HERREMAD 

   MENU 26. jan. 2016

Spicy rejesalat med citrondressing

                 Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

Brændte figner i spiritus

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
   

Spicy rejesalat med citrondressing

Citrondressing

Ingredienser til 6 personer

bullet

2½ dl cremefraiche 18%

bullet

2 tsk fintrevet citronskal

bullet

2 tsk friskpresset citronsaft

bullet

½ tsk groft salt

bullet

Friskkværnet peber
 

Rejesalat

bullet

2 modne avocadoer i tern (ca. 250g)

bullet

1 spsk friskpresset citronsaft

bullet

½ tsk groft salt

bullet

300 g rejer

bullet

3 spsk stærk salsa –krydret tomatsauce

bullet

3 spsk finthakket rødløg

bullet

2 spsk hakkede friske korianderblade

 

       Pynt

bullet

Strimlede friske korianderblade

 

Tilbehør

 

bullet

6 skiver ristet brød

 

 

Spicy rejesalat med citrondressing

 

Citrondressing

Fremgangsmåde:

Sauce:

  1. Vend cremefraiche sammen med citronskal, saft, salt, og peber.
  2. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rejesalat:

  1. Vend avocadoternene i citronsaft og salt. Vend rejerne i salsa.
  2.  Stil avocado og rejer tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  3. Bland avocado og rejer sammen med rødløg og koriander. Smag til.
  4. Anret den spicy rejesalat i en skål, og server salaten sammen med citrondressing og ristet brød.

 

Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

Ingredienser til 4 personer

bullet

2 dåser kokosmælk à 400 ml

bullet

30 g frisk ingefær

bullet

3 spsk fiskesauce

bullet

2 spsk karry

bullet

2 spsk rørsukker

bullet

1 stor svinemørbrad, afpudset

bullet

100 g cashewnødder

bullet

2 spsk olie til stegning

bullet

1 broccoli

bullet

ca 4 gulerødder

bullet

1 frisk chili

bullet

saft af 2 limefrugter

bullet

salt og peber

bullet

4 dl rå ris

 

 

 

Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

Fremgangsmåde:

  1. Hæld kokosmælken i en stor gryde.

  2. Skræl og finhak ingefær. Rør det i kokosmælken sammen med fiskesauce, karry og sukker.

  3. Bring kokosmælken i kog. Lad det koge i 10 min. Husk at røre under opvarmningen.

  4. Skær mørbraden i skiver.

  5. Varm en pande op. Og rist nødderne gyldne uden fedtstof.

  6. Læg nødderne til side. Hæld olie på den varme pande.

  7. Brun mørbradskiverne på begge sider. Salt og peber.

  8. Skræl gulerødderne, skær dem i skrå skiver og vend dem i kokossuppen.

  9. Skær broccoli i små buketter og læg dem i suppen.

  10. Rens chilien. Finhak den og læg den i suppen sammen med kødet.

  11. Smag til med limesaft, salt og peber.

  12. Pynt med koriander.

 

Server sammen med de kogte ris
 

Brændte figner i spiritus

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 ds brændte figner  500g

bullet

1 dl spiritus – Armagnac, Calvados, Cognac, March, Rom, Pernod.

bullet

1 dl piskefløde

 

Brændte figner i spiritus

Fremgangsmåde:

  1. Åbn dåsen og hæld forsigtigt PERNOD over og lad fignerne trække.

  2. Processen kan gentages – det er bedst fignerne står i køleskabet imens, så spiritussens smag ikke bare fordamper!
    Fignerne serveres kolde med friskpisket flødeskum.