HERREMAD 
   MENU 13.12.2022

 

Bord 1 - Chorizo suppe sammen med Bruschetta

Bord 2 - Rødvinschorizo sammen med Æbleskiver

Bord 3 - Æggeroulade sammen med Rejer

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Bord 1:

Chorizo suppe

Ingredienser til 4 personer:

bullet

2 løg, fintsnittet

bullet

4 fed hvidløg, fintsnittet eller presset

bullet

100 g chorizo, i tern eller skiver

bullet

1 tsk timian, tørret

bullet

700 g kartofler, i små tern

bullet

100 g grønkål, fintsnittet

bullet

1l grøntsagsbouillon

bullet

1 dl piskeføde

bullet

1 spsk smør

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

Salt

bullet

Friskkværnet peber

 

Bruschetta med ricotta

Ingredienser til 15 personer:

bullet

8 æg

bullet

320 g ricotta

bullet

120 g parmesan

bullet

120 g smør

bullet

100 g rucolasalat

bullet

15 skiver italiensk groft brød

bullet

Salt

bullet

Lidt revet muskatnød

 

 

 

Bord 2:

Rødvinschorizo

Ingredienser til 4 personer:

bullet

250 g Chorizo pølse, skåret i 3-5 mm skiver

bullet

Olivenolie

bullet

4 Fed hvidløg tyndt skåret

bullet

1 Laurbærblad

bullet

3 dl. rødvin

bullet

Frisk persille

bullet

Brød ”til at dyppe i saucen”

 

Æbleskiver med trøffel/champignonpure og brie

Ingredienser til 15 personer:

bullet

Æbleskiver 15-20 Stk.

bullet

170 g hvedemel

bullet

1 tsk natron

bullet

1 tsk flagesalt

bullet

1 stk æg

bullet

250 g kærnemælk

bullet

50 g smør

bullet

200 g brie

bullet

40 g trøffel/champignonpure

 

 

 

Bord 3:

Æggeroulade

Ingredienser til 4 personer:

bullet

5 æg

bullet

30 g revet parmesan

bullet

1 bundt persille

bullet

Salt og peber

bullet

1 bundt purløg

bullet

75 g røget laks i skiver

bullet

10 sorte oliven

bullet

200 g Mascarpone

 

 

 

 

Rejer med hvidløg og chilli

Ingredienser til 15 personer:

bullet

1000 g rå vannameirejer

bullet

2 rød chili

bullet

14 fed hvidløg, presset eller finthakket

bullet

1 bundt persille, finthakket

bullet

175 g smør

bullet

2 dl olivenolie

bullet

Salt og peber

 

 

Bord 1:

 

Chorizo suppe

Fremgangsmåde:
 

  1. Varm olie og smør op i en gryde og sauter løg, hvidløg og chorizo heri.

  2. Tilsæt timian, kartofler og grønkål og varm det godt igennem i cirka 8-10 minutter.

  3. Kom bouillon, fløde, salt og peber i gryden og lad det simre i cirka 10 minutter, til kartoflerne er møre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruschetta med ricotta

 

Fremgangsmåde

 

  1. Pisk æggene og tilsæt lidt salt. Bland ricottaen med fint revet
    parmesan og muskatnød i en skål.

  2. Skær brødet i skiver 1-2 cm og
    dyp brødet i æg.

  3. Smelt smørret på en pande og steg brødet gyldent på
    begge sider.

  4. Tag brødet op og lad det køle lidt. Fordel ricottablandingen
    på brødene og pynt med hakket rucolasalat på toppen.

 

 

 

 

Bord 2:

 

Rødvinschorizo

 

Fremgangsmåde:
 

  1. Steg chorizopølserne i ca. 5 min indtil de bliver brune på hver side.

  2. Tilsæt olivenolie og hvidløg steg i yderligere 2 minutter.

  3. Tilsæt vinen og laurbærbladet og lad det simre i 25 minutter.

  4. Smag til og drys med persille.

 

 

 

 

 

Æbleskiver med trøffel/champignonpure og brie

 

 

Fremgangsmåde:
 

  1. Mel, naton og salt røres sammen.

  2. Kærnemælk piskes i, lidt af gangen.

  3. Tilsæt nu æg, som piskes ind i dejen.

  4. Lad dejen hvile i 10 minutter i køleskab.

  5. Varm en æbleskivepande op og kom smør
    i fordybningerne.Skær brien ud i små tern ca. 20 stk.

  6. Fyld hver fordybning halvt op med
    æbleskivedejen og tilsæt brie og en lille
    klat trøffel/champignonpure inden de vendes.

  7. Når æbleskiverne er lettere gyldne,
    vendes de og bages gyldne på den anden side

 

 

Bord 3:

 

Æggeroulade

 

Fremgangsmåde:
 

  1. Pisk æggene sammen, og tilsæt parmesan, hakket persille, salt og peber.

  2. Hæld æggemassen i en bradepande foret med bagepapir, således æggemassen ikke kommer ud på bagepladen.

  3. Bag den i ovnen i 10 min. ved 200 grader.

  4. Lad den derefter afkøle.

  5. I mellemtiden hakkes laksen.

  6. De sorte oliven skives, og purløg klippes fint.

  7. Bland alle tre ingredienser med mascarponen, og fordel cremen på hele den afkølede omeletbund.

  8. Rul omeletten sammen til en roulade og skær den i skiver a ca. 1 cm.

 

 

Rejer med hvidløg og chilli

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen.

  2. Dup dem tørre.

  3. Rens chilien for kernerne. Snit dem i tynde halve skiver.

  4. Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber.

  5. Lad det simre i 10-15 min. Tilsæt persillen til sidst.

  6. Hæld rejerne i et lille tæt fad, overhæld dem med olieblandingen og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader.

  7. Server dem med et drys frisk persille over.