side. Læg dem til side på en tallerken og dæk
med folie. Har laksen skind på, så starter jeg med at stege kødsiden.
Pres evt. med en pallet på skindsiden imens, så laksestykket mases let
mod panden, - så sikrer du en flot "stegeskorpe". Vend derefter
stykkerne og lad dem stege 3 minutter på skindside.
-
Tør panden over med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt olie og steg løg,
chili og hvidløg af et par minutter.
-
Tilsæt tomater, basilikum og squash, og steg med i ca. 10 minutter.
Krydr med salt og peber. Gem evt. en lille håndfuld squash og
basilikumblade til at vende i retten til sidst, - det giver en flot
farve.
-
Hæld hvidvinen over og kog den ind i små 5-8 minutter.
-
Tilsæt fløde og parmesan, og lad saucen små simre i 10 min., - kog i
mellemtiden pastaen al dente. Gem en smule pastavand.
-
Smag saucen til med salt og peber, og vend de sidste basilikumbalde og
squash i - hvis du gemte lidt fra tidligere.
-
Vend den drænede pasta i saucen, og juster evt. konsistensen med en
smule pastavand.
-
Del laksen i grove stykker med 2 gafler og vend det forsigtigt i
pastaen.
-
Server med friskkværnet peber på toppen, og evt. ekstra parmesan og
frisk basilikum.
|
Vildtgryde: Ingredienser til
4 personer.
| 500 g vildt |
| 2 spsk. koldpresset rapsolie |
| 2 løg |
| 4 gulerødder |
| 200 g knoldselleri |
| 400 g kartofler |
| 100 g tørrede bær |
| 100 g Perlebyg |
| 4 dl. øl |
| 6 dl. vand |
| salt og peber |
| 1 bundt bredbladet persille |
| 3 spsk. revet peberrod |
|
Vildtgryde: Fremgangsmåde:
-
Klargør alle grøntsagerne.
-
Varm en stor gryde godt op. Skær kødet (fx rådyr eller krondyr) i
terninger og brun det herefter i rapsolie, til det er flot gyldent.
-
Skær grove terninger af løg, gulerødder, knoldselleri og kartofler. Kom
grøntsagerne og de tørrede bær (fx solbær, kirsebær, tranebær eller
blåbær) i gryden, og lad dem stege sammen med kødet i ca. 5 minutter.
-
Skyl perlebyggen i en si, og kom den i gryden.
-
Tilsæt øl, og lad det koge op.Tilsæt vand, og lad kødet simre under låg
i 1-1½ time.
-
Smag efter, om kødet er mørt, efter en times tid. Hvis ikke, så lad det
simre lidt længere.
Krydr med salt, peber og nogle dråber eddike.
-
Drys hakket persille og revet peberrod over retten lige inden servering.
-
Sæt gryden på bordet, og spis brød til
|