HERREMAD 

   MENU 29. Jan 2019

                    

Fyldte muslinger

Kogt torsk

Portvinsfromage
         

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 

Fyldte muslinger

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 kg blåmuslinger

bullet

1 glas hvidvin (stort)

bullet

1 dåse hakkede tomater

bullet

1 bundt glatbladet persille

bullet

1 bundt basilikum

bullet

2 æg

bullet

3 spsk friskrevet pecorino (eller parmesan)

bullet

2 spsk smør

bullet

1 løg

bullet

3 fed hvidløg

bullet

4 spsk rasp

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

1 citron
 

Fyldte muslinger

Fremgangsmåde:
 

  1. Muslingerne renses grundigt med børste, skæg fjernes. De muslinger, der ikke lukker sig ved let bankning kasseres.

  2. Hvidvinen bringes i kog i en stor gryde og muslingerne hældes i og koges ca. 5 minutter.

  3. Muslingerne tages op og lægges til afkøling. De muslinger, der ikke er åbne kasseres.

  4. Suppen dekanteres (eller hældes gennem en finmasket si) og sættes til side.

  5. Løget og ét fed hvidløg hakkes fint og dampes i olivenolie. Tomater og suppen tilsættes. Det hele koges ind til en tyk sauce og krydres med salt og peber. Saucen hældes i et stort ildfast fad – eller fordeles på 4 store tallerkner.

  6. Persille, basilikum og de resterende fed hvidløg hakkes fint. Æggene piskes, krydderierne og raspen blandes i. Der krydres med salt og peber.

  7. Muslingerne skilles forsigtigt og den ene (tomme) skal kasseres. Der lægges en teskefuld af æggeblandingen i hver muslingeskal (ovenpå muslingen).

  8. Muslingerne lægges forsigtigt på tomatsaucen. Der drysses med den revne ost.

  9. Muslingerne sættes i en forvarmet ovn (250 grader) i 7-8 minutter. Der serveres frisk brød og citron til
     

Kogt torsk:

Ingredienser til 4 personer

bullet

1000 gram Kabliau (torsk)

bullet

Vand

bullet

1 tsk. salt

bullet

Dild, frisk

bullet

5 Peberkorn,sorte

bullet

2 spsk. eddike

 

Sennepssovs:

bullet

25 gram smør

bullet

2spsk. hvedemel

bullet

5 dl. kogevand

bullet

1dl. sødmælk

bullet

2 spsk.fiskesennep

bullet

1 tsk. salt

 

Tilbehør:

bullet

2 æg

bullet

200 gram bacon hel

bullet

200 gram rødbeder, syltede

bullet

200 gram løg

bullet

4 spsk. kapers

bullet

1 brev peberrod, revet

bullet

Fiskesennep

bullet

1000 gram kartofler
 

Kogt torsk:
 

Fremgangsmåde:

  1. Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike.
  2. Koges i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
  3. Torskestykkerne tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.

Sennepssovs:

  1. Smelt smørret i gryden og tilsæt melet inden det bruner.
  2. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk.
  3. Smag til med salt.
  4. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Tilbehør:

  1. Kogte kartofler, hakkede kogte æg, ristede baconstrimler, rødbeder i tern, hakkede løg, kapers, reven peberrod serveres ved siden af i små skåle.
Portvinsfromage

Ingredienser til 4 personer

bullet

2 tsk. honning

bullet

25 g smuttede hele mandler

 

Fromage:

bullet

2 blade husblas

bullet

1/4 liter piskefløde

bullet

2 sksk. florsukker

bullet

½ dl hvid portvin

bullet

1 ds. grønne figner (ca. 600g)


 

Portvinsfromage

Fremgangsmåde:
  1. Smelt honningen i en pande.
  2. Tilsæt mandlerne og rist dem, til de er blanke og gyldne.
  3. Spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Fromage:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
  2. Pisk fløden let og tilsæt florsukker.
  3. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad
  4. Afkøl husblasen med portvin og hæld den i flødeskummet under omrøring
  5. Hæld fignerne til afdrypning og anret dem i 4 portionsglas. Fordel fromagen over.
  6. Stil desserten koldt i ca. 1 time.

Servering:

  1. Pynt fromagen med honningristede mandler