HERREMAD 
   MENU
04.10.2022

 

Kammuslinger med ærtepure og chorizo crumble

Fish n’Chips

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Kammuslinger med ærtepure og chorizo crumble:

Ingredienser til 4 personer:

Chorizo crumble:

bullet

100 g tørret chorizo

bullet

1 spsk vindruekærneolie til

bullet

stegning

 

Ærtepure:

bullet

1 skalotteløg

bullet

1 spsk smør til stegning

bullet

1 fed hvidløg

bullet

½ dl hønsebouillon

bullet

200 g frosne ærter

bullet

Salt

bullet

½ citron

 

Kammuslinger:

bullet

12 kammuslinger

bullet

1 spsk vindruekærneolie

bullet

Salt

bullet

Til servering:

bullet

1 spsk citronsaft

bullet

1 håndfuld kørvel

bullet

Flute

Kammuslinger med ærtepure og chorizo crumble:

Fremgangsmåde:
 

Chorizo crumble:

  1. Skær chorizoen i grove stykker, og blend dem til en fin masse i en minihakker.
  2. Steg massen i lidt olie på en pande, til den er sprød og har afgivet en masse fedtstof.
  3. Tag chorizoen af panden og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Ærtepure:

  1. Pil skalotteløget og hvidløg, og hak dem fint.
  2. Steg løg i smør på en pande i ca 4 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.
  3. Hæld hønsebouillonen ved. Tilsæt ærter og kog i ca. 3 min.
  4. Hæld det hele i en blender, og blend ærtemassen på høj hastighed i 2-3 min til en fin og glat pure.
  5. Smag til med salt og friskpresset citronsaft og hold den lun.

Kammuslinger:

  1. Steg kammuslingerne på den ene side i olie på en glohed pande. Undlad at røre ved dem i 2 min. Vend dem og steg dem 1 min på den anden side.
  2. Læg kammuslingerne på fedtsugende papir og krydr med salt.

Servering:

  1. Læg en skefuld ærtepure på hver tallerken, og placer 3 kammuslinger i pureen. Drys med chorizo crumble, dryp med et par dråber citronsaft, pynt med kørvel og spis flute til.
     

Fish n’Chips:

Ingredienser til 4 personer:

Fritter:

bullet

4 bagekartofler

bullet

4 spsk olivenolie

bullet

1 spsk flagesalt

bullet

Sort peber

 

Fisk:

bullet

2 torskefilet eller kuller

bullet

2½ dl øl

bullet

200 g hvedemel

bullet

½ tsk bagepulver

bullet

Flagesalt

bullet

Peber

bullet

2 spsk hvedemel til at sigte over fisken

bullet

1 l fritureolie

 

Sauce tartare

bullet

1 dl mayonaise

bullet

1 dl creme fraiche 18 eller 38%

bullet

2 spsk kapers, finthakket

bullet

4 cornichoner

bullet

1 tsk dijonsennep

bullet

½ citron ( saft og fintrevet skal herfra )

bullet

1 dl diverse krydderurter, finthakkede ( purløg,

bullet

persille og dild )

bullet

Salt

bullet

Sort peber
 

Fish n’Chips:


Fremgangsmåde:
 

Sauce tartare:

  1. Begynd med saucen. Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål og smag til med citron, salt, peber og evt mere sennep. Lad det trække på køl inden servering.

Fritter:

  1. Vask og rengør kartoflerne grundigt og skær dem i grove, aflange fritter.
  2. Vend fritterne med 4 spsk olie og salt og fordel dem på en bageplade på bagepapir.
  3. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 30-40 min. Vend dem et par gange undervejs.

Fisk:

  1. Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk langsomt øl i, til dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid.
  2. Skær fisken i passende stykker og dup dem helt tørre med en køkkenrulle. Varm gryden med olien op. Olien har den perfekte temperatur på omkring 175 grader. Man kan også stikke enden af en træske i olien og prøve om den er varm nok ( skal småsyde ).
  3. Sigt lidt hvedemel over fiskene og dyp derefter fiskestykkerne i øldejen. Sænk forsigtig 2 stykker fisk af gangen i den varme olie og steg til de er gyldne og sprøde. Tag fisken op med en hulske og lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.