HERREMAD 

   MENU 08. nov.2016

 

Frisk kogte muslinger

Sprødstegt andebryst

 

                                          

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Frisk kogte muslinger

Ingredienser til 4 personer

bullet

1000 g blåmuslinger

bullet

1 citron

bullet

2 dl hvidvin

bullet

Chilli

bullet

10 hvide peberkorn

bullet

200 g løg

bullet

3 fed hvidløg

bullet

3 dl vand

bullet

Hakket persille

bullet

Olivenolie

 

Frisk kogte muslinger

Fremgangsmåde:

Kogelage

  1. I en stor gryde koges det hakkede løg, hakket chilli og hakkede hvidløg klare i olie, tilsæt vin, vand, citron i skiver og peberkorn.
  2. Lad lagen koge i ca. 15 minutter.

Kogning

  1. Rens muslingerne grundigt og kasser de muslinger, der ikke lukker sig ved et let slag mod køkkenbordet.
  2. Hæld muslingerne i den kogende lage, læg låg på gryden og damp i ca. 7 minutter. Kasser de muslinger der ikke åbner sig.
  3. Server muslingerne i en dyb tallerken med lidt af fond’en, drysset med hakket persille og flutes.

 

Sprødstegt andebryst

Ingredienser til 4 personer

bullet

Andebryster ca. 1000 g

bullet

1 kg kartofler

bullet

1 kg blandede rodfrugter, fx gulerod pastinak, løg, rødbede

bullet

Frisk timian

bullet

Olivenolie til rodfrugterne

bullet

Smør til stegning af kartoflerne

 

Sprødstegt andebryst

Fremgangsmåde:

  1. Start med at hakke rodfrugterne i nogenlunde lige store stykker.
  2.  Læg dem i et ildfast fad, hæld en lille smule olivenolie over og krydr. dem med salt, peber og timian.
  3.  Sæt dem i en 210 grader varm ovn.
  4. Rodfrugterne skal have ca. 1 time, men der bliver skruet ned for varmen senere.
  5. Vask kartoflerne og sæt dem over at koge i ca. 15 minutter.
  6. Når de er kogt hældes vandet fra, og de køles ned med koldt vand, så de ikke koger videre.
  7. Hæld det kolde vand fra og sæt dem til side.
  8. Rids andebrysterne med en skarp kniv og krydr dem med salt og peber.
  9. Ridsene skal gå hele vejen igennem fedtet, men kun lige ned til kødet
  10. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden nedad.
  11. De tændes på moderat varme, og man lader langsomt fedtet smelte af dem.
  12. I mellemtiden sættes ovnen på 160 grader.
  13. Når det meste af fedtet er smeltet af, skrues op for varmen, sådan at andebrysterne kan blive brune.
  14. Når de er brune og sprøde på skindsiden, vendes de om på den anden side for at give dem farve der. Der skal de have ca. 1 minut.
  15. Så tager man andebrysterne og lægger dem i et lille ildfast fad og stiller dem i den nu 160 grader varme ovn.
  16.  Der skal de have ca. 15 minutter, alt efter størrelse og præference for rødt kød.
  17. Når andebrysterne er klar i ovnen, tages de ud og lægges på et skærebræt i 5 minutter for at hvile.
  18. Imens steges kartoflerne i det overskydende andefedt samt en klat smør.
  19. De skal have rimelig høj varme, så
    de får lidt farve
  20. Når de er færdige, hældes friskhakket timian over, og de er klar til servering.
  21. Rodfrugterne tages ud af ovnen, og andebrysterne skæres i 5-10 mm skiver og serveres.
     

Velbekomme