HERREMAD 

   MENU 26. Feb 2019

                    

Blinis med rødløg og laks

Indbagt Skinkestang med rødkålssalat
         

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 

Blinis med rødløg og laks

Ingredienser til 4 personer (16 stk):

bullet

100 g hvedemel

bullet

1 tsk bagepulver

bullet

1 nip salt

bullet

2 æg

bullet

½ dl mælk

bullet

Ca. 25 g smør til stegning

bullet

½ bundt purløg

bullet

Ca. 8 tsk. cremefraiche 38 %

bullet

1-2 skiver røget laks

bullet

½ rødløg

bullet

Purløg til pynt
 

Blinis med rødløg og laks

Fremgangsmåde:
 

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende.
  3. Smelt lidt smør på en pande.
  4. Kom små dejklatter på panden med en spiseske. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  5. Skyl purløget, og klip det fint. Rør det i cremefraichen. Kom 1 tsk. på hver blini.
  6. Skær de røgede lakseskiver i mindre skiver, og anret dem på hver blini.
  7. Hak rødløget fint, og drys det over.
  8. Pynt evt. med purløgsstrå.
Indbagt Skinkestang med rødkålssalat

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 plade butterdej fra køl - ca. 24 x 40 cm (ca. 275 g)

bullet

10 g smør

bullet

250 g champignoner i skiver

bullet

100 g kogt, røget skinke

bullet

200 g flødeost naturel 25%

bullet

1 spsk taffelsennep

bullet

4 spsk klippet purløg

bullet

¼ tsk groft salt

bullet

friskkværnet peber

 

Pensling

bullet

sammenpisket æg

 

 

Rødkålssalat med appelsin og granatæble

 

bullet

1/4 rødkål

bullet

1 granatæble

bullet

1 æble

bullet

1 stor appelsin eller 2 små

bullet

1 håndfuld valnødder

bullet

1 spsk honning

bullet

2 spsk balsamico

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

salt & peber

 

Indbagt Skinkestang med rødkålssalat

Fremgangsmåde:
  1. Læg butterdejen på en plade med bagepapir. Lad butterdejen hvile på køkkenbodet i ca. 10 min.
  2. Lad smørret blive gyldent i en pande.
  3. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre.
  4. Skær skinken i små tern og kom den i en skål sammen med stegte champignoner, flødeost, sennep, purløg, salt og peber. Vend alle ingredienserne godt sammen.
  5. Fordel fyldet i en stribe midt på butterdejen. Fold ca. 3 cm op over fyldet i hver ende.
  6. Skær siderne i skrå strimler (ca. 2 cm brede). Fold strimlerne ind over fyldet fra skiftevis højre og venstre side.
  7. Pensl skinkestangen med æg og bag den midt i ovnen.
  8. Lad skinkestangen hvile 15-20 min. og server den lun, fx til frokost, sammen med en grøn salat. Bagetid ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Rødkålssalat med appelsin og granatæble

  1. Snit rødkålen fint.
  2. Befri granatæblekernerne fra skallen.
  3. Skræl appelsinen og skær den i både/fileter
  4. Skær æblet i tern.
  5. Bland det hele godt sammen i en skål.
  6. Bland en dressing af honning, balsamico, olivenolie og salt & peber. Pisk det godt sammen og hæld dressingen over salaten.
  7. Bland det godt sammen og server på et fint fad eller lignende.