HERREMAD 

   MENU 18. feb. 2014

MADHOLD 1


Muslingesuppe

Stifado
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Muslingesuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet1½ kg friske blåmuslinger
bullet2 fed hvidløg
bullet2 løg
bullet1 porre
bullet2 stængler bladselleri
bullet1 lille fennikel
bullet2 spsk. smør
bullet1 knivspids safran, fås bla. i Irma
bullet3 dl hvidvin
bullet3 dl fiskefond
bullet2 dl piskefløde salt og peber
bulletevt. lidt frisk chili, finthakket

Tilbehør:

bulletBrød

 
Muslingesuppe

Fremgangsmåde

  1. Skyl muslingerne grundigt i rindende kold vand og kassér alle muslinger, som ikke lukker sig helt.
  2. Hak hvidløg, løg og porre fint
  3. Skyl bladselleristavene og skær dem i tynde skiver
  4. Skær fenikkelen i tynde skiver
  5. Smelt smørret i en stor gryde og svits grøntsagerne på middelvarme til de er bløde og glansfulde. Tilsæt safran, hvidvin og fond, og lad blandingen simre uden låg i 5-7 min.
     
  6. Kom muslingerne i gryden og lad dem koge med låg i små 10 min, mens du ryster et par gange undervejs, så alle muslingerne koger med i væden
  7. Hæld suppen over en sigte, så muslinger og grøntsager sigtes fra og hæld væden tilbage i gryden
  8. Tilsæt piskefløde og evt. lidt frisk chili og lad suppen koge kraftigt uden låg i 5-7 min, så den koger lidt ind. Smag til med salt og peber
  9. Hæld muslingerne og grøntsagerne tilbage i gryden og lad suppen koge op et øjeblik
     
  10. Servér muslingesuppen rygende varm med godt brød til

Stifado

Ingredienser til 4 personer

bullet3-4 spsk. olivenolie
bullet750 gram oksekød
bullet1 lille halv flaske rødvin
bullet2 laurbærblade
bullet8-12 hele nelliker
bullet3 kanelstænger
bullet1 ds flåede tomater
bullet1-2 spsk tomatpure’
bullet750 gram små hele løg (evt. skalotteløg)

Græske kartofler:

bullet800 gram kartofler
bullet3 spsk olivenolie
bulletSaft af ½ citron samt ½ citron i små tern
bullet10 hvidløgsfed (option)
bulletSalt, peber, oregano og timian

Græsk salat:

bulletTomater
bulletAgurk
bulletPeberfrugt
bulletRødløg
bulletFetaost
bulletOregano
bulletCitronsaft
bulletKalamataoliven

Dressing:

bulletOlivenolie
bulletSalt og peber
 
Stifado

Fremgangsmåde:

  1. Store oksekødstern brunes i olivenolien, hvorefter rødvinen tilsættes sammen med krydderierne.
    Når alkoholen er fordampet tilsættes tomatpure’ og flåede tomater.
    Løgene pilles og tilsættes hele. Låg på og så skal retten småsimre i minimum 2 timer (Gerne mere, eller varmes dagen derpå). Hvis meget vandet, så tages låget af den sidste ½ time

Græske kartofler:

  1. Det hele blandes godt sammen, hældes i fad og kommes i ovn 40-50 minutter ved 200 Celcius

Græsk salat (incl. dressing):

  1. Skæres i grove tern, men løg i tynde skiver som pynt
  2. Dressing hældes over