HERREMAD 

   MENU 10. jan.2017

Borsjtj

                                            Mandelkylling                                          

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Borsjtj

Ingredienser til 4 personer

bullet

50 g smør

bullet

250 g skrællede og grofthakkede rødbeder

bullet

1 hakket løg

bullet

1 hakket gulerod

bullet

3 hakkede fed hvidløg

bullet

1 spsk sukker

bullet

1 1/2 l oksefond

bullet

salt og peber

bullet

saft af 1/2 citron

bullet

Pynt: syrnet fløde og friskklippet purløg

 

Borsjtj

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en stor gryde og vend alle grøntsagerne i.
  2. Svits dem ved svag varme , til de  blive glødende lyserøde
  3. Tilsæt  sukker og fond og kværn lidt peber i
  4. Bring suppen i kog og lad den simre i ca. 40 min., til grønsagerne er møre.
  5. Blend suppen i en blender eller foodprocessor, til den er fuldstændig homogen og cremet og smag til med salt og citronsaft.
  6. Server suppen med den traditionelle hvirvel syrnet fløde og lidt friskklippet purløg, so fremhæver suppens fantastiske farve.

Den klassiske rødbedesuppe, borsjtj, er en af Ruslands kendteste kulinariske eksport-artikler. Den kan serveres varm om vinteren, men er lige så lækker kold om sommeren..I begge tilfælde bør den farvestrålende suppe serveres i hvide tallerkener, anbefaler Terence og Vicki Conrad

Mandelkylling

Ingredienser til 4 personer

bullet

2 små kyllinger eller 2 pakker dybfrosne  kyllingestykker (bryst eller lår)

bullet

2 spsk mel

bullet

salt, hvid peber

bullet

50 g smør/margarine

bullet

250 g champignoner

bullet

2 løg, hakkede

bullet

2-3 dl bouillon

bullet

1 dl mandler

bullet

(1 lille dåse mandariner)

bullet

Ris , fûte

 

 

Mandelkylling

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:

  1. Del hver kylling i 4 stykker og tør dem af.
  2. Dybfrosne kyllingestykker tøs op og tørres godt
  3. Vend kyllingestykkerne i tørt mel med krydderier
  4. Varm fedtstoffet i en gryde og brun kyllingestykkerne på alle sider.
  5. Tilsæt svampe og løg og lad dem svitse med et par minutter.
  6. Hæld bouillonen i gryden, læg låg på og lad retten stege ved svag varme Evt. kan den steges i ovn ved 200 gr.
  7. Smag sovsen godt til.
  8. Skold og smut mandlerne og skær dem i strimler
  9.  Rist dem på tør pande og drys dem over kyllingerne.
  10. Garner evt. med mandarinstykker
  11. Server løskogte ris eller lun flûte til

 

Stegetid

25-30 min.