HERREMAD 

   MENU 25.Mar. 2014

MADHOLD 2

 

Laksemousse i form

Coq au Vin

(En ”guddommelig ”ret, rustik og enkel)

 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Laksemousse i form :

Forret til 4 personer:

Ingredienser:

bullet300 g ferskrøget laks
bullet1 lille rødløg
bullet2 spsk purløg
bullet1-2 spsk creme fraiche 18%
bullet1 citron
bullet1 avocado
bulletSalt og peber efter behag

Pynt:

Dild, kørvel ( klippes groft ) og grønne asparges

Dressing:

 
bullet2,5 dl 18% creme fraiche
bulletsalt og peber
bullet1 tsk mørk balsamico
bulletCa. ½ tsk sukker
bulletcitronsaft

 

Laksemousse i form :
 

Fremgangsmåde:

                                                                    

  1. Laksen skæres i små stykker
  2. Rødløg hakkes meget fint
  3. Purløg klippes i små stykker
  4. Citronen presses
  5. Avocado skæres i små tern. Kom lidt citronsaft over
  6. Alt blandes i en skål
  7. Kom creme fraiche i og smag til med citronsaft, salt og peber
  8. Fyldes i forme og stilles til afkøling
  9. Tallerkenen pyntes med dild, kørvel og grønne asparges
    Asparges må kun koge i få minutter og hældes straks over med kold vand
  10. Serveres med flutes

Coq au Vin

Hovedret til 4 personer:

Ingredienser: 

bullet1 stk. bornholmer hane på 2 kg (eller en stor kylling)
bullet1 citron
bullet3 spsk. smør og 3 spsk. olivenolie
bullet125 g let saltet flæsk (eller bacontern)
bullet12 små løg (helst ovale skalotteløg)
bullet12 store mark-champignon
bulletPersille
bullet4 spsk. cognac
bullet1 flaske god rødvin
bulletKrydderier (2 fed hvidløg, timian, 2 laurbærblade)
bulletEvt. jævning til sovsen
bullet2 flûtes

 

 

Coq au Vin

Fremgangsmåde:

  1. Skyl hanen under rindende vand (udvendigt -indvendigt)..
  2. Skær hanen i passende serveringsstykker og gnid dem med salt, peber og citron på alle sider.
  3.  Smelt smør og olivenolie sammen med flæsketerningerne indtil det begynder at tage ganske lidt farve.
  4. Tril fjerkræstykkerne i lidt mel og brun kødet på alle sider (sammen med flæsketerningerne).
  5. Tilsæt rødvin (på nær et enkelt glas, som du drikker selv), løg, champignon og krydderier og lad det simre 1 time.
  6. Hvis du synes, at ”suppen” er for tynd, må du dræne det hele gennem en si, før du jævner sovsen – og lægger indholdet tilbage igen – men det er bestemt ikke nødvendigt med jævning. Du kan evt. også jævne det hele i gryden med en ”smørbolle”.
  7. Coq au Vin serveres i gryden, eller i et stort lerfad evt. pyntet med hakket persille.
  8. Godt brød – eller grove flûtes serveres til – og brødet må dyppes i ”sovsen”.