HERREMAD 

   MENU 06. jan. 2015

Madhold 1


Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin

Kogt torsk med sennepssovs

Brombærtærte med grapecreme
 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin

Ingredienser til 4 personer

bullet1 kg friske blåmuslinger
bullet4 røde tomater på stilk
bullet3 dl tør hvidvin
bullet1 skalotteløg
bullet2 fed hvidløg
bullet2 spsk. olivenolie
bulletChilipeber
bulletHakket persille
bulletGroft italiensk brød
 
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin

Fremgangsmåde:

  1. Børst blåmuslingerne grundigt med en grønsagsbørste. Fjern skægget med en skarp kniv. Kasser åbne muslinger der ikke lukker sig ved et rask slag mod køkkenbordet
  2. Skær et snit i tomaterne, skyl dem et minut i kogende vand. Del tomater i 4 stykker og skrab kernerne ud, skær dem i terninger på 1 x 1 cm
  3. Pil og hak skalotteløg og hvidløg.
  4. Varm olivenolie i en rummelig gryde eller pande med låg (der skal være plads til muslingerne ) og tilsæt løg og hvidløg og chilipeberen delt i to, lad det stå over ilden i 5 minutter
  5. Tilsæt muslingerne skru op på højt blus og kom låg på gryden, ryst den et par gange og tilsæt nu vinen og tomaterne
  6. Drys med hakket persille og server med brød til
 
Kogt torsk med sennepssovs

Ingredienser til 4 personer

bullet1000 gram Kabliau (torsk)
bullet1 tsk. salt
bulletDild, frisk
bullet5 Peberkorn, sorte
bullet2 spsk. Eddike

Sennepssovs:

bullet25 gram Smør
bullet2 spsk. Hvedemel
bullet5 dl. Kogevand
bullet1 dl. Sødmælk
bullet2 spsk. Fiskesennep
bullet1 tsk. salt

Tilbehør

bullet2 Æg
bullet200 gram Bacon hel
bullet200 gram Rødbeder, syltede
bullet200 gram Løg
bullet4 spsk. Kapers
bullet1 brev Peberrod, revet
bulletFiskesennep
bullet1000 gram Kartofler
 
Kogt torsk med sennepssovs

Fremgangsmåde:

  1. Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt

  2. Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad

 

 

 

Sennepssovs:

 

  1. Smelt smørret i gryden og tilsæt melet inden smørret bruner

  2. Tilsæt - lidt ad gangen - fond'en fra torsken samt en dl. mælk. Smag til med salt

  3. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til

 

 

 

 

 

Tilbehør:

 

  1. Æggene koges, pilles og skæres i 1/4 stykker

  2. Bacon skæres i strimler og ristes

  3. Rødbeder skæres i tern, løgene hakkes, kapers og reven peberrod kommes i små skåle

  4. Kartoflerne skrælles og koges

 

Brombærtærte med grapecreme

Ingredienser til 4 personer

bullet67 g hvedemel (ca. 1  dl)
bullet20 g finvalsede havregryn (ca. 2/3 dl)
bullet1,5  spsk sukker
bullet50 g koldt smør
bullet7 stykker mørk pålægschokolade (ca. 57% kakao)

Grapecreme

bullet2/3 vaniljestang
bullet2 æggeblommer
bullet2 spsk sukker
bullet1 1/3 spsk majsstivelse, fx maizena
bullet1 dl sødmælk
bullet2/3 dl friskpresset grapefrugtsaft
bullet1 dl piskefløde 38%
bullet300 g rensede brombær
bulletPynt:
bulletfintrevet grapefrugtskal (usprøjtet)
 
Brombærtærte med grapecreme

Fremgangsmåde:

  1. Bland hvedemel, havregryn og sukker.

  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen

  3. Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter)

  4. Lad dejen gå ca. 3 cm op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time

  5. Bag tærtebunden midt i ovnen (bagetid ca. 15 min. ved 200°), fordel pålægschokoladen på den varme bund og lad den køle af.

 

Grapecreme:
 

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud

  2. Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og den tomme vaniljestang sammen i en tykbundet gryde

  3. Kom mælk og grapefrugtsaft i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning

  4. Kog cremen i ca. 1 min. (stadig under piskning). Lad den køle af i en skål - rør af og til

  5. Pisk fløden til skum

  6. Rør cremen igennem og vend flødeskummet i

  7. Kom grapecremen i tærtebunden og fordel brombærrene på toppen