HERREMAD 

   MENU 20. nov 2018

                    

Marokkansk Linsesuppe

Sprængt ribbensteg og medisterpølse med spidsskål tilberedt i wok

Marcipanmuffins
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Marokkansk Linsesuppe

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

1 løg

bullet

4 fed hvidløg

bullet

3 persillerødder

bullet

3 gulerødder

bullet

Lidt olie

bullet

100 g røde linser

bullet

2 tsk. spidskommen

bullet

1 tsk. kanel

bullet

1 knivspids chilipulver (eller 2 hvis man synes)

bullet

1 l vand

bullet

2 bouillonterninger (grønsags bouillon)

bullet

1 ds kikærter

bullet

1 lille dåse tomatpure

bullet

1 bundt bredbladet persille

bullet

Salt

bullet

Peber Frisk kværnet)

bullet

1 citron

bullet

1 dl creme fraiche

 

Marokkansk Linsesuppe

Fremgangsmåde:
 

  1. Hak grønsagerne og svits dem i olien i en gryde
  2. Kom resten af ingredienserne i (undtagen persille salt og peber)
  3. Bring suppen i kog og lad den simre i 15 minutter.
  4. Blend suppen.
  5. Juster med vand (hvis nødvendigt). Smag til med salt og peber
  6. Server suppen med hakket persille.
  7. Tilsæt creme fraiche og citron efter smag
     
Sprængt ribbensteg og medisterpølse med spidsskål tilberedt i wok

Ingredienser til 4 personer

bullet

0,4 kg sprængt ribbensteg

bullet

0,4 kg medisterpølse

bullet

Olie til stegning af medisterpølse

 


Tilbehør:

bullet

Sennep (evt. Dijonsennep)

 

bullet

1 spidskål

bullet

Olie til stegning

bullet

10 - 12 små tomater

bullet

1 spsk kapers

bullet

1 dl fløde

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

1 knivspids chilipulver (udelades hvis man synes)

Sprængt ribbensteg og medisterpølse med spidsskål tilberedt i wok
 

Fremgangsmåde:

  1. Ribbenstegen koges ca. 1 1/2 time i rigeligt vand tilsat laurbærblade og peberkorn
  2. Medisterpølsen prikkes og koges ca. 15 minutter hvorefter den brunes på en stegepande

Tilbehør:

  1. De yderste blade fjernes
  2. Kålen deles på langs i kvarte
  3. Stokken fjernes og kålen snittes fint
  4. Det snittede kål svitses i en wok til det falder sammen
  5. Tomaterne deles i halve eller kvarte og tilsættes kålen
  6. Kapers tilsættes
  7. Fløden tilsættes
  8. Lad det hele simre ved svag varme, men pas på at kålen stadig har “bid” når den serveres.
  9. Der smages til med salt, peber og evt. chili

Servering

  1. Ribbensteg skæres i skiver og medisterpølsen deles
  2. Der anrettes på tallerkener med spidskål og sennep som tilbehør.
     
Marcipanmuffins

Ingredienser til 4 personer

bullet

100 gr. revet marcipan

bullet

100 gr. sukker

bullet

100 gr. smør

bullet

2 æg

bullet

30 gr. hakkede mandler

bullet

30 gr. hvedemel

bullet

25 gr. ristede mandelflager.

bullet

Amarena kirsebær

bullet

1 dl fløde
 

Marcipanmuffins

Fremgangsmåde:
 

  1. Bland marcipan og sukker i en foodprocessor eller med en blenderstav.
  2. Tilsæt smør og rør/pisk til det er blødt.
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen og bland hurtigt dejen med mandler og hvedemel.
  4. Fordel dejen i muffins forme og drys med de ristede mandler.
  5. Bag muffins ved 175 grader i 16-18 minutter.
  6. Afkøl og server med Amarena kirsebær og flødeskum.