Specielle opskrifter 

  03. dec 2018

                    

Stenalderbrød


                                       

Forside
Specielle_Opskrifter

 
Stenalderbrød

Ingredienser :

Brød

bullet

100 g græskarkerner

bullet

100 g solsikke kerner

bullet

100 g mandler

bullet

100 g valnødder

bullet

100 g hørfrø

bullet

100 g sesamfrø

bullet

5 æg

bullet

1 dl ekstra jomfru olivenolie

bullet

2 tsk Seltin (ell. Læsø- ell. Himalayasalt)
 

 

Stenalderbrød

Fremgangsmåde:
 

  1. Slå æggene ud i en skål, der er stor nok til også at rumme alle kernerne. Pisk dem sammen ganske kort.
  2. Stil skålen på en vægt og tryk og 0-stil for hver gang der kommes 100 g i af de 6 slags kerner.
  3. Tilsæt Seltin og jomfru oliven olie og rør rundt så det fordeles.
  4. Fordel massen med en ske i en brødform med bagepapir
  5. Bag brødet i en time ved 160 grader (forvarmet ovn)
  6. Tag brødet ud af ovnen og lad det stå og "boble" af

    Det er vigtigt at nødder, kerner og mandler kommer HELE i brødet. Blendes eller kværnes de, så frisættes de sunde men sarte fedtsyrer og de kan harskne, når brødet bages ved 160 grader (og så er de ikke spor sunde mere)