HERREMAD 
   MENU
14.03.2023

 

Pastinaksuppe med hvidløgsflütes og Pesto

Pyt i panna från Småland

Svesketrifli med yoghurtcreme

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Pastinaksuppe med hvidløgsflütes og Pesto:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

300 g Pastinakker

bullet

200 g kartofler

bullet

1 stk. porre

bullet

1 spsk. olivenolie

bullet

1 liter grønsagsbouillon

bullet

3 spsk. grov fiskesennep

bullet

Citronsaft salt og peber

 

Pesto (Persille)

bullet

1 bundt renset persille

bullet

2 dl god olie

bullet

150 g sesamfrø

bullet

150 g fetaost

bullet

10 fed hvidløg

 

Flüte (1stk)

bullet

10 g gær

bullet

1 dl lunkent vand

bullet

½ tsk salt

bullet

125-150 g mel (2-2,5 dl)

bullet

1 fed presset hvidløg

bullet

1 sammenpisket æg
 

Pastinaksuppe med hvidløgsflütes og Pesto:

Fremgangsmåde:
 

  1. Skyl porren grundigt og snit den i mundrette stykker
  2. Skræl kartofler og pastinakken og skær dem i tern
  3. Sautér grøntsagerne i olie i få min., de må ikke tage farve
  4. Tilsæt bouillonen og kog grøntsagerne til de er møre, ca.20 min
  5. Hæld suppen i en blender og pureér den
  6. Hæld suppen tilbage i gryden og pisk rigeligt med sennep i, uden at den koger
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft
  8. Servér hvidløgsbrød m. persille pesto til

Pesto (Persille)

  1. Persillen skylles og renses for stilke. Drypper af i en sigte
  2. Hvidløg renses og skæres evt. lige over én gang eller 2
  3. Det hele kommes i en foodprocesser og kører der, indtil det er en jævn pasta
  4. Opbevares i køleskab (kan evt. fryses)
     

Flute

  1. Dejen æltes godt, og rulles derefter straks ud til 1 flütes, som hæver på bagepladen 30 min
  2. Snittes og pensles med sammenpisket æg
  3. Bages midt i ovnen ved 225 grader i 12-18 min
  4. Pensles med vand 2 gange under bagningen
     

Pyt i panna från Småland:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 kg kartofler

bullet

2 løg

bullet

Ca. 800 g hakket oksekød

bullet

Olie og smør til stegning

bullet

Persille til pynt

bullet

Salt og peber

bullet

Ca. 150 g hakkede, syltede rødbeder

bullet

Ca. 100 g kapers

bullet

4 æggeblommer (eller spejlæg)

bullet

Rugbrød

bullet

Sennep

 

Pyt i panna från Småland:


Fremgangsmåde:

 

  1. Skær kartofler (evt. skrællede) i små terninger.
  2. Hak løgene fint
  3. Brun/steg kartoflerne og løgene i olie og smør i 10 – 15 minutter til kartoflerne er møre
  4. Brun/steg det hakkede oksekød
  5. Bland kødet med kartoflerne

Servering

  1. Læg en portion kød/kartofler på en tallerken
  2. Kom hakkede rødbeder og kapers ud over løg øverst en rå æggeblomme (alternativt et spejlæg)
  3. Serveres med rugbrød og sennep
     

Svesketrifli med yoghurtcreme:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

250 gr. stenfri svesker

bullet

Saften fra 1 appelsin

bullet

30 gr. Sukker

bullet

1 ts vaniljesukker

bullet

1½ dl. vand

 

Yoghurtcreme

bullet

2 dl Græsk inspireret yoghurt 10%

bullet

2 ss Flormelis

bullet

1 ss Vaniljesukker

bullet

1½ dl piskefløde

bullet

8 – 10 knuste makroner

bullet

Lidt portvin
 

Svesketrifli med yoghurtcreme:


Fremgangsmåde:

 

  1. Hæld sukker, vand, appelsinsaft og 1 tsk. Vaniljesukker ned i gryden, og bring sukkerlagen i kog.

  2. Tilsæt de stenfri svesker, og lad kompotten simre videre under låg i ca. 20 minutter.

  3. Hæld de bløde svesker og lagen over i en skål, og stil det på køl.

 

Yoghurtcreme

  1. Knus makronerne og læg dem i blød i 2 – 3 skefulde portvin

  2. Rør yoghurt, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål.

  3. Pisk fløden til et let skum og vend det i cremen.

  4. Læg sveskekompot, makroner og yoghurtcreme lagvis i 4 portionsglas