HERREMAD 
   MENU
11.10.2022

 

Kaninragout

Gammeldags æblekage

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Kaninragout:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

Ca. 1½ kg kanin

bullet

2 tsk fint salt

bullet

1 løg

bullet

4 fed hvidløg

bullet

1 usprøjtet citron

bullet

1 dl hvidvin

bullet

8 dl fjerkræbouillon

bullet

800 g dadel tomater

bullet

100 g sorte oliven af god kvalitet

bullet

1 bundt basilikum
 

Kaninragout:

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær kaninen op i passende stykker (eks. lår, forben og bagben) og gnid dem med salt.
  2. Varm en tykbundet gryde op, og brun alle kødstykkerne i olivenolie.
    Krydr dem med peber.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft og kom dem i gryden sammen med revet citronskal, citronsaft, hvidvin og bouillonen.
  4. Skyl tomaterne, og halver dem. Kom ca. halvdelen af tomaterne ned til kaninen. Gem resten til servering.
  5. Lad kaninen simrekoge ved svag varme i 45-60 minutter under låg – tag rygstykkerne op efter ca. halv time.
  6. Når alle kødstykker er færdigkogt, tages de op og holdes varme.
  7. Kog skyen ind til ca. 6 dl.
  8. Vend de resterende tomater og de sorte oliven ned i gryden sammen med kødstykkerne og plukkede basilikumblade, og lad det hele få varmen.
  9. Smag til med salt og peber. Frisk smagen op med citronsaft og nogle dråber olivenolie.

Servering:

  1. Spis med friskbagt brød og kogte hvedekerner.
     

Gammeldags æblekage:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 æbler, store

bullet

70 g sukker

bullet

40 g smør

bullet

110 gram rasp

bullet

Lidt groft hakkede mandler

Gammeldags æblekage:


Fremgangsmåde:
 

  1. Æblerne skrælles og skæres i både. Æblerne koges i lidt vand og lidt citron til at mørne dem med. Sættes til afkøling.
  2. Sukkeret smeltes og karamelliseres. Når det er let brunt tilsættes smørret og de groft hakkede mandler. Rør rundt så smeltning sker hurtigt.
  3. Straks herefter tilsættes raspen og det hele blandes og sættes til afkøling
  4. Umiddelbart inden servering, når ingredienserne kun er lidt lune, kommes lidt karamelliseret rasp i en skål og derefter æblemos. Rasp og æblemos kommes i skiftevis en gang eller to.

Servering:

  1. Pyntes med flødeskum og klatter af ribsgelé.