HERREMAD 

   MENU 18. mar. 2014

MADHOLD 1


Filokurve med tigerrejer

Stegt vildsvinekølle m/enebær og indbagte rodfrugter i butterdej
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Filokurve med tigerrejer

Ingredienser til 4 personer

bulletFilodej 10 x 50 cm
bullet25 gr smør smeltes
bullet½ agurk
bullet1 frisk chilipeber
bullet25 gr smør
bullet2 spsk olivenolie
bullet175 gr tigerrejer
bullet1 fed hvidløg
bullet3 spsk hakkede citronmelisseblade
bullet½ tsk salt
bullet1 dl 38% creme fraiche
bullet1 lime frugt
 
Filokurve med tigerrejer

Fremgangsmåde

  1. Filodejen skæres ud i 5  stk 10 x 10 cm plader
  2. Til hver kurv bruges  5 stk 10 x10 cm dej.
  3. Filokurvene formes ved at smøre de enkelte plader med smeltet smør, læg pladen med smørsiden nedad ovenpå en kop eller et krus
  4. Næste smurte plade lægges ovenpå men forskudt så spidserne ikke vender i samme retning
  5. Bag filokurvene i ovn ved 200 gr i 8 – 10 min – hold øje med farven, skal være gylden brun
  6. Kurvene sættes til afkøling
     
  7. Del agurken på langs, fjern kerner, skær den i ½ cm tykke skiver
  8. Skær chilipeber på langs, fjern kerner og hak chilipeberen, ½ spsk i alt
  9. Hak hvidløg fint.
  10. Varm smør og olie i en pande ved kraftig varme til smørret smelter uden at blive brunt
  11. Svits rejerne 1 min og tilsæt agurk, chili og hvidløg

  12. Svits yderligere 1 min og vend citronmelisse og salt i

  13. Ved servering stilles filokurvene på frokosttallerkner, fordel det lune fyld i kurvene og pynt med en tsk. creme fraiche på toppen

Tilbehør:

  1. Limefrugt i ½ skiver
     

Stegt vildsvinekølle m/enebær og indbagte rodfrugter i butterdej

Ingredienser til 4 personer

bullet3 persillerødder
bullet3 gulerødder
bullet2 løg
bullet1 æble
bulletolie
bullet3 kviste timian
bullet2 kviste rosmarin
bullet1/2 flaske rødvin
bullet2500 g. vildsvinekølle
bullet1 spsk. tørrede enebær
bullet1 citron saft og skal heraf
bullet3 fed hvidløg
bulletLidt grønskimmelost
bullet¼ piskefløde
bulletsmør
bulletribsgele
bulletsalt
bulletpeber
bulletsukker
bullet750 g kartofler

Indbagte rodfrugter i butterdej

bullet2 spsk. olivenolie
bullet35 g. kapers
bullet1 spsk. estragon
bullet2 æggeblommer
bullet3 butterdej plade
bullet1 dl. creme fraiche 38%


 

Stegt vildsvinekølle m/enebær og indbagte rodfrugter i butterdej

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 170 grader
  2. Skræl og skær persillerødder og gulerødder i stave, og hak løgene
  3. Æblet skæres i stykker
  4. Tag 1/5 af grøntsagerne fra og rist dem i lidt olie sammen med timian og rosmarin
  5. Tilsæt rødvin, og lad det koge op. Kom grøntsagerne og vinen i et ildfast fad
     
  6. Brun vildsvinekøllen af og gnid den ind i enebær, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber
  7. Læg stegen på rødvinsgrøntsagerne og steg køllen i ovnen i 2-2½ time eller centrumstemperatur på 72 grader
  8. Hæld lidt sky over stegen hvert kvarter, og tilsæt lidt mere vand, hvis rødvinen koger for meget ind
  9. Lad stegen hvile i 30 minutter før udskæring
     
  10. Sigt skyen over i en gryde, skum fedtet af og smag til med ribsgele, citronsaft grønskimmelost, sukker, citronsaft, salt og peber. Piskefløden røres i
     
  11. Kartoflerne skrælles og skæres i både. De vendes i olie i et fad og krydres med salt og peber, hvorefter timian drysses  over. Fadet sættes i ovn ved 200 grader i ca. 1 time

Indbagte rodfrugter i butterdej:

  1. Blancher resten af grøntsagerne i saltet vand. Lad dem køle af
  2. Vend grøntsagerne i hakkede kapers, estragon, creme fraiche, den ene af æggeblommerne, salt og peber
  3. Læg den optøede butterdej sammen, og rul den ud til dobbelt størrelse
  4. Del butterdejen i to dele
  5. Læg grøntsagerne på det ene af dejstykkerne
  6. Pensl kanten med æggeblomme, læg det andet ovenpå og pres enderne sammen med en gaffel. Pensel med æggeblomme
  7. Skru ovnen op på 200 grader
  8. Bag butterdejen i 15 minutter, eller indtil dejen er flot gylden