HERREMAD 
   MENU 29.11.2022

 

Tom Kha Gai
Kokossuppe med kylling

Asiatisk andebryst med grønt
Andebryst i østersauce

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Tom Kha Gai - Kokossuppe med kylling:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

200 g champignon

bullet

Lidt olie til stegning

bullet

2 skalotteløg

bullet

ca. 5 cm galangarod

bullet

1 stilk citrongræs

bullet

4 limeblade

bullet

1 spsk rød karrypasta

bullet

1,2 l hønsebouillon

bullet

1 dåse kokosmælk

bullet

2 spsk fiskesauce

bullet

20-25 g palmesukker/rørsukker

bullet

saft af 2 lime

bullet

2 kyllingebryster

bullet

100 g risnudler

 

Tom Kha Gai - Kokossuppe med kylling:

Fremgangsmåde:
 

bullet

Rens champignonerne og halver dem. Steg dem ganske kort i olie i en stor wok eller dyb pande og tag dem op.

bullet

Skær skalotteløg og galanga i skiver.

bullet

Knus citrongræsset og skær det i grove stykker. Sauter det hele i olie i den varme wok sammen med limeblade og rød karrypasta.

bullet

Kom bouillon i og lad det hele simre i 3-5 minutter. Kom kokosmælk i og smag til med fiskesauce, palmesukker og limesaft.

bullet

Skær kyllingebrysterne i strimler, kom dem i suppen og lad dem koge med i 1-2 minutter. Tilsæt nudler og champignon og kog op kort.

bullet

Fisk galanga, limeblade og citrongræs op med en pincet (eller gør det bare, når du spiser).

bullet

Anret suppen i store skåle med tomat, forårsløg, koriander, chili og lime, Nyd straks.

 

Servering:

 

bullet

1 tomat i både

bullet

3 forårsløg, snittede

bullet

1 håndfuld koriander, grofthakket

bullet

1 rød chili, i tynde skiver

bullet

1 lime i skiver

 

 

Asiatisk andebryst med grønt - Andebryst i østersauce:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

2 andebryster

bullet

2 løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 bundt grønne asparges

bullet

150 g sukkerærter

bullet

4 forårsløg

bullet

1 dl østersauce

bullet

½ dl vand

bullet

2 spsk soyasauce

bullet

1 tsk sukker

bullet

salt og peber

bullet

Ris som tilbehør



 

Asiatisk andebryst med grønt - Andebryst i østersauce:


Fremgangsmåde:

 

  1. Rids andebrysterne på skindsiden hele vejen hen
    over brystet, pas på ikke at ridse ned i kødet.
  2. Krydr godt med salt og peber.
  3. Kom dem på en kold pande og skru op for høj-
    middel varme. Steg nu på skindsiden i omkring
    10 min, eller til skindet er gyldent og sprødt.
  4. Vend andebrysterne og steg yderligere 10 min.
    Tag dem nu af varmen og over på et skærebræt og
    lad dem hvile 5-10 min.
  5. Skær dem herefter i skiver og sæt til side.

Sæt risene over at koge.

Grøntsagerne:

  1. Pil og halver løgene og skær dem i tynde både.
  2. Hak hvidløget fint.
  3. Forårsløgene skæres i tynde ringe.
  4. Skær asparges og sukkerærter i mindre stykker.

 

Samling af retten:

  1. Varm 2 spsk olie i en wok og tilsæt løg og hvidløg og
    steg et par minutter.
  2. Tilsæt herefter asparges og sukkerærter og vend det
    hele godt rundt i 2-3 minutter.
  3. Kom nu skiverne af andebrysterne i og vend godt rundt.
  4. Tilsæt nu alle de våde ingredienser og smag det hele til med lidt salt og peber.