HERREMAD 

   MENU 24 Mar. 2015

Madhold 2

 

Avocado á la Butler

Coq au vin

 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Avocado á la Butler
 

 Ingredienser til 4 personer

bullet3 spsk gorgonzola
bullet3/4 dl piskefløde
bullet3/4 dl mayonaise
bullet1 spsk grofthakkede valnøddekerner
bullet150g dybfrostrejer
bullet2 avocado frugter

 

Avocado á la Butler
 

Fremgangsmåde

  1. Osten moses omhyggeligt
  2. Rør piskefløden i, sådan at massen bliver jævn.
  3. Tilsæt mayonaisen lidt efter lidt og derefter valnøddekernerne
  4. Avocadoerne flækkes på langs og kernerne tages ud.
  5. Fyld de optøede rejer i hulrummet og hæld sovsen over.

 

Coq au vin
 

 Ingredienser til 4 personer

bullet4 hele kyllingelår
bullet3 skiver bacon
bullet75g smør
bulletsalt og peber
bullet2 spsk konc. tomatpure
bullet1/2 fl. rødvin
bullet1/4 l bouillon
bullet3 fed hvidløg
bullet1/2 tsk timian
bullet10-12 miniløg
bullet250g champignon
bulletsmørbolle (30g smør/25g mel) eller anden jævning (f.eks. maizena)

 

Coq au vin
 

Fremgangsmåde

  1. De istandgjorte lår parteres i passende stykker.
  2.  Sværen klippes af baconskiverne og disse klippes i tynde strimler og svitses derpå i lidt af smørret.
  3. Derefter brunes kyllingestykkerne, evt af flere gange. Resten af smørret tilsættes forinden
  4. Strø salt og peber over, tilsæt tomatpureen, rødvinen, bouillonen og krydderierne. Pres hvidløgene over.
  5. Lad retten småkoge under låg i 35-40 min.
  6.  Miniløgene pilles og champignonerne snittes i tynde skiver.
  7. Tag kyllingenestykkerne op og hold dem varme i serveringsfadet
  8. Skyen sies og sættes igen over varmen, løgene tilsættes og snurrer 6-8 min.
  9. Champignonerne svitses i en lille klump smør og blandes i.
  10. Derefter jævnes med smørbollen (anden jævning), som tilsættes under piskning. Lad sovsen småkoge 5-6 min. Smages til og hældes over kyllingestykkerne. Serveres m. flutes.