HERREMAD 

   MENU 31. jan. 2017

 

Svineskank med Hasselback kartofler 

Hofdessert
 

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Svineskank med Hasselback kartofler

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 Små svineskanker

bullet

1 l kalvebouillon

bullet

1 timian- eller rosmarinkvist

bullet

2 laurblade

bullet

2 løg

bullet

3 dl hvidvin

bullet

½ l vand

bullet

lidt enebær

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

Tyttebær

 

Hasselback kartofler

 

bullet

8 kartofler (pænt store)

bullet

2 spsk olivenolie

bullet

r tsk paprika

bullet

1 fed hvidløg

bullet

Salt

bullet

Dijon sennep


 

Svineskank med Hasselback kartofler

Fremgangsmåde:

  1. Pil løgene skær dem i både
  2. Svineskankernes svær ridses i tern, hvorefter skankerne lægges i et fad.
  3. Kom bouillon, vand, hvidvin, løg og krydderier i fadet.
  4. Braisér skankerne møre i ovnen ved 150  grader i ca. 3 timer - tildækket
  5. de sidste 15 minutter tages tildækningen af og ovnen skrues op til 200 grader, så sværen bliver rigtig sprød
  6. Hæld braisérings-lagen fra, og indkog den (evt med brun farin og lidt mere hvidvin. Hæld den derefter over kødet, så det glaceres.

Hasselback kartofler

  1. Kartoflerne skrælles og snittes. Snittene skal ligge med ca. ½ cm. afstand. Jo smallere snit, jo bedre bliver resultatet. Desuden skal snittene gå næsten gennem kartoflen.
  2. Olieblanding: Olien blandes med meget salt og paprika, evt. hvidløg. Blandingen skal være ret fast, dog ikke mere end det stadig kan smøres ud på kartoflerne.
  3. Kartoflerne pensles med blandingen og skal være godt dækkede på alle sider. Ovnen skal være forvarmet til 200 grader C. alm. ovn.
  4. Kartoflerne skal stege i 40 minutter eller til de er meget gyldne

Servering:

  1. Skank og kartofler serveres med lidt tyttebær
     
Hofdessert

Ingredienser til 4 personer

bullet

3 æggehvider

bullet

180 g flormelis

bullet

2 tsk. vaniljesukker

bullet

1/4 l. piskefløde

bullet

½ plade mørk chokolade

bullet

Nescafe

bullet

Vaniljeis
                       

Hofdessert

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggehviderne med flomelis og vanilje, til det er helt stift
    (tager ca. 10 minutter).
  2. Smør dejen ud på en bageplade og bag ved 150° i 1-1 1/2 time.
    (Lav en stor eller 4 mindre)
  3. Lad marengsbunden køle af og læg den på et fad
  4. Pisk fløden til flødeskum og del flødeskum i 2.
  5. Kom vaniljeis i marengsbunden.
  6. 1 del flødeskum blandes med Nescafe – smag til hvor stærk du ønsker det - og fordel den oven på isen og marengsbunden
  7. Pynt med resten af flødeskummmet og riv den mørke chokolade hen over