HERREMAD 

   MENU 28.Jan 2014

MADHOLD 2

 

Græske rejer.

Lammeculotte med græsk tzaziki

Græsk tzaziki

 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

                Græske rejer..
 

Ingredienser:

 
bullet1 tsk.salt
bullet1 løg
bullet1 ds.hakkede tomater
bullet1/2 tsk. oregano
bullet1 fed hvidløg
bullet200 g rejer, gerne store rejer
bullet100 g. fetaost
bullethakket persille
bulletflûte

 

 

                                           Græske rejer..
 

Fremgangsmåde:

 

  1. De hakkede tomater hældes i en gryde.
  2. Løget hakkes og tilsættes sammen med oregano, salt og peber.
  3. Læg låg på gryden og lad det småkoge 10-15 min.
  4. Tilsæt det finhakkede eller pressede hvidløg.
  5. Fordel blandingen i små portionsskåle eller en tærteform.
  6. Rejerne fordeles over.
  7. Fetaosten brækkes i små stykker, oven på rejerne.
  8. Bages ved 200 g ca. 15 min. Drysses med persille ved serveringen.
  9. Serveres med flûte.

Lammeculotte med græsk tzaziki


Ingredienser til 4 personer

 

bullet4 lammeculotter a ca. 180 g
bulletSalt
bullet2 fed hvidløg
bullet1 spsk. olivenolie
bulletsorte olien
bullet600 g. kartofler, kogte og kolde
bullet2 hele hvidløg
bullet2 spsk. olivenolie

 

 

 

 

Lammeculotte med græsk tzaziki 

Fremgangsmåde:

 

  1. Kog kartoflerne og stil til afkøling.
  2. Rids fedtlaget på hver culotte ned til kødet. Gnid med salt og de pillede pressede fed hvidløg.
  3. Læg dem i en bradepande og brun på næstøverste rille i ovnen under grill ved 275 grader i 12 minutter
  4. Tag dem ud. Læg et stykke folie over, herpå et tykt viskestykke.
  5. Skær de kolde, kogte kartofler i mindre stykker og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.Bland olie i.(evt. i en skål før udbredning på pladen)
  6. Rist de kogte kolde kartofler midt i ovnen ved 200 grader i 12 til 14 minutter, vend lidt rundt i dem, så de bliver smukt gyldne overalt
  7. Læg halve hvidløg, penslet med olivenolie og salt sammen med kartoflerne.
  8. Steg culotterne færdige i ovnen under kartoflerne. Afhængig af hvor rosa man vil have kødet, kan man give det lidt grill lige inden servering.
  9. Skær det i lidt tykke skiver og server med tzaziki pyntet med oliven og kartofler drysset let med salt.

 

              Græsk tzaziki

Ingredienser til 4 personer

bullet1 bæger græsk yoghurt
bulleten agurk
bullethvidløg
bulletsalt
bulletpeber

 

                                          Græsk tzaziki

Fremgangsmåde:

  1. Skær agurken over på midten, på langs.
  2. Tag kernerne ud.
  3. Riv så agurken.
  4. Pres saften ud af agurken. Kom agurken op i yoghurten.
  5. Tilsæt salt og peber.
  6. Kom 3-4 fed hvidløg i.