HERREMAD 

   MENU 25. okt.2016

Madhold 2

 

Krebsehalesuppe

Helstegt svinemørbrad med purløgssauce og gulerodstimbale

 

                                          

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Krebsehalesuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet

3 spsk. smør

bullet

2 hakkede løg

bullet

2 gulerødder, skåret i skiver

bullet

3 stænger blegselleri i skiver

bullet

2 fed hvidløg, finthakket

bullet

2 spsk. tomatpuré

bullet

3 spsk. mel

bullet

1 glas fiskefond, 180 ml

bullet

3 dl vand + væske fra krebsehalerne

bullet

2 dl hvidvin

bullet

2 spsk. cognac

bullet

1 dåse krabbekød, 170 g

bullet

1 tsk. paprika

bullet

1 knivspids cayenne

bullet

1 laurbærblad

bullet

3 kviste timian + kviste til pynt

bullet

3 dl fløde

bullet

salt og peber

bullet

1 bøtte krebsehaler i lage (tag lidt fra til pynt)

bullet

flûtes

 

Krebsehalesuppe

Fremgangsmåde:

  1. I en stor gryde steges smør, hakkede løg, gulerødder, selleri, hvidløg og tomatpuré i et par minutter
  2. Drys melet over og steg videre, mens der røres i gryden i et par minutter.
  3. Kom fiskefond, vand, væsken fra krebsehalerne, vin, cognac og krabbekødet i gryden og rør rundt.
  4. Tilsæt paprika, cayennepeber, laurbærblad og timiankviste. Lad det koge ved svag varme i 30 minutter. Rør jævnligt.
  5.  Tag timiankvistene og laurbærbladet op og mos suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
  6. Anret suppen i skåle og pynt med et par krebsehaler på midten og lidt frisk timian.
  7. Serveres med flûtes som tilbehør.

 

 

Helstegt svinemørbrad med purløgssauce og gulerodstimbale

Ingredienser til 4 personer

Svinemørbrad

bullet

2 svinemørbrader

bullet

smør til stegning

bullet

6-8 cl Noilly Prat

bullet

4-5 hakkede skalotteløg

bullet

2½ dl creme fraiche 18%

bullet

1 bundt purløg

bullet

salt

 

Gulerodstimbaler:

 
bullet

140 g gulerødder, groftrevne

bullet

20 g smør

bullet

6-8 cl vand

bullet

salt, peber

bullet

3 æg

bullet

2 dl fløde 13%

bullet

revet muskatnød

 

Helstegt svinemørbrad med purløgssauce og gulerodstimbale

Fremgangsmåde:

Svinemørbrad

  1. Puds mørbraderne og steg dem brune i smør på panden i ca. 12 minutter. Vend dem af og til.
  2. Tag dem af panden og hold dem varme.
  3. Kog panden af med Noilly Prat. Gem det til saucen
  4. Damp skalotteløgene i 5 minutter i smør i en gryde uden at brune.
  5. Hæld Noilly Prat og creme fraiche ved og kog igennem. Findel saucen på blender med godt halvdelen af purløgene.
  6. Hæld tilbage i gryden og smag til med salt. Klip resten af purløgene ned i saucen.
  7. Skær kødet i skrå skiver.
  8. Server med saucen og gulerodstimbale. Eventuelt også med flûtes.
     

Gulerodstimbaler:

 

  1. Kom gulerødder og smør i en gryde og rør rundt over varmen til smørret er smeltet.

  2. Tilsæt vand, salt og peber og kog under låg i 10 minutter.

  3. Pisk æg og fløde sammen og pisk det i gulerødderne.

  4. Riv lidt muskatnød ned i blandingen.

  5. Kom den i smurte staniolforme. Dæk med alu-folie og bag dem i vandbad ved 175 grader i ca. 45 minutter til æggestanden er stiv.

  6. Vend timbalerne ud af formene og anret med kødet.