HERREMAD 
   MENU 01. Mar. 2022

 

Fransk løgsuppe

Franske koteletter

Crepes Suzette

 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Fransk løgsuppe

Ingredienser til 4 personer:

bullet

300 g løg (pillet vægt)

bullet

30 g smør

bullet

1 spsk. Hvedemel

bullet

10 dl. Hønsebouillon

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

4 skiver toastbrød, fint

bullet

100 g parmaost


 

Fransk løgsuppe


Fremgangsmåde:
 

  1. Pil løg og skær dem i fine ringe.
  2. Smelt fedtstoffet (smør) i en stor suppegryde.
  3. Læg løg i og steg dem til de er blanke (men må ikke blive brune.)
  4. Drys melet over, og rør det godt sammen.
  5. Spæd det med bouillon, og lad det koge ca. 15 minutter.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Tænd ovnen og skru helt op, helst med grill.
  8. Rist brødskiverne i ovnen eller på brødristeren.
  9. Hæld suppen op i fire ovnfaste portionsskåle, og læg en brødskive øverst i hver skål.
  10. Drys ost over og gratinér midt i ovnen ca. 1 minut til osten er gylden.
  11. Serveres straks.
     
Franske koteletter

Ingredienser til 4 personer:

bullet

6 koteletter

bullet

3 store løg

bullet

3 æbler

bullet

Tomatpure

bullet

¾ l piskefløde

 

Tilbehør: Kortoffelmos

bullet

1 kg kartofler

bullet

50 g smør

bullet

1,5 dl. mælk

bullet

Salt

bullet

Peber
 

Franske koteletter


Fremgangsmåde:
 

  1. Brun koteletterne.
  2. Læg de brunede koteletter i et ildfast fad.
  3. Riv løg og æbler groft på rivejern.
  4. Bland æbler og løg og kom det oven på koteletterne.
  5. Kom tomatpure over.
  6. Hæld piskefløden ned til koteletterne og sæt dem i ovnen 40-50 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.
  7. Under bagningen overhældes koteletterne med fløden fra fadet – måske med kulør.

Tilbehør: Kartoflelmos

  1. Kartoflerne skrælles og koges – til kartoffelmos.
  2. Tilsæt smør og mælk
  3. Smag til med Salt og peber
     
Crepes Suzette

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 vaniljestang

bullet

3 spsk sukker

bullet

3 æg

bullet

2,5 dl mælk

bullet

1 dl øl eller hvidtøl

bullet

1 knivspids salt

bullet

125 g hvedemel

bullet

Smør til stegning

 

Appelsinsouce

bullet

45 g sukker

bullet

45 g smør

bullet

50 g mandler, smuttede og hakkede

bullet

2 øko appelsiner, friskpresset saft herfra og en smule fintrevet skal

bullet

0,50 dl grand marnier eller Cointrea

bullet

1 appelsin skåret i både, fileterede

bullet

4 kugler Vaniljeis

Crepes Suzette


Fremgangsmåde:
 

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukker.
  2. Kom sukker, vanilje, æg, mælk, øl og salt i en skål og pisk det sammen med sigtet hvedemel.
  3. Pisk dejen godt sammen, og lad den hvile i 30 minutter.
  4. Smelt lidt smør på en pande, og når panden er godt varm, steges de tynde pandekager på begge sider til de er lysebrune.
  5. Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.

Appelsinsouce

  1. Smelt sukker på en pande ved middel varme.
  2. Kom smør, mandler og appelsinskal i sukkeret, og rør det sammen med en paletkniv.
    VIGTIGT: Sørg for at emhætten er slukket og pas godt på ved næste step!
  3. Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til og vær meget forsigtig for det kan give høje flammer mens alkoholen brænder af.
  4. Hæld appelsinsaften og appelsinfiletterne på panden, når du ikke kan se flammer og sluk for varmen.
  5. Fold de tynde crepes pandekager til trekanter.
  6. Vend dem i appelsinsaucen på panden, og anret på tallerkener med en kugle vaniljeis.
  7. Fordel resten af appelsinsaucen og appelsinfiletter på tallerknerne