HERREMAD 

   MENU 17. feb. 2015

Madhold 1


Cremet majssuppe med hummerhaler (evt. rejer)

Snepper med æbler og whisky

Piemontesisk chokoladekage
 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Cremet majssuppe med hummerhaler (evt. rejer)

Ingredienser til 4 personer
 
bullet2 fed hvidløg
bullet2 skalotteløg
bullet2½ stængler blegselleri
bullet3 spsk. hvid balsamico
bullet6 dl. hønseboullion
bullet6 dl. mager mælk (mini eller skummet)
bullet250 g majs, frosne
bullet30 g smør
bulletsalt, peber, cayennepeber
bullet8 hummerhaler (evt. rejer)

 
Cremet majssuppe med hummerhaler (evt. rejer)

Fremgangsmåde:

  1. Løg, hvidløg og blegselleri hakkes
  2. Smørret varmes op i en gryde og løg og hvidløg sauteres under omrøring i et par minutter
  3. Ca. 200 g majs tilsættes (resten gemmes til at komme hele i suppen)
  4. Suppen bringes op til kogepunktet og simrer 8 minutter
  5. Suppen afkøles lidt og blendes glat (og sigtes evt. over i en gryde)
  6. De resterende majs varmes op i lidt vand
  7. Hummerhalerne (rejerne) ristes hårdt af på en varm pande i olivenolie og krydres med salt og peber

Servering:

  1. 2 hummerhaler lægges i en tallerken sammen med lidt varme majs og suppen hældes over
Snepper med æbler og whisky

Ingredienser til 4 personer
 
bullet2 Skovsnepper
bullet1 æble
bullet100 g rasp
bullet1 dl Whiskey (en billig blended will do)
bullet1 ss. tørrede enebær
bulletsmør til stegning
bulletsalt & peber
 
Snepper med æbler og whisky

Fremgangsmåde:

  1. Snepperne brunes let i smør. Tilsæt salt og peber.
  2. Når de har fået en pæn lysebrun farve tilsættes whiskyen som koges ind i et par minutter.
  3. Tag derefter snepperne af og lad whiskyen koge lidt mere ind.
  4. Del æblet i små både og pres dem ind i skroget af fuglene.
  5. Læg snepperne i et lille ildfast fad.
  6. Hæld den indkogte bouillon over snepperne
  7. Drys med rasp og tørrede enebær.
  8. Steg dem i en forvarmet ovn ved 160° i ca. 25-30 min.
  9. Tag æblerne ud og blend hele væden til en kraftig sauce (fjern enebærrene da de er meget kraftige i smagen).
  10. Jævnes og farves efter behov. Smages til med salt og peber.
  11. Del herefter snepperne i f.eks. i 1/2 eller i 1/4.
     
  12. Kog kartofler og selleri skåret i store tern
  13. Mos dem til en rustik kartoffelmos med lidt væde (mælk, fløde eller vand samt smør).
     
Piemontesisk chokoladekage

Ingredienser til 4 personer

bullet85 g tørrede dadler
bullet50 g hvid chokolade
bullet65 g chokolade (70-75 %)
bullet45 g mandler
bullet35 g hasselnødder
bullet25 g sukker
bullet1/3 spsk. smeltet smør
bullet2 æggehvider
bulletlidt salt
bulletlidt cayennepeber
 
Piemontesisk chokoladekage

Fremgangsmåde:

  1. Hak dadlerne groft med en kniv

  2. Bræk chokoladen i mindre stykker og hak dem i en foodprocessor

  3. Hak mandlerne og siden nødderne i processoren. Det skal blive som groft mel.

  4. Pisk æggehviderne med salt i, og når de begynder at stivne piskes sukkeret i lidt efter lidt

  5. Vend alle ingredienserne forsigtigt sammen i en skål, så det bliver godt blandet

  6. Kom chokolademassen i en springform foret med bagepapir

  7. Kagen bages ved 185 grader i ca. 45 minutter
     

Servering
 

  1. Bør serveres kølig/kold.