HERREMAD 

   MENU 27. Okt 2020

Hold 2

                    

                                                   FRANSK LØGSUPPE

                                        Skindstegt kulmule med bløde løg

                                                            Naan brød


         

Forside
Opskrifter
Menu 2020-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

FRANSK LØGSUPPE

Ingredienser til 4 personer:

bullet

3 løg

bullet

30 g smør eller olie

bullet

1 l oksebouillon

bullet

1 spsk. hvedemel

bullet

salt

bullet

peber

bullet

8 tynde skiver franskbrød

bullet

100 g reven stærk ost

FRANSK LØGSUPPE

Fremgangsmåde:
 

  1. Pil de 3 løg og skær dem i fine ringe.
  2. Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde, læg løgringene i og steg dem til de er blanke, løgene må ikke blive brune.
  3. Drys melet over, og rør det godt sammen.
  4. Spæd det med bouillon og lad det koge ca. 15 min.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Tænd ovnen på 225 grader. Rist brødskiverne enten i ovnen ved de 225 grader eller på brødristeren,
  7. Hæld suppen op i fire ovnfaste portionsskåle, læg to brødskiver øverst i hver skål, drys ost over og gratiner midt i ovnen ca. 5 min til osten er gylden
  8. Den serveres straks.
     
Skindstegt kulmule med bløde løg

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4-500 g kulmulefilet med skind (4 stk)

bullet

3 spsk Olivenolie

bullet

500 g små rødbeder

bullet

1/4 bundt Timian

bullet

2 spsk Hvidvinseddike

bullet

800 g bagekartofler

bullet

2 porrer

bullet

50 g smør

bullet

4 rødløg

bullet

Salt og peber

 

Skindstegt kulmule med bløde løg

Fremgangsmåde:

Gourmesaltning:

  1. Vask rødbederne og skær dem i små stykker.
  2. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spk olie, salt og peber.
  3. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter indtil de er møre.
  4. Skræl kartoflerne og rens porrene. Skær i små stykker, og kog dem i 20-25 min.
  5. Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret. Smag til med salt og peber
  6. Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  7. Krydr fisken med salt og peber. Steg dem på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca 2-3 min. Vend fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter.
  8. Server med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos

Naan brød
 

Ingredienser til 4 personer:

bullet

25 g gær

bullet

1 dl lunkent vand

bullet

1 dl mælk

bullet

1 sammenpisket æg

bullet

1 dl drænet yoghurt

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

1 tsk salt

bullet

1 tsk sukker

bullet

450 g hvedemel ca.

 

Pensling og smag:

 

bullet

20g smeltet smør,

bullet

1 håndfuld finthakket frisk koriander

bullet

1 tsk nigella frø

bullet

2 fed hvidløg, finthakket.

 

Naan brød
 

Fremgangsmåde:(ca. 1,5 time fra start til færdig)
 

  1. Lun vandet i lille gryde og tilsæt mælk..
  2. Rør gæret ud i væsken.
  3. Tilsæt æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt
  4. Og halvdelen af mel.
  5. Rør grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.
  6. Ælt dejen godt, skal være smidig men ikke hård og ikke for klistret.
  7. Læg dejen i en skaal og lad den hæve til dobbelt størrelse i en times tid.
  8. Del dejen i 4 og form dem flade i draabeform.
  9. Lad dem hæve et kvarters tid på en badeplade med bagepapir.
  10. Pensl dem med smagene gerne rundhåndet.
  11. Bag dem i en forvarmet oven ved 230 g varmluft i ca 10 minutter.