HERREMAD
MENU 20. nov 2018
|
Marokkansk Linsesuppe
Sprængt ribbensteg og medisterpølse med spidsskål
tilberedt i wok
Marcipanmuffins
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Marokkansk Linsesuppe
Ingredienser til 4 personer:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 løg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 fed hvidløg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
3 persillerødder |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
3 gulerødder |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Lidt olie |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
100 g røde linser |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 tsk. spidskommen |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 tsk. kanel |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 knivspids chilipulver (eller
2 hvis man synes) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 l vand |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 bouillonterninger (grønsags
bouillon) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 ds kikærter |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 lille dåse tomatpure |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 bundt bredbladet
persille |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Peber Frisk kværnet) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 citron |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 dl creme fraiche
|
|
Marokkansk Linsesuppe
Fremgangsmåde:
-
Hak grønsagerne og svits dem i olien i en gryde
-
Kom resten af ingredienserne i (undtagen persille salt og peber)
-
Bring suppen i kog og lad den simre i 15 minutter.
-
Blend suppen.
-
Juster med vand (hvis nødvendigt). Smag til med salt og peber
-
Server suppen med hakket persille.
-
Tilsæt creme fraiche og citron efter smag
|
Sprængt ribbensteg og medisterpølse med
spidsskål tilberedt i wok
Ingredienser til 4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
0,4 kg sprængt ribbensteg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
0,4 kg medisterpølse |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Olie til stegning af
medisterpølse |
Tilbehør:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Sennep (evt. Dijonsennep) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 spidskål |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Olie til stegning |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
10 - 12 små tomater |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 spsk kapers |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 dl fløde |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Peber |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 knivspids chilipulver (udelades
hvis man synes) |
|
Sprængt ribbensteg og medisterpølse med
spidsskål tilberedt i wok
Fremgangsmåde:
- Ribbenstegen koges ca. 1 1/2 time i rigeligt vand tilsat
laurbærblade og peberkorn
- Medisterpølsen prikkes og koges ca. 15 minutter hvorefter den
brunes på en stegepande
Tilbehør:
- De yderste blade fjernes
- Kålen deles på langs i kvarte
- Stokken fjernes og kålen snittes fint
- Det snittede kål svitses i en wok til det falder sammen
- Tomaterne deles i halve eller kvarte og tilsættes kålen
- Kapers tilsættes
- Fløden tilsættes
- Lad det hele simre ved svag varme, men pas på at kålen
stadig har “bid” når den serveres.
- Der smages til med salt, peber og evt. chili
Servering
- Ribbensteg skæres i skiver og medisterpølsen deles
- Der anrettes på tallerkener med spidskål og sennep som
tilbehør.
|
Marcipanmuffins Ingredienser til
4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
100 gr. revet marcipan |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
100 gr. sukker |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
100 gr. smør |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 æg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
30 gr. hakkede mandler |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
30 gr. hvedemel |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
25 gr. ristede
mandelflager. |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Amarena kirsebær |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 dl fløde
|
|
Marcipanmuffins
Fremgangsmåde:
- Bland marcipan og sukker i en foodprocessor eller med en
blenderstav.
- Tilsæt smør og rør/pisk til det er blødt.
- Tilsæt 1 æg ad gangen og bland hurtigt dejen med mandler og
hvedemel.
- Fordel dejen i muffins forme og drys med de ristede mandler.
- Bag muffins ved 175 grader i 16-18 minutter.
- Afkøl og server med Amarena kirsebær og flødeskum.
|