HERREMAD 
   MENU
28.03.2023

 

Blinis med purløg, rødløg og laks (Forret 1)

Kartoffelblinis med purløg, rødløg og laks (Forret 2)

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Blinis med purløg, rødløg og laks:

Ingredienser til ca. 32 blinis:

bullet

200 g hvedemel

bullet

2 tsk bagepulver

bullet

2 nip salt

bullet

4 æg

bullet

1 dl mælk

bullet

Ca. 50 g smør til stegning

bullet

1 bundt purløg

bullet

1/4 l cremefraiche 18 %

bullet

4 skiver røget laks

bullet

1 rødløg

bullet

Purløg til pynt
 

Blinis med purløg, rødløg og laks:

Fremgangsmåde:
 

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende.
  3. Smelt lidt smør på en pande.
  4. Kom små dej-klatter på panden med en spiseske. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  5. Skyl purløget, og klip det fint. Rør det i cremefraichen. Kom 1 tsk. på hver blini.
  6. Skær de røgede lakseskiver i mindre skiver, og anret dem på hver blini.
  7. Hak rødløget fint, og drys det over.
  8. Pynt evt. med purløgsstrå.
     

Kartoffelblinis med purløg, rødløg og laks:

Ingredienser til ca. 32 Kartoffelblinis:

bullet

10 middelstore kartofler

bullet

2 æg

bullet

1 stort rødløg

bullet

10-12 spsk mel

bullet

paprika efter smag (rigeligt)

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

Olie til stegning

bullet

4 skiver røget laks

 

Servering

bullet

1/4 l cremefraiche 18 %

bullet

1 rødløg

bullet

Purløg til pynt
 

Kartoffelblinis med purløg, rødløg og laks:


Fremgangsmåde:

 

  1. Skræl og riv kartoflerne fint. Pres mest muligt fugtighed ud af kartoflerne.
  2. Rør de revne kartofler sammen med mel, æg, paprika, chile, salt og peber.
  3. Varm olien på en blinispande og steg en passende mængde dej ad gangen
  4. Blinis steges ca. 2 minutter på hver side - HOLD ØJE
  5. Purløg skylles og snittes fint
  6. Rødløg snittes fint
  7. Laksen skæres i passende mindre stykker

Servering:

  1. En smule creme fraiche anrettes på hver kartoffelblinis med et stykke laks.
  2. Der pyntes med purløg og rødløg.

     

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

600 gram nakkefilet eller nakkekoteletter

bullet

1 stort zittauerløg

bullet

1 rød peberfrugt

bullet

2 deciliter kalvefond laves af 2 dl. vand + 3 spsk. konc. fond

bullet

100 gram soltørrede tomater

bullet

2 teskefulde paprika

bullet

3 spiseskefulde engelsk sauce

bullet

2 teskefulde tørret timian

bullet

2 stilke bladselleri

bullet

salt og friskkværnet peber

bullet

ca. 600 gram kartofler

 

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce:


Fremgangsmåde:

 

  1. Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.

  2. Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.

  3. Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.

  4. Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med kalvefond, soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.

  5. Medens kødet koger skrælles kartoflerne, skæres i passende stykker og råsteges. Kartoffelstykkerne saltes efter stegning

  6. Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges méd de sidste 10 minutter.

  7. Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer.

Servering:

  1. Retten serveres med de råstegte kartofler