HERREMAD 

   MENU 08. jan 2019

Hold 2

                    

Kuller i karry.

Pandekager


                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Kuller i karry.

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

4-500 g kuller

bullet

1 løg ca. 50 g.

bullet

200 g gulerødder 2-3 stk

bullet

3 porrer

bullet

1 spk. Olie

bullet

1 spsk. Karrypulver

bullet

1 dåse kokosmælk ca 330ml

bullet

2 æbler

bullet

1 spk. Sesamfrø

bullet

¼ bundt bredbladet persille og mynte

bullet

Salt og peber


 

Kuller i karry.

Fremgangsmåde:
 

  1. Riv gulerødderne groft på et rivejern, og hak løg og porrer groft..
  2. Steg løget, porrerne og gulerødderne i olie indtil de er blanke og tilsæt karry.
  3. Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
  4. Skær fisken ud i mindre stykker. Kom den i gryden og lad den simre i 3-4 minutter.
  5. Skær æblet i både og pluk krydderurterne groft og vend det hele sammen.
  6. Server med ris og drys med persille, mynte og sesamfrø.
     
Pandekager

Ingredienser til 4 personer

bullet

5 dl mel,

bullet

½ tsk. Salt

bullet

2 tsk. Sukker

bullet

1 tsk. Kardemomme

bullet

3 æg

bullet

Ca. 5 dl. mælk

bullet

3 spsk. olie

Pandekager
 

Fremgangsmåde:

  1.  Bland mel, salt, sukker og kardemomme.
  2. Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld dejen i en kande og lad den hvile ½ time.
  3. Rør i dejen inden bagningen.
  4. Pandekagerne bages forsigtigt på pande med en smule olie.
  5. Pandekagerne stables eller foldes sammen og holdes varme. De serveres med sukker, syltetøj og evt. is