HERREMAD 

   MENU 04. feb. 2014

MADHOLD 1


Fisk én papillotte

Kyllingefilet med ostefyld

Appelsin trifli
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Fisk én papillotte

Ingredienser til 4 personer

bullet4 * 100 g rødtunge delt delt i 2
bullet4 * 2-3 forårsløg
bullet4 * 50 g champignon
bullet4 * 1 fed finthakket hvidløg
bullet4 * Reven citronskal og en sjat hvidvin
bullet4 * 1 dild-kvist
bullet4 * salt og peber
bullet4 * smørklat
bullet4 stk. madpapir/bagepapir/staniol

 
Fisk én papillotte

Fremgangsmåde

  1. Krydr fisken med salt og peber
  2. Svampene ordnes og skæres i mindre stykker
  3. Forårsløgene sauteres i smør og hvidløg og svampene tilsættes og sauteres med et øjeblik
  4. Smag til med salt, peber og evt. lidt vin
  5. Fordel grøntsagerne og fisken på bagepapiret, læg dild og reven citronskal på hver. Luk bagepapiret tæt om fyldet og papir-pakken bindes tæt til med husholdningsgarn
  6. Pakkerne bages i ovn ved 180º i 8-10 min. og serveres straks
  7. Server med brød

Kyllingefilet med ostefyld

Ingredienser til 4 personer

bullet4 kyllingefileter (ca. 550 g)
bullet½ tsk groft salt
bulletfriskkværnet peber
bullet200 g friskost pikant 11% (fx Buko® light)

Champignonsalat

bullet225 g champignoner i tynde skiver
bullet150 g kogte vilde ris
bullet1¼ liter babyspinatblade (ca. 100 g)
bullet½ honningmelon i tern (ca. 200 g)
bullet1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
bullet2½ spsk. mælk

Tilbehør

bullet200 g landbrød
bulletSmør/Kryddersmør

 

 

Kyllingefilet med ostefyld

Fremgangsmåde:

  1. Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne
  2. Bank fileterne lidt flade og drys dem med salt og peber på begge sider
  3. Kom ca. 1 spsk. ost på hver kyllingefilet, fold dem sammen en gang og luk med kødnåle
  4. Smør ca. ½ spsk. ost ovenpå hver kyllingefilet
  5. Læg kødet i en lille bradepande og steg det midt i ovnen. Stegetid: Ca. 18 min. ved 200°

Champignonsalat:

  1. For at få 150 g kogte vilde ris skal man koge 1½ dl (150g) ris i 6 dl vand tilsat salt. Kog risene i 20-30 min. eller til de er møre
  2. Læg champignoner, ris, spinat, melon og løg lagvis i et stort, fladt fad
  3. Rør mælk og det sidste af osten sammen til en dressing

Servering:

  1. Server dressing til champignonsalaten sammen med kylling og brød

     

Appelsin trifli

Ingredienser til 4 personer

Fyld:

bullet50 gram Makroner
bullet0.5 dl. tør Sherry eller Madeira

Frugt:

bullet4 appelsiner
bullet2 tsk. Sukker

Creme:

bullet2 dl. Appelsinsaft, friskpresset
bullet0.5 Citron, skal og saft heraf
bullet2.5 dl. Vand
bullet50-75 gram Sukker
bullet1 æg
bulletNæsten 1 hel pose Kagecreme (pulver) maizena

Pynt:

bullet1 dl. Piskefløde

 

Appelsin trifli

Fremgangsmåde:

  1. Makronerne stænkes med sherry
  2. Appelsinerne pilles i "både", skæres i mundrette stykker og lægges på makronerne og drysses med sukker

Creme:

  1. Appelsinsaft, revet skal og citronsaft blandes med vand, til der er 1/2 liter, der bringes i kog med sukkeret i en gryde
  2. Ægget slås ud i et glas og piskes sammen (med en gaffel), og under fortsat piskning tilsættes lidt af kagecremen. Endelig tages et par skefulde af appelsinsaften fra gryden og piskes i, indtil der opnås en medgørlig konsistens, hvorefter det hele hældes fra glasset over i gryden.
  3. Kagecreme (pulver) tilsættes gryden under omrøring indtil en passende konsistens opnås (ikke for tynd !)
  4. Cremen afkøles (gerne i fryser) til cremen er helt kold.

Pynt:

  1. Fløden piskes til skum

Servering:

  1. Cremen kommes på frugten og pyntes med flødeskum