HERREMAD 

   MENU 14. mar. 2017

 

Flankesteg på panden med portvinsbraiseret fennikel og bagt kartoffel med persillesmør 

Kræmmerhuse med chokolademousse og ananas
 

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Flankesteg på panden med portvinsbraiseret fennikel og bagt kartoffel med persillesmør

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 stk. marineret Flankesteg (5-600 gr.)

bullet

Olie til stegning

bullet

1 pæn stor Fennikel

bullet

25 gr. smør

bullet

Portvin

bullet

4 store bagekartofler (eller det dobbelte antal, hvis de er små)

bullet

Lidt olie til kartoflerne

bullet

100. gr. smør

bullet

Persille

bullet

Citron

bullet

Hvidløg




 

Flankesteg på panden med portvinsbraiseret fennikel og bagt kartoffel med persillesmør


Fremgangsmåde:

Flankesteg.

  1. Opvarm en pande med olivenolie eller anden god stegeolie, steg kødet på panden på hver side i 5-9 minutter, alt efter hvor rødt kødet ønskes (5 min. rødt-, 7 minutter medium, 9 minutter gennemstegt).
  2. Når kødet er stegt på begge sider, pakkes det ind i staniol og lad det hvile i 10 minutter før det skæres ud, så saften fra kødet kan trække tilbage i kødet.
  3. Skær kødet i tynde skiver.

Portvinsbraiseret Fennikel.

  1. ”Rodrester” skæres fra fenniklen, der deles i kvarter.
  2. Fennikelstykkerne brunes i smør i en gryde.
  3. Når de har taget farve tilsættes en god slat portvin og fenniklen småsnurrer i ca. 20 minutter. Tjek om den eventuelt er mør inden.

Bagt kartoffel

  1. Gnid lidt olie ind i skrællen.
  2. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og lidt sat ned i krydset.
  3. Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.
  4. Drys et lag salt i bradepanden
  5. Bag kartoflerne midt i ovnen. De skal have mellem 1 og 1 ½ time i ovnen alt efter størrelse

Persillesmør

  1. 100 g. smør røres blødt
  2. 3- 4 spsk.hk. persille efter smag røres i sammen med et fed knust hvidløg.
  3. Smag til med lid citronsaft og peber og evt. lidt salt afhængig af, hvor salt smørret er.

     

Kræmmerhuse med chokolademousse og ananas

Ingredienser til 4 personer

Chokolademousse:

 

bullet

100 g. mørk chokolade (med en kakaoprocent på mellem 40% og 50%)

bullet

2,5 dl piskefløde

bullet

Evt. 3 spsk. Sukker (ikke nødvendigt)

bullet

3 pasteuriserede æggeblommer

bullet

¼ frisk ananas

 

Kræmmerhuse:

 

bullet

75 g sukker

bullet

1/2 stang vanilje, kornene heraf

bullet

3 æg

bullet

75 g smeltet smør

bullet

75 g mel


      

Kræmmerhuse med chokolademousse og ananas

Fremgangsmåde:

Chokolademousse:

  1. Vend æggeblommer og sukker sammen, og pisk blommerne hvide.
  2. Smelt chokoladen, og pisk den i ægge- og sukkermassen.
  3. Pisk fløden let og blød, og vend den forsigtigt i det hele.
  4. Hæld chokolademoussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet minimum et par timer, før den skal serveres.
  5. Ananas skæres i tynde skiver

Kræmmerhuse:

  1. Pisk sukker, vanilje og æg godt sammen (men ikke til skum) med elpisker i 2-3 min.
  2. Pisk derefter det smeltede smør i, og melet sigtes i (for ikke at klumpe)
  3. Det hele piskes til en jævn letflydende masse
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og kom klatter (ca. en god spsk.) på bagepladen (der kan være 4, da de flyder meget ud).
  5. Dejen skal fordeles i et lag på ca. 2 mm – endelig ikke tykkere
  6. Varm ovnen op til ca. 200 grader.
  7. Kom pladen i ovnen i ca. 4-5 min. Hold godt øje med pladen. Dejen skal være lysebrun i kanten, og lysest i midten.
  8. Tag derefter de flade kræmmerhuse ud af ovnen og fold hurtigt kræmmerhusene, imens de er brandvarme
  9. Sæt kræmmerhusene i et snapseglas e.l., så de holder på formen, mens de køler af.
  10. Begynd forfra med næste hold kræmmerhuse.

Servering:

  1. Kræmmerhusene fyldes med chokolademoussen og ananas serveres til