HERREMAD 
   MENU 05. April  2022

 

Paprikagryde / mørbradgryde

 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Paprikagryde / mørbradgryde:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 skiver bacon

bullet

133,33 g champignon, skåret i kvarte

bullet

2 løg, finthakkede

bullet

300 g svinemørbrad, skåret i tern

bullet

80 g wienerpølser, skåret i stykker a ca 1 cm

bullet

20 g chorizo, skåret i små tern

bullet

1,33 spsk sød paprika

bullet

0,33 tsk røget paprika

bullet

0,67 dl vand

bullet

100 g tomatpuré

bullet

0,67 dåse hakkede tomater

bullet

1,33 rød peberfrugt, skåret i tern eller strimler

bullet

2 dl piskefløde

bullet

0,67 spsk majsstivelse

bullet

0,67 spsk olivenolie, til stegning

bullet

salt

bullet

sort peber, friskkværnet

 

Til servering:

bullet

2 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen

bullet

0,67 håndfuld persille, til at drysse over

 

Paprikagryde / mørbradgryde::

Fremgangsmåde:
 

  1. Steg baconskiver i en sauterpande, til de lige netop har fået lidt farve. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Skær dem i tynde strimler. Kom champignon og løg i sauterpanden sammen med olie og sauter ved middelhøj varme, til løgene er klare og bløde.
  3. Brun kødet i sauterpanden. Tilføj pølser, chorizo, bacon, sød paprika, røget paprika og vand. Rør godt rundt og rør derefter tomatpuré og hakkede tomater i.
  4. Læg låg på og lad det simre i omkring 15 minutter.
  5. Når retten har simret færdig, tilsættes peberfrugt, og fløden røres i.
    Lad det koge op og smag til med salt og peber.
  6. Tilføj lidt majsstivelse rørt med vand, hvis saucen er lidt tynd. Kog godt igennem, efter majsstivelsen er tilsat.
  7. Server med ris og et drys persille.

 

 

 

 

 

 

Blåbærtrifli:

Ingredienser til 4 personer:

Blåbærkompot:

bullet

450 g blåbær, frosne, eller friske

bullet

125 g sukker

bullet

1 tsk vaniljesukker

 

Makroner:

bullet

100 g makroner, knust

 

Flødeskum med vanilje:

bullet

2,50 dl piskefløde

bullet

0,50 tsk vaniljesukker

 

Til servering:

bullet

100 g blåbær

 

 



 

Blåbærtrifli:


Fremgangsmåde:

Blåbærkompot:

  1. Kom blåbær, sukker og vanilje i en gryde og kog op. Lad det simre svagt i 15 minutter uden låg og sæt derefter i køleskabet i en skål, til det er kølet helt af. Hvis der er meget saft ved, så hæld det fra – og brug saften til fx sirup eller en drink.

Makroner:

  1. Hak makronerne groft eller knus dem med en skarp kniv.

Vaniljeflødeskum:

  1. Pisk piskefløde med vanilje til en lækker cremet flødeskum.

Anretning:

  1. Anret fine glas med blåbær, makroner og flødeskum skiftevis i lag.