HERREMAD 

   MENU 08. mar.2016

 

Grøn lakseroulade med spinat

                                Kalveskank med rodfrugter

 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
   

Grøn lakseroulade med spinat

Ingredienser til 4 personer

bullet

225 g røget laks

bullet

300 g Frisk spinat

bullet

4 æg (adskilt i hvider og blommer)

bullet

50 g parmesan-fintrevet

bullet

4 spsk creme fraiche

bullet

2 tomater uden kerner-hakket

bullet

2 spsk friske krydderurter (fx purløg,persille eller dild

bullet

1 drys salt og friskkværnet peber

bullet

200 g flødeost

 

 

Tilbehør

 

bullet

Flutes

 

 

Grøn lakseroulade med spinat

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Dæk en ca 20 x 30 cm firkantet ,  lavkantet form med bagepapir og smør det med lidt vegetabilsk olie.
  3. Vask spinaten grundigt og damp den i lidt vand i ca. 5 minutter
  4. Hæld vandet fra, vrid det overskydende vand ud af spinaten og snit det fint.
  5. Lad den køle af til stuetemperatur.
  6. Hæld spinaten i en stor skål og bland den sammen med æggeblommerne.
  7. Tilsæt revet ost og smag til med salt og peber.
  8. Pisk æggehviderne stive i en ren skål og vend dem ind i spinatblandingen.
  9. Hæld det hele i bagepapirformen og sørg for at blandingen fordeles jævnt i hele fadet.
  10. Bag spinatblandingen i 10-12 minutter.
  11. Vend den bagte spinatblanding ud på et stort stykke bagepapir og lad den køle af.
  12. Skær laksen i små stykker - ca 1 x 1 cm
  13. Pisk flødeost og creme fraiche til det har en glat og cremet konsistens.
  14. Tilsæt lakseflager, tomater og krydderurter og smag til.
  15. Fordel laksecremen over spinatblandingen  og rul det hele til en roulade.
  16. Pynt med hakkede krydderurter og stil lakserouladen på køl til servering

 

Kalveskank med rodfrugter

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 skiver kalveskank (a. 400 g)

bullet

25 g. smør

bullet

2 zittauerløg i både(150g)

bullet

3 dl  små persillekviste

bullet

6 fed hvidløg i halve

bullet

1 tsk groft salt

bullet

10 hele peberkorn

bullet

2 dl rødvin

bullet

2 dl grønsagsbouillon

bullet

1/4 l piskefløde

bullet

2 tsk saucemel

 

Rodfrugter

bullet

2 æg

bullet

2 spsk  hvedemel

bullet

150 g fintrevet knoldselleri

bullet

150 g fintrevet kartofler

bullet

150 g fintrevet gulerødder

bullet

1 dl friskhakket persille

bullet

50 g Mixarella

bullet

1 tsk  groft salt

bullet

Friskkværnet peber

bullet

50 g smør til stegning

 

Sauce

bullet

Stegesky fra kalveskanken, 4 dl

bullet

12 hele charlotteløg (175g)

 

Tilbehør

bullet

Flutes

 

Kalveskank med rodfrugter

Fremgangsmåde:

  1. Skær 3-4 snit i  kanten af hver kalveskank

  2. Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun kødet 2 gange

  3. Læg løg, persille, hvidløg, salt og peber ned mellem kødet i stegegryden

  4. Hæld rødvin og grønsagsbouillon ved.

  5. Lad kødet koge ved  svag varme og under låg 1 3/4 til  2 1/4 time til kødet er mørt

  6. Vend det et par gage under kogningen

  7. Tag kødet op af gryden og hold det varmt

 

Sauce

  1. Si stegeskyen over i en gryde og kog den ind uden låg til ca. 3 dl(ca. 3 min)

  2. Tilsæt charlotteløg og piskefløde

  3. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca 7 min.

  4. Tilsæt saucemel under omrøring og kog saucen godt igennem i ca 1 min. Smag til

 

Rodfrugtkager

  1. Pisk æg og mel sammen i en røreskål og tilsæt de øvrige ingredienser.

  2. Rør blandingen godt igennem

  3. Lad smørret gyldne i en pande og steg 8 små ca. 2 cm tykke rodfrugtkager (ca. 6 cm i diameter)

  4. Steg dem ved jævn varme i ca. 3 min på hver side

  5. Ved serveringen: Hæld saucen over kalveskanken

  6. Tip: I stedet for kalveskank kan anvendes okseskank