HERREMAD 

   MENU 25. nov. 2014

Madhold 2


Laksesalat med peberrodsdressing

Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål

Kræmmehuse med flødeskum og gele på toppen
 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Laksesalat med peberrodsdressing

 Ingredienser til 4 personer

bullet225 g laksefilet
bullet1/2 dl hvidvin
bullet2 dl vand
bullet4 stk hvide peberkorn
bullet1/2 tsk  salt
bullet1/2 tsk sukker
bullet3 spsk rapsolie
bullet1 spsk honning
bullet1/2 spsk æblecidereddike
bullet1 spsk friskhøvlet peberrod
bullet2 stk savojkålblade
bullet1 håndfuld salatblade

 

Laksesalat med peberrodsdressing

Tilberedning

  1. Kom laksen i en gryde og kom vin, vand, salt ,peber og sukker i.
  2. Lad laksen simre under låg i 6 minutter.
  3. Tag fra varmen og lad laksen blive kold i lagen.
  4. Rør olie, honning, eddike og peberrod sammen.
  5. Snit kål og salatblade fint og læg i et fad.
  6. Del laksen i små stykker og vend med salaten.
  7. Hæld dressing hen over og pynt med peberrod.

 

Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål

Ingredienser til 4 personer

bullet500 g krondyr kød i tern
bullet2 spsk olie
bullet500 g champignon
bullet75 g bacon
bullet2 stk skalotteløg
bullet2,5 dl piskefløde
bullet5 dl vand
bullet3 tsk hvedemel
bullet300 g savojkål
bulletsalt og peber

Tilbehør:

bullet1 kg kartofler
bullettyttebær
bulletasier

 

Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål

Fremgangsmåde:

  1. Skær baconen i små tern.
  2. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde.
  3. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken
  4. Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint.
  5. Svits løg og svampe i 1 dl  vand, og  bland det i gryden.
  6. Kog retten op under omrøring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.
  7. Skær savojkålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i letsaltet vand.
  8. Lad kålen dryppe af, og vend det i  gryderetten.
  9. Smag saucen til med salt og peber.
  10. Server retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt syltede asier.

 

Kræmmehuse med flødeskum og gele på toppen

Ingredienser til 4 personer:

bullet2 æg
bulletMel
bulletSukker
bullet300 ml piskefløde
bulletÆblegele

 

 

Kræmmehuse med flødeskum og gele på toppen

Fremgangsmåde:

  1. 2 æg med skal lægges på vægten og vejes.
  2. Der afvejes mel -antal gram som de vejede æg
  3. Der afvejes sukker- antal gram som de vejede æg
  4. Disse tre ingredienser røres sammen (æg uden skaller)
  5. Smøres ud på bagepapir og bages ved 200 gr.
  6. Derefter drejes de til kræmmerhuse
  7. Der påfyldes flødeskum og gele på toppen.