HERREMAD 
   MENU 15. Mar. 2022

 

Bouillabaisse

Clafoutis med brombær
 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Bouillabaisse

Ingredienser til 4 personer:

Rouille

bullet

2 skiver brød, lyst

bullet

1 knivspids cayenne peber

bullet

1 knivspids safran, stødt

bullet

0,50 tsk røget paprika

bullet

2 fed hvidløg, pressede

bullet

0,50 øko citron, fintrevet skal og saft

bullet

1 dl olivenolie

bullet

salt

 

Bouillabaisse

bullet

3 dl hvidvin

bullet

200 g muslinger, blåmuslinger, hjertemuslinger eller lignende.

bullet

2 løg, finthakket

bullet

2 fed hvidløg, finthakket

bullet

1 porre, finthakket

bullet

1 fennikel, finthakket

bullet

1 stængel bladselleri, finthakket

bullet

3 stængler frisk timian

bullet

1 tsk peberkorn

bullet

1 knivspids safran, stødt

bullet

500 g fiskeben, og gerne skaller fra de skaldyr du bruger til suppen

bullet

1 liter fiskefond

bullet

2 spsk tomatpuré

bullet

400 g kartoffel, i tern

bullet

300 g kuller, eller anden lækker hvid torskefisk

bullet

4 jomfruhummer

bullet

100 g rejer med skal

bullet

8 kammuslinger

bullet

1 øko citron, fintrevet skal og saft herfra

bullet

sort peber, friskkværnet

bullet

salt

bullet

1 spsk. olivenolie, og smør til stegning

 

Tilbehør

bullet

1 flutes

bullet

1 håndfuld persille
 

Bouillabaisse


Fremgangsmåde:
 

Rouille

  1. Kør brød i små tern med cayennepeber, safran, røget paprika og hvidløg i en minihakker til det er fintdelt.
  2. Tilsæt også citronskal og lidt citronsaft. Tilføj olivenolie lidt efter lidt til det er en dejlig cremet dressing. Smag til med salt og evt mere citronsaft.

Bouillabaisse

  1. Pil alle skaldyr og gem skallerne til suppevandet og gem kødet til senere.
  2. Skrub og rens alle muslinger. Bank på dem, så de lukker sig og kasser dem der ikke lukker sig.
  3. Kom muslingerne i en gryde med hvidvin og dampkog dem under låg i cirka 5 minutter til de har åbnet sig. Kasser dem, der ikke har åbnet sig.
  4. Sæt en sigte over en stor skål og sigt muslingerne fra.
  5. Gem også hvidvinsvæden fra muslingerne, den skal bruges til suppen.
  6. Afkøl de tilberedte muslinger i skallerne, til de skal bruges ved servering.
  7. Kom løg, hvidløg, porre, fennikel og bladselleri i en stor gryde og sauter i olivenolie under middelvarme til det er blevet blødt og klart.
  8. Kom timian, safran, peberkorn, fiskeben og skaller fra skaldyr i gryden og varm det hele godt igennem under omrøring i nogle minutter.
  9. Tilsæt fiskefond og hvidvinsvæden fra muslingerne, samt tomatpuré. Lad det simre i cirka 20 minutter og skum løbende urenheder af suppen undervejs. Lad suppen køle lidt af i gryden og sigt den gennem et rent klæde, så den bliver helt klar.
  10. Kasser fyldet og kom suppevandet i en rengjort gryde.
  11. Varm gryden op og kom kartoffeltern i suppen, lad dem simre i 10 minutter til kartoflerne er lige knap møre.
  12. Smag suppen til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber
  13. Rist imens kammuslingerne et minut på hver side på en varm pande med smør, til de får en lækker stegeskorpe og drys med salt og peber.
  14. Skru ned for suppen til lige under kogepunktet og tilbered nænsomt kuller og jomfruhummer i suppen i cirka 3 minutter.
  15. Kom til sidst de tilberedte muslinger i, så de lige får varmen.

Servering

  1. Anret suppen i dybe tallerkener med kartofler, fisk, skaldyr, jomfruhummer, kammuslinger og hæld den varme suppe over. Drys med lidt persille og server med brød og rouille.


     
Clafoutis med brombær

Ingredienser til 4 personer:

bullet

100 g Amarena-kirsebær

bullet

150 g brombær

bullet

1 spsk. rom

bullet

50 g hvedemel

bullet

25 g mandelmel

bullet

1 tsk. vaniljesukker

bullet

2 æg

bullet

50 g blødt smør

bullet

50 g sukker

bullet

1 spsk. flormelis til drys

bullet

Lidt smør til formen

bullet

Lidt sukker til formen
 

Clafoutis med brombær


Fremgangsmåde:
 

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Hæld lagen fra kirsebærrene, skyl brombærrene, og vend bærrene sammen med rom.
  3. Smør en springform med smør, og drys med sukker.
  4. Vend mel med mandelmel og vaniljesukker.
  5. Pisk æggene luftige med sukker, og tilsæt smør og melblandingen.
  6. Vend dejen sammen med brombærrene, og hæld dejen i formen.
  7. Bag kagen i ovnen 30-35 minutter. Lad kagen afkøle på en rist. Drys med flormelis, og servér.