HERREMAD 

   MENU 19. Marts. 2019

Hold 2

                                   

                               Stenbiderrogn på blinis    

                                          Kylling Kiev                       

                                       Romfromage

                                                                                   

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Stenbiderrogn på blinis

Ingredienser til 4 personer:
 

 Blinis:

bullet

2 dl mælk

bullet

15 g gær

bullet

100 g boghvedemel

bullet

50 g hvedemel

bullet

1 æg

bullet

½ tsk salt

bullet

Smør til at stege i

 

 

 

 

Stenbiderrogn:

 

bullet

200 g frisk stenbiderrogn

bullet

½ tsk salt

bullet

1 dl cremefraiche 38%

bullet

1 rødløg

bullet

Frisk dild

 

 

Stenbiderrogn på blinis

Blinis:

Fremgangsmåde:
 

  1. Lun mælken lidt (30 – 35 gr.)
  2. Rør gæren ud i mælken.
  3. Pisk boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen
  4. Lad dejen hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 min.
  5. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i den hævede dej
  6. Smelt lidt smør på blinispanden
  7. Kom små klatter dej på med en ske
  8. Steg blinis gyldne på begge sider

 

Stenbiderrogn:

 

  1. Rognen læges i en fintmasket si og blandes med salt
  2. Rognen vendes forsigtigt nogle gange og står i sien over en skål i 45 – 60 min.
  3. Rødløget hakkes fint
  4. Blinis anrettes med stenbiderrogn, lidt hakket rødløg, en klat cremefraiche og en lille kvist dild

 

 

Kylling Kiev

 

Kylling

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 stk. kyllingebryst

bullet

2 spsk hvedemel

bullet

salt og friskkværnet peber

bullet

1 æg

bullet

2 dl rasp eller brødkrumme

 

Kryddersmør

 

bullet

80 g smør (blødt)

bullet

2 spsk persille (hakket)

bullet

1 spsk basilikum (hakket)

bullet

2 tsk frisk estragon (hakket)

bullet

evt. 1 hvidløg (knust)

bullet

1 spsk parmesanost (hakket)

 

Tilbehør:

Kartofler, evt. pomfritter eller brød

 

 

Kylling Kiev
 

Fremgangsmåde:

 

  1. .Bland blødt smør med hakkede krydderurter, parmesanost og evt. hvidløg.Læg smørblandingen på smørrebrødspapir eller bagepapir, stil det ikøleskabet og lad det blive fast. Skær smørret ud i fire stykker.
  2. Skær en lille lomme fra den brede side af kyllingebrystet og læg kryddersmør ind i lommen.
  3. Vend kødet i mel krydret med salt og peber, og derefter i sammenpisket æg og rasp. Læg kødet direkte på bagepapir i en bradepande. Dryp med smeltetsmør, krydr med salt og peber og sæt bagepladen i en 225 grader varm ovn.
  4. Steg kødet ca. 35-40 min., til det er lige netop gennem- stegt og sprødt udvendigt.
  5. Giv kartofler, pomfritter eller brød til.

 

Romfromage

Ingredienser til 4 personer

bullet

2,5 dl piskefløde

bullet

2 æg

bullet

4 spsk. sukker

bullet

5 blade husblas

bullet

1 dl Rom

 

Pynt:

1 dl piskefløde

 

Romfromage

Fremgangsmåde:

  1. Piskefløden piskes til skum.
  2. Æggeblommer og sukker piskes godt.
  3. Den udblødte, smeltede husblas røres i. Der smages til med rom.
  4. Når cremen begynder at blive jævn, blandes det meste af flødeskummet og
    de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
  5. Fromagen fyldes i en skål og pyntes med resten af flødeskummet.