HERREMAD 

   MENU 04. dec 2018

                    

Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller

Skindstegt kulmule med bløde løg


                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

2 ds asparges snitter

bullet

30 gr smør

bullet

4 spsk hvedemel

bullet

1 l hønse- eller grønsagsbouillon (evt. 1 l vand + 2 bouillonterninger)

bullet

1,5 dl piskefløde

bullet

salt og peber, evt hvid peber

 

Hjemmelavede kødboller:

bullet

450-500 gr hakket svinekød

bullet

1 æg

bullet

1 spsk hvedemel

bullet

2 tsk salt og friskkværnet peber

bullet

1-1,5 L vand til kogning af kødbollerne

 

Brød

bullet

Evt. Flutes




 

Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller

Fremgangsmåde:
 

  1. Afdryp aspargessnitterne i en sigte, men gem væden.
  2. Smelt smørret i en stor gryde og pisk melet i smørret.
  3. Tilsæt aspargesvandet under piskning og pisk smør, mel og aspargesvand sammen til en klumpfri opbagning.
  4. Tilsæt bouillon eller vand + 2 terninger og lad suppen koge i ca. 5 minutter.
  5. Tilsæt piskefløde, smag til med salt og (hvid) peber og tilsæt aspargessnitterne og kødboller.
  6. Varm suppen op og server rygende varm, gerne med lækkert brød til.

Hjemmelavede kødboller:

  1. Rør farsen sammen af kød, æg, hvedemel, salt og peber.
  2. Bring vandet i kog i en gryde – der skal være så meget vand i gryden, at kødbollerne kan flyde under kogningen.
  3. Tag farsen op med en teske og tril små kødboller mellem hænderne. Er farsen for klistret, så tilsæt lidt mere mel eller brug teskeen til at forme kødbollerne med.
  4. Plump kødbollerne i det kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter.
  5. Tag kødbollerne op af vandet, lad dem afdryppe og server dem i den hjemmelavede aspargessuppe og evt. flutes

     
Skindstegt kulmule med bløde løg

Ingredienser til 4 personer

bullet

4-500 g kulmulefilet med skind (4 stk)

bullet

3 spsk Olivenolie

bullet

500 g små rødbeder

bullet

1/4 bundt Timian

bullet

2 spsk Hvidvinseddike

bullet

800 g bagekartofler

bullet

2 porrer

bullet

50 g smør

bullet

4 rødløg

bullet

Salt og peber

Skindstegt kulmule med bløde løg
 

Fremgangsmåde:

  1. Vask rødbederne og skær dem i små stykker.
  2. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spk olie, salt og peber.
  3. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter indtil de er møre.
  4. Skræl kartoflerne og rens porrene. Skær i små stykker, og kog dem i 20-25 min.
  5. Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret. Smag til med salt og peber
  6. Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  7. Krydr fisken med salt og peber. Steg dem på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca 2-3 min. Vend fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter.
  8. Server med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos