HERREMAD 

   MENU 02. feb. 2016


Aubergineruller i ovn

Viking gryde

Chokoladekage med syltede bær og kærnemælkscreme

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Aubergineruller i ovn

Ingredienser til 4 personer

bullet

2 auberginer

bullet

5 ssk olivenolie

 

bullet

3 ssk olivenolie

bullet

2 fed finthakkede hvidløg

bullet

1 chili

bullet

¾ dåse flåede og hakkede tomater

bullet

Salt

 

Fyld

bullet

Tomatsalsa

bullet

125 g bøffelmozzarella (skæres i tynde skiver og tørres let i køkkenrulle)

bullet

Ca. 24 blade frisk basilikum

bullet

100 g friskreven parmesan

 

Aubergineruller i ovn

Fremgangsmåde:

  1. Skær auberginerne i tynde (ca. 6 mm) skiver på langs. Der skal bruges otte skiver.
  2. Skiverne pensles med olie og lægges på en varm pande. De skal blive lysebrune på begge sider.
  3. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle.
     
  4. Lad hvidløget tage lidt farve i den varme olie.
  5. Kom chili i, tilsæt tomaterne og lad det simre i fem minutter.
  6. Tag chilien op, når smagen er passende og smag til med salt.
     
  7. Kom lidt tomatsalsa ud over aubergineskiverne og læg mozzarella og basilikum på.
  8. Drys med parmesan og rul dem sammen fra den smalle ende.
  9. Læg rullerne i et smurt (med olie) ildfast fad og kom lidt tomatsalsa over. Læg resten af mozzarellaen over og drys med parmesan.
  10. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 20-30 minutter indtil osten er smeltet og let gylden. Serveres varme.

     

Viking gryde

Ingredienser til 4 personer

bullet

100 g smør

bullet

Ca. 16 g madraskarry

bullet

Ca. 8 g rosenpaprika

bullet

1 stort løg

bullet

80 g hvedemel

bullet

1 l letmælk

bullet

40 g tomatpasta

bullet

1-2 fed hvidløg

bullet

¼ l piskefløde

bullet

½ ssk whisky

bullet

Salt og peber efter smag

 

bullet

1,2 kg svinemørbrad

 

 

bullet

6-8 store kartofler

bullet

1 lille løg

bullet

4 tsk citronsaft

bullet

Revet skal af 1 citron

Viking gryde

Fremgangsmåde:

  1. Brun smørret i en tykbundet gryde.
  2. Tilsæt karry og lad det brune til det ryger let.
  3. Tilsæt paprika og kort efter de finthakkede løg.
  4. Når løget er næsten mørt tilsættes mel.
  5. Det bages godt igennem.
  6. Tilsæt varm mælk og bag det hele op, så der opnås en vælling-konsistens.
  7. Tilsæt tomatpasta, finthakkede hvidløg, fløde samt salt og peber.
  8. Hold saucen varm (evt. i vandbad). Den må absolut ikke koge!
     
  9. Kødet befris for sener, flækkes på langs tre-fire gange og skæres på tværs i passende strimler (1x4 cm).
  10. Kødstrimlerne lynsteges i brunet smør – ikke for meget ad gangen. Kødet må kun steges, som man ville stege en engelsk bøf – altså ikke for meget.
  11. Det lynstegte kød kommes i den varme sauce.
     
  12. Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern.
  13. Læg de revne kartofler i en sigte, da de vil smide en del væske.
  14. Pres den sidste væske ud af kartoflerne og kom dem i en skål.
  15. Løget rives på den grove side og vendes i kartoflerne sammen med resten af ingredienserne.
  16. Kartoffelmassen sættes med to skeer som små klatter på en varm pande med olie.
  17. Röstierne steges 2-3 minutter.
     

Chokoladekage med syltede bær og kærnemælkscreme

Ingredienser til 4 personer

bullet

230 g bær (hindbær/solbær eller lign.)

bullet

Saft af ¼ citron

bullet

30 g sukker

 

bullet

35 g mørk chokolade

bullet

1 lille æg

bullet

40 g brun farin

bullet

40 g sukker

bullet

70 g hvedemel

bullet

1 lille tsk bagepulver

bullet

½ ssk kakaopulver

bullet

1 ssk nøddeolie

 

Kærnemælkscreme

bullet

1 stor æggeblomme

bullet

2 ssk sukker

bullet

½ ubehandlet citron

bullet

½ stang vanilje

bullet

½ dl skyr

bullet

1 dl kærnemælk

 

Chokoladekage med syltede bær og kærnemælkscreme

Fremgangsmåde:

  1. Kom bær, citronsaft g sukker i en gryde og kog det ved svag varme i ca. 15 minutter.

  2. Hæld de syltede bær i en lille skål og lad dem køle af.

 

  1. Smelt chokoladen ved svag varme.

  2. Pisk æg, brun farin og sukker godt sammen.

  3. Bland hvedemel med bagepulver og kakaopulver og sigt det i æggemassen.

  4. Rør olie og smeltet chokolade i dejen.

  5. Vend de syltede bær i dejen.

  6. Fordel dejen i 4 muffin forme og bag dem 20-30 minutter. Test om de er bagt elles bag lidt mere.

  7. Lad kagerne køle og server med kærnemælkscreme.

 

 

Kærnemælkscreme

  1. Pisk æggeblommen luftig med sukker, korn fra vaniljestangen og revet skal af ½ citron.

  2. Vend æggesnapsen med skyr og kærnemælk og smag til med saft fra citronen
    .
    .