HERREMAD 

   MENU 8 dec. 2015

Stegte torske loins med spinat, sød balsamico og basilikumfrit.

Andebryststeg
med julens krydderier, halve æbler kogt i portvin samt coleslaw
 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Stegte torske loins med spinat, sød balsamico og basilikumfrit.

Ingredienser til 4 personer

 

Torsk

 

bullet

400 g torske loins

bullet

2 spsk. mel

bullet

Rapsolie til stegning

bullet

Groft salt

 

Spinat

 

bullet

4 håndfulde spinat

bullet

2 skalotteløg

bullet

1 fed hvidløg

bullet

20 g smør

 

Sødbalsamico

 

bullet

1 dl mørk balsamico

bullet

2 spsk. honning

bullet

Citronsaft

 

Basilikumfrit

 

bullet

1 bundt basilikum

bullet

Rapsolie til fritering

 

 

Stegte torske loins med spinat, sød balsamico og basilikumfrit.

Fremgangsmåde:

Torsk

  1. Vend torske loins i mel

  2. Brun fisken på begge sider på en hed pande i en smule olie. Sørg for at olien er så varm,
    at fisken får en flot stegeskorpe.

  3. Efter bruning skrues straks ned for varmen, fjern eventuelt panden fra varmen et øjeblik. Strø groft salt på fisken.

  4. Steg fisken færdig i ca. 5 min. ved den svage varme. Fisken er færdig, når en stegegaffel let går gennem fileten.

 

Spinat

 

  1. Skyl spinaten grundigt og tør den på et viskestykke

  2. Hak løgene

  3. Kom smør i en gryde sammen med et helt fed hvidløg, lad smørret bruse op og vend
    spinat og de hakkede løg i smørret.

  4. Spinaten skal kun lige vendes og lægges derefter på papir til afdrypning.

  5. Hvidløget fjernes helt, det skal kun give smag.

 

Sødbalsamico

 

 

  1. Kom balsamicoen i en gryde, kog ned til det halve og tilsæt honningen.

  2. Lad det bruse op og kog blandingen lidt, inden den smages til med lidt citronsaft

 

Basilikumfrit

 

 

  1. Basilikumbladene friteres i lidt hed olie i en gryde. Pas på! når de kommes i olien, det kan godt sprutte lidt!

  2. Lad bladene dryppe af på papir

 

Fisken personanrettes på en tallerken oven på spinaten og med balsamico udenom. Læg friterede basilikumblade på toppen.

Andebryststeg med julens krydderier, halve æbler kogt i portvin samt coleslaw

Ingredienser til 4 personer

bullet

Andebryststeg 1500 g

bullet

Salt og peber

 

Æbler

 

bullet

1 stykke tørret ingefær

bullet

1 stang kanel

bullet

1 stjerneanis

bullet

6 nelliker

bullet

½ flaske portvin

bullet

4 æbler

bullet

4-8 tsk. Tyttebærsyltetøj

 

Sauce

 

bullet

majsstivelse til jævning

bullet

rødvineddike

bullet

salt, peber

 

Coleslaw

 

bullet

½ snittet rødkål

bullet

½ skrællet selleri

bullet

2 æbler i små tern

bullet

2 spsk. Æblecidereddike

bullet

1 spsk. Ahornsirup

bullet

2 spsk. Olie

bullet

salt, peber

bullet

persille

Tilbehør

 

bullet

Smørristede kartofler

 

Andebryststeg med julens krydderier, halve æbler kogt i portvin samt coleslaw

Fremgangsmåde:

 
Fremgangsmåde:

  1. Krydr andebryststegen med salt og peber

  2. Sæt andebryststegen i ovnen ved 150 g i 90 min.

  3. Bring krydderier og portvin i kog

  4. Halver æblerne, fjern kernehuset med en ske og kog dem i lagen ca. 10 min.

  5. Læg æblerne til side, hæld efter en time fedtet fra andebryststegen over i en skål
    og hæld portvinslagen over stegen

  6. Steg den færdig endnu ca. 30 min.

  7. Si skyen over i en gryde, skum fedtet fra og jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand. Smag til med eddike, salt og peber

  8. Skær andebryststegen i pæne skiver

  9. Skær sellerien i skiver og dernæst i tynde strimler

  10. Bland selleri og rødkål

  11. Bland æbler med eddike, sirup og olie og krydr med salt og peber

  12. Bland æblerne og selleri med kål og drys med persille

  13. Server salaten til andebryststegen sammen med halve æbler fyldt med tyttebærsyltetøj, sauce og kartofler