HERREMAD 

   MENU 15. Jan 2019

                    

Jordskokke suppe med chorizo og purløg

Rombo al Forno con patate

Crepes Suzette
         

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Jordskokke suppe med chorizo og purløg

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

500 g jordskokker

bullet

2 løg

bullet

1 fed hvidløg

bullet

2 spsk rapsolie

bullet

3 kviste timian

bullet

1 l grønsagsbouillon – 1 spsk Herbamare til 1 l vand

bullet

1 dl piskefløde

bullet

2 spsk cidereddike

bullet

40 g chorizo

bullet

1 dl olivenolie

bullet

½ bundt purløg

bullet

brød
 

Jordskokke suppe med chorizo og purløg

Fremgangsmåde:
 

  1. Skræl jordskokkerne – tag to fra til garnityre – skær resten i grove tern.
  2. Pil løg og hvidløg og skær dem i grove tern.
  3. Sauter jordskokkerne let i gryde med rapsolie, løg, hvidløg og timiankviste – sauter et par min uden at grøntsagerne tager farve.
  4. Tilsæt bouillon og lad suppen koge 10 -15 min
  5. Skær chorizo i små tern og steg dem på en pande
  6. Skær de sidste to rå jordskokker i små tern og mariner dem i olivenolie, salt, peber samt fintklippet purløg
  7. Suppen blendes – husk at fjerne timiankviste - og serveres med jordskokketern, chorizo, purløg – og brød
Rombo al Forno con patate

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 stk. pighvar (ca. 1500 g - 2 kg)

bullet

5 stk. store bagekartofler

bullet

16 stk. tomater (san marzano)

bullet

1 dåse sorte oliven uden sten

bullet

1 smule olivenolie

bullet

3-4 fed hvidløg

bullet

1 smule bladselleri

bullet

1 smule rosmarin

bullet

2 stk. citroner

bullet

1 smule smør

bullet

1 smule salt

bullet

1 smule peber

 

Hollandaise Sauce
 

bullet

500 g smør

bullet

6 stk. æggeblommer

bullet

1 stk. citron (saften derfra)

bullet

2 spsk. fiskefond

bullet

1 smule salt

bullet

1 smule hvid peber

 

 

Rombo al Forno con patate
 

Fremgangsmåde:

  1. Pighvar skylles og tørres af så den er til at arbejde med. Klip finnerne af og fjern indvoldene.
  2. Smør et passende størrelse fad og læg pighvarren i. Skær skiver af citron på ca. 1 cm. Og læg dem ovenpå fisken, med et par klatter smør.
  3. Snit rosmarin og hvidløg fint.
  4. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, vend dem i rosmarin og hvidløg, og krydr dem med salt og peber. Fordel kartoflerne rundt om fisken.
  5. Lav et snit igennem fisken, så den kan få lidt saft fra citron og smør. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200c og bag den i ca. 30 min.
  6. Tomater skæres i mundrette stykker og vendes med fint snittet persille, oliven, lidt fint snittet hvidløg og krydres med salt og peber.
  7. Efter 10 min. i ovnen tages fisken ud, og tomaterne og oliven lægges ved.
  8. Giv det hele en lille sjat hvidvin og sæt fisken tilbage i ovnen i de resterende 20 min.
  9. Fjern forsigtigt fileterne fra fisken og anret dem med det omkring liggende tilbehør.

Hollandaise Sauce

  1. Klar smørret. Det gøres ved at smelte det langsomt og derpå skumme vallen af på toppen, inden det hældes forsigtigt over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.
  2. Æggeblommerne piskes sammen med fiskefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende, hvorpå det klarede smør tilsættes, først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.

    TIP: Skulle den skille, kan man tilsætte lidt iskoldt vand og piske kraftigt. Serveres helst med det samme, men kan holdes varm over ganske svagt blus i vandbadet. Rør i den af og til. Den er fremragende til kogt og stegt fisk. Tilsættes den et par skefulde flødeskum hedder den ”sauce mousseline”. Prøv den til nykogte hvide asparges og hør englene synge. Flerstemmigt

     
Crepes Suzette

Ingredienser til 4 personer

bullet

200 g hvedemel

bullet

½ tsk salt

bullet

2 tsk sukker

bullet

Fintrevet skal af en økoappelsin

bullet

4 æg

bullet

4-5 dl mælk

bullet

3 spsk solsikkeolie

bullet

Smør til stegning

 

Orangesauce:
 

bullet

50 g sukker

bullet

50 g smør

bullet

½ dl orangelikør

bullet

Saft af 2 øko appelsiner

bullet

Mandelsplitter
 

Crepes Suzette

Fremgangsmåde:

Pandekager:

  1. Pisk æg og mælk godt sammen, pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i. Bland olie i og lad dejen hvile i 30 min – rør dejen igennem inden bagning.
  2. Varm panden med smør, hæld dejen ud til en tynd pandekage, bag til den er gylden i kanten. Gentag pkt. 2 til dejen er brugt op. Læg de bagte pandekager i en stak og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem lune til sauces er klar.
     

Orangesauce:

  1. Smelt sukker på panden til det bruser op som karamel. Tilsæt smør og mandelsplitter og flamber med orangelikør. Hæld appelsinsaften på og kog lidt ind ved svag varme. Fold pandekagerne sammen 2 gange til en trekant og vend dem i saucen. – Serveres lune – evt med lidt is.