HERREMAD 

   MENU 4.apr. 2017

                    

                                                        Blini

                    Lammekoteletter med parmesankartoffelmos og tzatziki

                                                                                                

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Blini

Ingredienser til 4 personer

 
bullet

4 dl mælk

bullet

15 g gær

bullet

2 dl boghvedemel

bullet

1 dl hvedemel

bullet

2 æggeblommer

bullet

2 æggehvider

bullet

20 g smeltet margarine

bullet

30 g margarine til stegning

bullet

1 tsk. salt

bullet

Tilbehør: Creme fraiche, kaviar, hakket løg, evt. porreringe, befri sild.

 

 

   Blini 

Fremgangsmåde:

 

  1. Mælken lunes, gæren udrøres heri.
  2. Boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblommer tilsættes.
  3. Dejen slås godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Æggehvidernes piskes stive og vendes i sammen med margarinen.
  5. Blinierne steges i lidt margarine på panden.
  6. Der beregnes ca 1/2 dl. dej pr blini.

 

Lammekoteletter med parmesankartoffelmos og tzatziki

Ingredienser til 4 personer

bullet

Lammekoteletter

bullet

Cherrytomater

bullet

1 håndfuld persille

 

Kartoffelmos

 

bullet

8 mellemstore kartofler

bullet

3 fed hvidløg

bullet

150 g bacon

bullet

75 g parmesanost

bullet

3 dl letmælk

bullet

40 g smør

bullet

Salt

bullet

Peber

 

Marinade

 

bullet

 2. tsk timian

bullet

2 tsk rosmarin

bullet

2 spsk olie

bullet

½ citron

bullet

1 fed hvidløg

bullet

Salt

bullet

Peber

 

Tzaziki

 

bullet

800 ml græsk yoghurt (2%)

bullet

1 agurk

bullet

2 fed hvidløg

bullet

2 spsk citronsaft

bullet

salt

 

 

Lammekoteletter med parmesankartoffelmos og tzatziki

Fremgangsmåde:

 

  1. Skræl kartofler og skær dem i mindre bidder.
  2. Kom dem i en stor gryde med vand og bring vandet i kog.
  3. Når vandet koger lægges 3 hele hvidløgsfed i.
  4. Steg imens bacon på en pande til det bliver sprødt.
  5. Læg derpå på et stykke køkkenrulle, så det overflødige fedt opsuges
  6. Riv parmesanost på den fine side af rivejernet og læg det til side.

Marinaden

  1. Bland timian, rosmarin, olie, saft fra en halv citron, et presset hvidløgsfed samt salt og peber i en skål og rør, så det blandes godt
  2. Læg lammekoteletterne på et skærebræt af plastik og brug en pensel til at pensle koteletterne med marinaden.
  3. Lav tzazikien ved at rive agurken på et rivejern og presse væden fra. Bland græsk yoghurt i sammen med presset hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  4. Når kartoflerne er godt møre hældes vandet fra.
  5. Tag gryden af varmen og kom smør og parmesan i gryden sammen med kartoflerne
  6. Mos derefter kartoflerne og hvidløgsfeddene med en gaffel/kartoffelmoser.
  7. Bræk det sprøde bacon i små bidder og drys dem over mosen.
  8. Tilsæt mælk gradvist, mens du ind imellem rører forsigtigt.
  9. Derefter røres kraftigt med en træske eller lignende, til det får en fin, jævn konsistens.
  10. Parmesankartoffelmosen smages til med salt og peber og sættes tilbage på en kogeplade ved svag varme. Husk at røre ind imellem, mens du steger koteletterne.
  11. Lammekoteletterne steges i lidt smør på en pande ved høj varme i ca. 3 min. på hver side, afhængig af tykkelsen.
  12.  Skær én midt igennem for at se, om de er færdige. De skal være rosa i midten.
  13. Skær cherrytomaterne over på tværs og læg dem på panden de sidste 2 min., så de får lidt varme.
  14. Anret på tallerkner og drys finthakket persille over.